Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Beatrice Mahler, despre tratamentul antibiotic în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19 și simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze

Avatar

Publicat

in

 „Tratamentul antibiotic în infecția cu coronavirus și în mod special cu azitromicină are rol antiinflamator, pentru că azitromicina se știe de ceva timp că la pacientul cu afectare respiratorie poate să contribuie la reducerea inflamației în căile respiratorii, însă de la acest punct până la a administra antibiotic la orice tip de afectare pe care o produce coronavirusul este cale lungă. De aceea, medicul de familie sau medicul specialist este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic și nici într-un caz o persoană care nu are pregătire. Nu de alta, dar riscul de a selecta bacterii care să devină rezistente la antibiotic în viitorul apropiat sau îndepărtat este foarte mare și acest lucru ne creează și poate să aibă consecințe pe termen lung asupra stării noastre de sănătate”.

Referitor la febră și contextul în care aceasta devine periculoasă, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat:

„Trebuie să știm că febra este până la urmă un mecanism de apărare al organismului, un mecanism prin care organismul luptă împotriva replicării virale. Prin urmare, ea este normală într-o infecție virală, într-o infecție bacteriană, normală din perspectiva modului în care organismul nostru se apără de infecție. Sigur că da, trebuie redusă cu tratament specific, cu medicamente care să scadă febra, însă putem spune că o atenție deosebită trebuie să acordăm sindromului febril (…) dacă el trece peste 38,5”.

Întrebată care sunt cu adevărat parametrii pe care ar trebui să îi urmărim în cazul în care ne tratăm de coronavirus la domiciliu, medicul a afirmat: „În primul rând, trebuie să urmărim, dacă avem un dispozitiv pulsoximetru, saturația oxigenului. O saturație sub 93 trebuie să ne trimită către medicul de familie, să dăm un telefon medicului de familie sau să apelăm 112. Dacă nu avem un pulsoximetru, este extrem de important să monitorizăm frecvența respiratorie.

Atunci când frecvența respiratorie crește și – normalul respirațiilor pe minut este de 16-18 – dacă ajungem la o frecvență de 25-30 de respirații pe minut, cu adevărat trebuie să fim îngrijorați de ce se întâmplă cu starea noastră și să cerem ajutor din partea medicului”,

Citește și:

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend