Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bilanţ coronavirus în România: 1.815 pacienţi infectaţi, 206 vindecaţi, 52 internați la ATI

Publicat

in

1.815 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la ora 20.00 în România, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. 206 români au fost declarați vindecați, iar 52 sunt internați în secţiile de terapie intensivă. Amenzile pentru cei care nu respectă izolarea devin tot mai mari.

1.815 cazuri de coronavirus sunt în România, potrivit anunțului de duminică seara al secretarului de stat, Raed Arafat.

Arafat a precizat că 206 persoane sunt considerate vindecate şi au fost externate.

Pe de altă parte, 52 de persoane sunt internate în secţiile de terapie intensivă.

Totodată, 11.213 persoane sunt în carantină în centrele instituţionalizate, iar alte 162.374 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

În acest context, secretarul de stat Bogdan Despescu a precizat că amenzile pentru cei care nu respectă regulile de izolare la domiciliu sau carantină se măresc în această perioadă.

„Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei cât este în prezent la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de lei” a declarat Bogdan Despescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Victor Ponta lămurește ENIGMA și spune la ce se uitau miniștrii în celebra poză: ‘Dacă îi mai votați, înseamnă că vă place să fiți tratați așa’

Publicat

in

De

Președintele Pro România, Victor Ponta, a izbucnit, pe Facebook, după ce STIRIPESURSE.RO a publicat fotografia cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri care beau și fumează în sediul Guvernului, într-un birou.

Ponta lămurește și cea mai frecventă întrebare din mediul online, după apariția pozei: unde se uitau miniștrii?

„Porunca 1 – Sa purtati masca in locuri inchise !

Porunca a 2 a – sa pastrati distanta sociala!

Porunca a 3 a – sa nu fumati in institutii publice!

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Porunca a 4 a – sa nu spui ca nu ai bani de alocatii pentru copii in timp ce tu bei un whiskey care costa cat alocatia pe 6 luni

Porunca a 5 a – sa nu nu spui ca nu ai bani de pensii cand fumezi cigars care costa cat pensia pentru o luna

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Pensiile au parte de noi modificări

Porunca a 6 a – poti sa faci ce vrei tu la Guvern pentru ca acolo te-a pus Iohannis si nu poporul / deci batjocoreste-i cat vrei ca nu conteaza/ toate regulile sunt pentru “fraierii” de romani nu pentru Echipa PNL

Porunca a 7, 8, 9, 10 a – daca ii mai votati pe acesti oameni inseamna ca va place sa fiti tratati asa!!!

PS – am intrebat si eu fostii colaboratori de la Guvern ce faceau in acel birou si la ce se uitau ( cunosc biroul acela de la Etajul 1) – am aflat raspunsul : se uitau la televizor si ascultau pentru ca era Victor Ponta la RTV! Serios”, a scris Ponta, pe Facebook.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mai puţin de 20% dintre elevii de a VIII-a şi a XII-a din Alba Iulia au acceptat să fie testaţi

Publicat

in

De

Mai puţin de 20% dintre elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a din Alba Iulia şi-au dat acordul să fie testaţi gratuit pentru COVID-19, un procentaj asemănător fiind înregistrat şi în rândul personalului didactic şi nedidactic, acţiunea reprezentând o iniţiativă locală pentru ca reluarea cursurilor să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii, potrivit Agerpres.

Atât elevii din anii terminali, cât şi cadrele didactice şi personalul nedidactic au dat dovadă de reticenţă şi nu şi-au dat acordul să fie incluşi în campania iniţiată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Potrivit informaţiilor furnizate vineri, la solicitarea AGERPRES, de către DSP Alba, din cei aproximativ 2.000 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, cadre didactice, medici şi asistenţi şcolari din Alba Iulia care puteau fi testaţi gratuit pentru COVID-19, în vederea reîntoarcerii în siguranţă în şcoli în 2 iunie, mai puţin de 400 şi-au exprimat acordul în acest sens.

Există o şcoală generală în care nu se regăseşte pe listă niciun cadru didactic sau personal nedidactic. La fel, există o şcoală generală unde niciun elev nu şi-a dat acceptul pentru testare.

Astfel, dintr-un total de aproximativ 1.200 de elevi au fost de acord cu testarea 231, adică 19,25%.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Procentajul este foarte mic şi în ceea ce priveşte personalul didactic/nedidactic – 20,25%, acceptând să fie testate doar 161 de persoane.

Pe de altă parte, toate cele 226 de teste efectuate până vineri în laboratorul DSP Alba la elevi din ani terminali şi personal didactic/nedidactic au fost negative.

Testarea este gratuită şi benevolă şi se derulează pe durata câtorva zile. Campania este parte a proiectului-pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia. Kiturile de testare necesare au fost asigurate de Primăria Alba Iulia.

„Reluarea cursurilor pentru o parte din elevi, cei aflaţi în clasele de final de ciclu de învăţământ, trebuie să se întâmple în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii. Atenţia elevilor şi profesorilor trebuie să se îndrepte doar către educaţie, iar pentru asta e responsabilitatea noastră să creăm un climat sigur”, a declarat, săptămâna trecută, atunci când a fost anunţată campania, viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul.

Testarea reprezintă o procedură simplă, care constă în prelevarea unui exudat nazofaringian cu ajutorul unui beţişor medicinal steril, de unică folosinţă, procedură realizată, în cazul de faţă, de personal medical din cadrul DSP Alba.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend