Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bilanț CUTREMURĂTOR: Peste 41.000 de morţi în lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa

Publicat

in

Pandemia provocată de noul coronavirus a făcut peste 41.000 de morţi în lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa, după apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor surse oficiale marţi, la ora 16:20 GMT, anunță AGERPRES.

În total au fost înregistrate 41.658 decese, dintre care 29.305 în Europa, continentul cel mai afectat. Cu 12.428 de morţi, Italia este ţara cu cel mai mare număr de decese din lume, urmată de Spania (8.268) şi de China (3.305), focarul iniţial al contaminării.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

De la începutul pandemiei, în lume au fost declarate oficial 803.645 cazuri, dintre care mai mult de jumătate în Europa (440.928), 172.071 în SUA şi în Canada (3.243 decese în ambele ţări) şi 108.421 în Asia (3.882 decese).

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă totuşi decât un fragment din numărul real de contaminări, un mare număr de ţări netestând deocamdată mai mult decât cazurile care necesită o spitalizare, notează AFP.

Citește și: mort-intr-un-sac-negru-cu-un-telefon-care-suna-langa-el/” target=”_blank”>Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Jurnalista Ioana Dogioiu, reacție la fotografia care a inflamat internetul: ‘Cred că e un bun moment pentru premier să mai scape de ceva prostie din jur’

Publicat

in

De

Jurnalista Ioana Dogioiu reacționează după ce controversata fotografie de la Guvern a ajuns virală. „Cum să-ți scape poza asta? Cred că e un bun moment pentru premier să mai scape de ceva prostie din jur”, susține jurnalista, făcând referire la autorul fotografiei, Ionel Dancă.

„Nimic din ceea ce se vede în celebra fotografie din biroul lui Ludovic Orban nu mă uimește. Și nici nu mă scandalizează, nici macar tușele de țopism (trabuc cu mănuși). O mică aniversare a zilei premierului, cu ceva pe masă și premierul, despre care știm că e fumător înrăit, fumând. Extraordinar! Șocant e faptul că poza a ajuns pe Facebook, adică prostia. Aceeași prostie pe care o regăsim prin ordonanțe și prin declarații publice, care genereza brambureala și enervare. Cum să-ți scape poza asta? Cred că e un bun moment pentru premier să mai scape de ceva prostie din jur”, scrie Dogioiu pe Facebook.

SCANDAL la PRO TV: Un mecanic auto a câștigat ‘Românii au talent’

Fostul ministru de finanțe Eugen Orlando Teodorovici a publicat vineri, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apar, într-un birou, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, discutând într-o manieră informală.

Premierul Ludovic Orban fumează, ministrul de externe (care poartă mănuși de protecție) are în mână un trabuc, iar ministrul economiei ține un pahar, aparent cu o băutură alcoolică. Ministrul Bode stă la un birou pe care se văd o sticlă de șampanie, mai multe pahare, unele par a fi cu bere, dar și niște farfurii cu aperitive. Raluca Turcan este singura care are mască de protecție, dar o ține sub bărbie.

Fotografia s-a viralizat în scurt timp pe rețelele sociale, fiind intens comentată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Actorul Hassan Hosni, unul dintre veteranii comediei egiptene, a murit la vârsta de 89 de ani

Publicat

in

De

Actorul Hassan Hosni, unul dintre veteranii comediei egiptene, s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, în Cairo, a anunţat sindicatul naţional al actorilor de comedie, informează AFP, potrivit AGERPRES.

”A fost internat în spital alaltăieri (joi) după care a decedat în urma unui infarct ieri noapte (vineri înspre sâmbătă)”, a precizat Achraf Zaki, preşedintele sindicatului.

În aproape 60 de ani de carieră, Hosni a jucat în numeroase piese de teatru, filme şi seriale. Ultimul serial în care a apărut a fost difuzat în timpul lunii Ramadanului 2020, cel mai prolific sezon al comediilor de familie.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Deşi rolurile sale au fost mereu secundare, Hosni a devenit, pe parcursul anilor, una dintre figurile emblematice ale comediei egiptene din toată lumea arabă.

Începând cu anii 1990, acesta a participat, în calitate de producător, la lansarea unei noi generaţii de actori (Ahmed Helmi, Mohamed al-Henedi, Mohamed Saad şi Ramez Galal, printre alţii), din care fac parte nume importante ale peisajului cinematografic şi audiovizual egiptean.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend