Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Beneficiile neștiute ale proteinelor pentru sănătate

Avatar

Publicat

in

Puiul este probabil un aliment de bază în dieta dvs., mai ales dacă ați implementat un plan de alimentație sănătoasă. Parte a grupului de carne și fasole din Piramida Ghidului Alimentar, puiul este plin de substanțe nutritive esențiale de care are nevoie corpul tău. Un piept de pui dezosat, fără piele, este un aliment excelent cu conținut scăzut de grăsimi, care poate fi preparat într-o varietate de moduri și care se potrivește în multe bucătării diferite.

În toată lumea, aripile de pui sunt un produs popular. Acest lucru se datorează faptului că pot fi pregătite în mai multe moduri. O ființă umană are nevoie de proteine ​​animale pentru o dietă echilibrată, care se găsește în principal în carnea de pui.

Compoziția și proprietățile cărnii de pui

În primul rând, este de remarcat faptul că carnea de pui este bogată în vitamine naturale: B 1, B 9, B 12, B 6, B 2, A, K, D. Compoziția minerală a cărnii include fosfor, potasiu, potasiu, fier, magneziu, calciu, zinc, seleniu, iod, cupru, sulf, crom, fluor și alte elemente. Aripile de pui sunt aproape lipsite de carbohidrați. Compoziția proteinelor și a grăsimilor este de aproximativ 30% și 20% la 100 de grame de carne gătită. Prezența proteinelor și un conținut destul de ridicat de calorii, permite obținerea energiei necesare unei vieți sănătoase.

Aripile de pui sunt cea mai delicioasă și delicată parte a carcaselor de pui. Există multe feluri de mâncare în care aripile de pui sunt o componentă, deși pot fi folosite ca gustare.

Beneficiile pentru sănătate ale aripilor de pui

Proprietățile și beneficiile ale aripilor nu pot fi subestimate. Aripile de pui fierte corect au un efect terapeutic asupra tulburărilor metabolice, cum ar fi guta, artrita și diabetul. Se recomandă utilizarea aripilor de pui în nutriția terapeutică pentru ateroscleroză, hipertensiune, accident vascular cerebral și boli de inimă. Persoanele în vârstă ar trebui să își îmbogățească dieta cu nutrienții conținuți în produsele din pui. Consumul moderat de aripi de pui are beneficii semnificative pentru corpul uman:

1. recuperează corpul după leziuni, fracturi și proceduri chirurgicale;

2. ajută la tratarea depresiei, nevritei și tulburărilor neurologice;

3. crește hemoglobina din sânge;

4. participă la formarea de celule noi;

5. crește nivelul imunității;

6. îmbunătățește starea pielii, a părului și a unghiilor;

7. blochează formarea radicalilor liberi;

8. previne dezvoltarea proceselor de cancer;

9. îmbunătățește funcția de reproducere;

10.  normalizează activitatea creierului;

11.  reglează nivelul glicemiei.

Contraindicații pentru consumul de aripi de pui

După cum puteți vedea, cel mai mare beneficiu al aripilor de pui este bogăția de vitamine. Produsul conține cantități mari de vitamine A și B, care ajută la întărirea sistemului imunitar, rezistă la răceli, restabilesc elasticitatea pielii și previn dezvoltarea bolilor de inimă.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare reprezintă singura opţiune validă! Nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre închiderea țării: Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19 şi că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor la nivel local, conform Agerpres.

,,Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”.

El s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat miercuri, dar a spus că au fost şi multe testări.

„După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat, miercuri, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca.

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend