Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Biletele pentru Festivalul Internaţional „George Enescu” sunt puse în vânzare de luni

Publicat

in

Biletele pentru Festivalul Internaţional „George Enescu” vor fi puse în vânzare luni, la ora 12:00, pe platforma www.eventim.ro şi la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu, arată News.ro.

Orchestre de top precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields; Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru; Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor; Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special şi cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Les Dissonances, cu David Grimal dirijor şi solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori – Daniel Harding şi Alan Gilbert, precum şi Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani, vor veni în această la Bucureşti, pentru a participa la ediţia a 25-a a Festivalului George Enescu, ale cărui bilete se pun azi în vânzare.

Vor fi prezenţi şi solişti cunoscuţi, precum violoniştii Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Joshua Bell; violoncelista americană Alisa Weilerstein, pentru prima dată în România; fraţii Renaud Capuçon (vioară) şi Gautier Capuçon (violoncel), violoniştii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky; contratenorul Philippe Jaroussky; Mezzo-soprana Joyce DiDonato şi soprana Sonya Yoncheva. La pian sunt anunţaţi artişti de prestigiu, care au mai fost prezenţi în Festival: Denis Matsuev, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Biletele pot fi cumpărate începând din 19 iulie, de la ora 12:00. Accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, în funcţie de sală şi de numărul de locuri disponibile în condiţii de pandemie.

Informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul festivalului, secţiunea bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Date de ultim moment! În ultimele 24 de ore: 415 de noi decese și peste 13.000 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică anunță, joi, că în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 13.197 de noi cazuri de Covid-19 și 415 de decese.

GCS informează că va detalia datele în buletinul informativ de la ora 13:00.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 13.197 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 415 decese dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, transmite GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila, mesaj ferm despre impunerea certificatului verde Covid-19: ‘Generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva’

Publicat

in

De

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, precizează că proiectul de lege prin care se impune certificatul verde Covid-19 la locul de muncă este discriminatoriu și poate genera tensiuni sociale.

Știți care este problema? Este un proiect de lege care a fost respins la Senat, un proiect care generează mai multe probleme decât rezolvă, generează inechități între diferite categorii de persoane. Vă dau exemplul sistemului medical, unde aproximativ 20% nu sunt vaccinați și nu cred că România își permite să se lipsească de 40.000 de oameni care fac parte din sistemul medical.

Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, el poate ajuta la stoparea tranzitului de persoane. Nu cred că acest proiect a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva.

Eu aș scrie din nou proiectul de lege pentru că decât să corectezi un proiect scris prost, mai bine am face altul.”, susține Alexandru Rafila, conform stiripesurse.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend