Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Belarus furnizează arme Rusiei

Publicat

in

Prim-ministrul Belarusului, Roman Golovchenko, a confirmat miercuri că Belarus furnizează arme Federației Ruse, potrivit Radio Svaboda.

Golovchenko, care a condus Comitetul militar-industrial de stat în 2018-2020, a adăugat că întâmpină dificultăți cu exporturile din cauza sancțiunilor occidentale. Din acest motiv, a spus el, producătorii belaruși „au consolidat legăturile cu producătorii ruși”.

„Armele sunt acum la mare căutare, în prezent lucrăm intens pentru a îmbunătăți produsele, desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina. De aceea, acum este o perioadă foarte dinamică pentru apărarea belarusă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rusia țintește umilința totală: anunță că războiul din Ucraina se va încheia numai când Kievul va capitula

Publicat

in

De

Kremlinul anunţă marţi că ofensiva sa în Ucraina se va termina atunci când autorităţile ucrainene capitulează, relatează AFP.

”Partea ucraineană poate pune capăt (războiului) în această zi. Trebuie să ordone unităţilor naţionaliste să depună armele. Trebuie să le ordone militarilor ucraineni să depună armele şi trebuie să pună în aplicare toate condiţiile stabilite de Rusia”, declară un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. ”Atunci totul se va termina într-o singură zi”, subliniază purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Citește și: Rusia nu uită umilirea oligarhilor săi și se răzbună diplomatic: premierul Canadei și alți zeci de grei au primit interdicție .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sri Lanka trece prin cea mai cruntă criză: Alimentarea cu combustibil a fost oprită. Stocurile țării s-ar putea epuiza în câteva zile

Publicat

in

De

Sri Lanka oprește alimentarea cu combustibil a serviciilor considerate „neesențiale”, pe măsură ce criza se agravează, iar specialiștii estimează că stocurile se vor epuiza în câteva zile, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Sri Lanka va închide școlile și va permite doar aprovizionarea cu combustibil a serviciilor esențiale, cum ar fi sănătatea, trenurile și autobuzele, timp de două săptămâni, începând de marți, a declarat un ministru, într-o încercare disperată de a face față unei penurii severe.

Țara trece prin cea mai gravă criză economică, rezervele valutare fiind la un nivel minim record. Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă să plătească importurile esențiale de alimente, medicamente și combustibil.

Industrii precum cea a confecțiilor, care generează mari venituri în dolari în această națiune din Oceanul Indian, rămân cu combustibil doar pentru aproximativ 10 zile. Stocurile actuale ale țării se vor epuiza în puțin mai puțin de o săptămână, pe baza cererii obișnuite, arată calculele Reuters.

Sri Lanka a cerut ajutorul altor țări și FMI.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend