Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Beneficiile aronia pentru cardiaci şi diabetici – cum susţin preparatele din aronia sănătatea sistemului cardiovascular?

Avatar

Publicat

in

Nu de puţin timp, romanii au aflat de beneficiile aronia şi au învăţat să consume produsele din această plantă minune, care sunt deopotrivă gustoase, sănătoase şi săţioase. Cel mai cunoscut produs disponibil pe piaţă din fructele de aronia este sucul, recomandat atât cardiacilor, cât şi diabeticilor. Gemul este o altă variantă preferată. Atât băutura, cât şi alte preparate pe bază de aronia sunt foarte gustoase, ajutând consumatorii să îşi îmbunătățească starea de sănătate. Aronia face bine corpului, graţie cantităţii şi calităţii nutrienţilor, mineralelor, vitaminelor şi ingredientelor cu un impact pozitiv asupra sănătăţii.

Cum resimt pacienţii cardiaci beneficiile aronia?

Fructele de aronia au atras atenţia specialiştilor în ultimele decenii. Aceștia au efectuat numeroase studii referitoare la beneficiile pe care le aduc fructele de aronia consumatorilor. În cele mai recente studii, s-a demonstrat chiar eficienta aroniei în a diminua inflamaţia şi în a preveni apariţia problemelor cardiovasculare. Un tratament cu suc de aronia este foarte util în caz de circulaţie sangvină defectuoasă sau de cardiopatie ischemică. În unele studii s-a observat chiar diminuarea şi normalizarea tensiunii arteriale, dar şi diminuarea stresului şi spasmelor la nivelul vaselor de sânge.

Graţie conţinutului ridicat de fenoli şi de antioxidanţi din fructelor de aronia ajunse la maturitate, preparatele din aceste fructe au un efect de curăţare a sângelui şi de vindecare a rănilor, îmbunătăţind elasticitatea vaselor de sânge şi împiedicând blocarea acestora.

În ceea ce priveşte pacienţii cardiaci care se confruntă cu hipertensiune arterială, fructele de aronia reprezintă un adevărat medicament. În cadrul studiilor efectuate în acest sens, s-au înregistrat scăderi semnificative ale valorilor sistolice şi diastolice măsurate la trezire şi ca medie pe 24 de ore. Reducerea tensiunii arteriale este semnificativă atunci când perioada de consum de suc de aronia este mai lungă.

În plus, specialiştii au observat în urma studiilor efectuate şi scăderea nivelului anormal de colesterol şi de trigliceride din sânge.

Beneficiile aronia în tratamentul diabetului

Pentru că fructele de aronia susţin şi curăţă sistemul cardiovascular, sucul obţinut se va dovedi extrem de util şi pentru diabetici, acestea fiind bogate în antociane şi prezentând numeroase proprietăţi farmacologice. Aceste proprietăţi sunt demonstrate în mod ştiinţific, împreună cu atenuarea stresului oxidativ indus de hiperglicemie şi a complicaţiilor. Prin aceste teste s-a demonstrat faptul că sucul de aronia are un efect foarte puternic asupra glucozei postprandiale la pacienţii sănătoşi, după testul de toleranţă iniţial. Efectele benefice constau în diminuarea glicemiei şi a lipidelor în exces în sânge.

Nu în ultimul rând, fructele de aronia se dovedesc de ajutor şi în problemele gastrice, unul din cele mai vizibile efecte ale preparatelor fiind influența benefică în problemele digestive precum ulcerele gastrice şi diareea.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare reprezintă singura opţiune validă! Nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre închiderea țării: Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19 şi că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor la nivel local, conform Agerpres.

,,Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”.

El s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat miercuri, dar a spus că au fost şi multe testări.

„După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat, miercuri, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca.

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend