Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Berea din România – ce aditivi poate conţine?

Publicat

in

Despre bere numai de bine în ultimii ani. Au fost date publicităţii fel şi fel de studii privitoare la efectele benefice ale băuturii din hamei şi malţ de orz. De la oase sănătoase, efecte benefice asupra lactacţiei mamelor care alăptează în cazul berii fără alcool. Însă toate acestea se referă la berea tradiţională, cea care respectă legea purităţii germane. Ce pot conţine însă berile din comerţ de pe piaţa din România?

Berea este cea mai consumată băutură din lume după apă şi ceai. Conform reţetei tradiţionale, berea trebuie să conţină apă, malţ din orz, hamei, iar fermentarea să fie facută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate! Asociaţia Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România, înfiinţată în anul 1990) a analizat conţinutul a 100 mărci de bere ambalate în sticlă de sticlă şi comercializate în marile structuri comerciale din România. Iată observaţiile experiţilor în alimentaţie publică şi nutriţie APC

  • Bere cu agent de spumare!
  • Bere colorată cu caramel amonical!
  • Bere cu azot!
  • Bere cu amidon de porumb!
  • Bere cu fulgi de ovăz!
  • Bere cu adaos de vitamina C!
  • Numai 2 din 10 beri sunt nepasteurizate!
  • Una din 10 beri este nefiltrată!

Românii sunt mari consumatori de bere în plastic

Un român consumă, în medie, 85 litri de bere pe an. Numai 30% dintre români consumă bere ambalată în sticlă de sticlă. Cifrele publicate de APC arată că jumătate dintre băutorii de bere consumă bere la PET. Pe piaţa din România, una din 10 beri este artizanală!

Informaţii despre berea care respectă reţeta tradiţională

Berea nepasteurizată este o sursă de vitamine din complexul B (B2, B3, B6, B9 si B12)!
Timpul de fermentaţie al berii variază între 15 zile şi 240 zile!
Termenul de valabilitate al berii este cuprins între 6 luni şi 24 luni!
Temperatura de păstrare la bere variază între 4 şi 24 grade Celsius!
Berea conţine calciu, magneziu, siliciu, fosfor, iod şi potasiu!
Un pahar de bere de 250 ml poate conţine între 62,5 kcal şi 180 kcal!
Berea nefiltrată este mai bogată în substanţe nutritive!
Berea artizanală este berea fabricată după o reţetă tradiţională sau inovativă!
Berea de fermentaţie înaltă (14-25 de grade Celsius) este berea tip Ale!
Berea de fermentaţie joasă (5-13 de grade Celsius) este berea tip Lager (Pilsner, Special şi Extra Lager)!
Temperatura de servire a berii depinde de tipul de bere şi variază între 3 şi 10 grade Celsius!
Pentru a obţine un litru de bere se consumă 3 litri de apă!

Reţeta de bere este denaturată de unii producători

Berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 3 ingrediente (apă, malţ din orz şi hamei) care de-a lungul timpului au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma şi gustul specifice acestui produs. Din păcate, o parte a industiei, în special cea din afara ţării, a denaturat acest produs, folosind la fabricarea acestuia ingrediente nespecifice, cum ar fi zahăr, sirop de grâu, sirop de glucoză-fructoză, grâu încolţit, porumb, mălai, extract de mere, extract de coriandru, fulgi de ovăz, enzime, dar şi aditivi alimentari – acid ascorbic, caramel amoniacal şi alginat propilen glicol. Recomand consumatorilor să acorde atenţia cuvenită ingredientelor folosite la fabricarea berii, condiţiilor de depozitare şi termenului de valabilitate.” a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Publicat

in

De

În direct la TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut praf un detaliu din Legea carantinării și izolării.

Fostul șef de stat a afirmat, la România TV, că Guvernul Orban a făcut o prostie monumentală atunci când, prin proiectul privind carantinarea, a introdus sechestul pe bunurile contaminate (n.r. – mașină, telefon personal etc.).

E o prostie monumentală când legiferezi carantinarea și izolarea, ca să te duci în proprietate, să te duci în zone extrem de sensibile. Problema proprietății noi o avem rezolvată legislativ. Pentru ce să te bagi aici?”, a explicat Traian Băsescu, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Conform proiectului de lege adoptat azi de Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, se poate confisca un bun suspect de a fi contaminat. Acesta poate fi confiscat până la decontaminare sau până la distrugere.

Confiscarea bunurilor se face prin Ordinul ministrului Sănătății

Această procedură se va face prin Ordinul ministrului Sănătății.

Bunurile suspecte de a fi contaminate, sunt carantinate până la decontaminare sau distrugere, după caz, conform prevederilor legale in vigoare. Decizia de carantinare este un act administrativ și va fi comunicată persoanei al cărui bun se carantinează.

Procedura de aplicare a măsurii de carantinare a bunurilor se stabilește prin ordin al Ministrului Sănătății. Nu pot fi carantinate bunurile de folosință personală aparținând persoanelor internate sau aflate în carantină sau izolare.

În cazul distrugerii bunurilor, proprietarul acestora va fi despăgubit, din bugetul Ministerului Sănătății”, se precizează în proiectul de lege propus de Guvernul Orban și adoptat azi de Camera Deputaților.

Joi, proiectul de lege privind carantinarea și izolarea a fost votat cu 266 voturi „pentru”, 11 „contra” şi 8 abţineri. Trebuie precizat că for decizional este Senatul, Camera Deputaților fiind prima Cameră sesizată.

Vezi și

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nelu Tătaru face anunțul momentului: Doar așa ne vom întoarce la starea de urgență

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi cea mai așteptată clarificare. Acesta a explicat când s-ar putea să ne întoarcem la starea de urgență.

Într-un interviu acordat agenției de presă AGERPRES, Nelu Tătaru a declarat că se va impune starea de urgență atunci când vor fi raportate zece mii de cazuri în trei-patru zile consecutive.

Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată.

(…)Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe„, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Totodată, Nelu Tătaru a vorbit și despre capacitatea secţiilor de terapie intensivă, dar despre modificările aduse legislaţiei privind aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, precum și despre anchetele făcute de procurorii DNA la Unifarm.

Acolo este atent DNA-ul. Noi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă în Ministerul Sănătăţii, în Institutul Naţional de Sănătate Publică, care este evoluţia acestei pandemii şi la sănătatea românilor„, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Vezi ți

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend