Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Beatrice Mahler, despre incidentul de la Institutul ”Marius Nasta”: ‘Există un pompier angajat, dar de mai bine de 6 luni este în concedii’

Avatar

Publicat

in

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a declarat luni dimineața că starea pacienților care se aflau internați în secția mobilă ATI, în momentul incidentului petrecut duminică seară, precizând că nici aceștia, dar nici personalul medical care îi îngrijea nu sunt în pericol. Ea susține că instituția are un pompier angajat, dar acesta este s-a aflat în concediu în ultimele 6 luni.

„Pacienții nu au fost în pericol. Vorbim despre două femei și trei bărbați. Starea lor de sănătate a fost reevaluată. După reevaluare, 4 pacienți au rămas la ATI, 3 în secția spitalului. Cei de la ATI au intubație non-invazivă, la fel si cei care sunt în salon”, a spus managerul, precizând că pacienții internați au între 52 de ani și 62 de ani.

Potrivit medicului, până în acest moment nu au venit echipele ISU, echipamentul din cadrul unității de Terapie intensivă aparținând celor de la ISU, care vor decide în acest sens.

„În acest moment sunt controalele normale, dar ne bucurăm pentru faptul că pacienții și personalul medical nu sunt în pericol. Emoția și firca care vin odată cu astfel de momente este mare, contează că viata are prioritate”, a mai spus Malher.

Managerul a precizat că pacienții care erau în unitatea mobilă sunt îngrijiți de medicii din cadrul acelei unități. Vorbim despre pacienți cu probleme grave, aflați într-o stare extrem de fragilă de sănătate,care avea și alte comorbidități. Medicii – spune Beatrice Mahler – sunt instruiți să aibă grijă de pacienții cu astfel de probleme

Unitatea mobilă a fost deschisă vineri, iar pacienții au fost admiși în ea în cadrul weekend-ului care tocmai s-a încheiat.

„Colegii mi-au explicat că s-a văzut fum, a existat o flacără, dar incendiul s-a stins foarte rapid, nici măcar extinctorul din institut nu a fost folosit. Există un pompier angajat la Institutul ”Marius Nasta”, dar de mai bine de 6 luni este în concedii…”, a declarat Beatrice Mahler. Ulterior, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, medicul a precizat că este vorba de concedii medicale și de odihnă, informează realitatea.net

Citește și:

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Vine ‘apocalipsa’ economică peste Europa? Căderea acestui tip de industrie arată primele semnale de sărăcie în rândul populației

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mesaj dur pentru șeful Guvernului: ‘Premierul Cîțu trebuie să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare’

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Social Democrat (PSD) susține că premierul Florin Cîțu ar trebui să își depună demisia în alb, care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare anti-COVID pe care a anunțat-o.

”Campania de vaccinare se îndreaptă cu pași repezi spre un răsunător eșec! Doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici au fost vaccinați până în acest moment, iar numărul celor înscriși pe platforma online scade vertiginos, semn că lumea își pierde încrederea.

Cu cât se ceartă mai mult Cîțu cu Voiculescu, PNL cu USR+ etc., și cu cât ei înșiși încalcă mai des regulile anti-COVID-19, cu atât scade încrederea în vaccinare. Ținta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă, ceea ce înseamnă o prelungire la nesfârșit a obligațiilor impuse populației.

Suferă toată lumea din cauza unor incompetenți! Este numai și numai vina lor! Premierul Cîțu trebuie să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie și incompetență!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Beatrice Mahler: ‘Eu cred că fiecare manager trebuie să vadă prioritatea momentului și să o ajusteze la tipul de servicii pe care îl oferă’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Beatrice Mahler managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, a declarat că „Este extrem de important ca o boală cronică care se acutizează să fie evaluată de un medic, pentru că viața până la urmă are prioritate, indiferent de ce boală suferim”

„Eu pot să spun că Institutul «Marius Nasta» încă de la început, de un an, asigură asistență pacientului Covid, dar și pacientului cu boală pulmonară cronică. Mi se pare normal să nu neglijăm niciuna din aceste două categorii, iar pacientul cu boală cronică trebuie, din contră, încurajat să ajungă către spital, pentru că există o teamă de Covid, de infecție în spitale, și acest lucru trebuie să încercăm să îl transmitem ca un mesaj de transparență și de încredere, pe care el trebuie să îl aibă pentru a ajunge la noi. Este extrem de important ca simptomele care trenează, ca o boală cronică care se acutizează să fie evaluată de un medic, pentru că viața până la urmă are prioritate, indiferent de ce boală suferim”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a făcut apel la solidaritate și a vorbit despre noua legislație privind crearea de circuite în interiorul spitalelor.

„În acest moment, avem o legislație diferită față de cea a ultimului an. De două săptămâni avem o legislație în care fiecare manager poate să-și creeze circuite, astfel încât să acorde asistență pacientului care are cea mai mare nevoie. Eu cred că fiecare manager trebuie să vadă prioritatea momentului și să o ajusteze la tipul de servicii pe care îl oferă. Prin urmare, este extrem de important să fim cu toții solidari și împreună, când vorbim de pacienți și de nevoile lor”, a adăugat medicul.

Întrebată care este prioritatea spitalelor, pacienții Covid sau cei pe care îi trata până la pandemie, managerul Beatrice Mahler a explicat: „Eu consider că prioritatea ține de amenințarea pentru sănătatea publică care există în acel moment și, așa cum la «Nasta» s-a putut face loc și acestor bolnavi, pentru că era nevoie de asistență și pentru ei, cred că fiecare trebuie să găsim soluții acolo unde suntem”, conform b1.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend