Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Beatrice Mahler avertizează: ‘Nu mai avem locuri la ATI. Pacienții sunt mai tineri, evoluția cazurilor COVID a explodat în anumite zone’

Avatar

Publicat

in

Medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta”, a declarat că în acest moment în România ne aflăm în al treilea val al pandemiei de COVID-19. 

„Nu mai avem locuri la ATI. Numărul de locuri e extrem de mic și în alte secții. Unitatea mobilă e funcțională, e plină și ea, la fel ca și secția ATI. Suntem aici pentru pacienții care au nevoie de noi, e o situație care a revenit BRUSC în spitale.

Intrasem într-o zonă de ușoară acalmie, dar lucrurile au revenit cumva la situația din decembrie.

”Suntem în valul trei al pandemiei!”

Pacienții sunt mai tineri, evoluția cazurilor COVID a explodat în anumite zone, cred că putem afirma fără să greșim că suntem ÎN VALUL TREI. E oarecum de așteptat că vârsta pacienților să fie mai tânără.

Grupa e ușor diferită față de decembrie-noiembrie, bătrânii au fost vaccinați, sunt protejați, e un lucru bun.

Trebuie să continuăm vaccinarea și să nu uităm că regulile trebuie respectate. Avem la „Marius Nasta” familii întregi infectate. Tulpina nouă e mult mai contagioasă.

„Nu mai vrem 10.000 de infectări pe zi”

Așa cum am făcut atunci față vom face și acum. Nu mai vrem să ajungem la 10.000 de infectări pe zi. Nu ne mai dorim să trecem prin această perioadă. Depinde de noi. Sigur, în această perioadă, adaptarea la nevoia pacientului este cheia, soluția.

Toate vaccinurile sunt eficiente. Pe noi ne interesează ca populația generală să nu mai facă forme severe. Să nu se mai moară de COVID în România.

Dacă vorbim de eficiență, acoperirea, cantitatea de anticorpi diferă de la un vaccin la altul. Diferența va conta când vom fi foarte mulți vaccinați. Riscul să dezvoltăm boala va fi foarte mic. Studiile arată că, odată vaccinați, când avem anticorpi, riscul de infectare e extrem de mic. Avem nevoie de dovezi științifice pentru a susține aceste lucruri.

Până la urmă, atât timp cât vaccinurile sunt avizate, recomandarea de utilizare, certitudine e că avem un vaccin care poate fi utilizat fără implicații negative. România e în Europa, cei care autorizează vaccinurile au grijă ca toți cetățenii să beneficieze de vaccinuri eficiente. E foarte bine să avem cât mai multe vaccinuri.

Suntem în ultimul val, probabil, iar după asta urmează o revenire ușoară, treptată, sigură, la o viață normală.

Probabilitatea e foarte mare pentru o vară liniștită, dar depinde de numărul de doze de vaccin. Lumea a înțeles nevoia de vaccinare.

Organizarea României e una foarte bună, pentru vaccinare. Depindem de o variabilă care , cu siguranță, se fac eforturi, să avem vaccinuri cu toții.”, a declarat Beatrice Mahler, conform Gândul.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România înregistrează un nou record de vaccinări. Peste 80.000 de persoane vaccinate, 102 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP- CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 14 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Tip vaccin Persoane vaccinate în ultimele

24 ore

Total persoane vaccinate Reacții adverse în ultimele 24 de ore Total reacții adverse
Doza I Doza a II-a Doza I Doza a II-a Tip local Tip general Tip local Tip general
Pfizer 42.840 18.419 410.285 1.384.230 10 34 954 4.784
Moderna* 5.037 3.978 131.382 89.301 5 18 191 894
AstraZeneca** 1.450 8.396 383.373 23.411 1 34 112 5.524
Total 49.327 30.793 925.040 1.496.942 16 86 1.257 11.202
Pfizer 61.259 1.794.515 44 5.738
Moderna 9.015 220.683 23 1.085
AstraZeneca 9.846 406.784 35 5.636
TOTAL

GENERAL

80.120 2.421.982 102 12.459 3,2/1000 doze administrate

Doze administrate:

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 61.259 3.178.745
Moderna 9.015 309.984
AstraZeneca 9.846 430.195
TOTAL 80.120 3.918.924

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

  • Foarte frecvente (>1/10) Frecvente (>1/100 și <1/10) ;
  • Mai puțin frecvente (>1/1.000 și <1/100);
  • Rare (>1/10000 și <1/1.000);
  • Foarte rare (<1/10.000).

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 157 reacții adverse sunt în curs de investigare.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021; **Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Kelemen Hunor, mesaj ferm pentru liderii Coaliției de guvernare: ‘Este nevoie de maturitate și nu trebuie să punem condiții unii altora. Guvernul trebuie să meargă mai departe’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a a făcut apel public către colegii de coaliție ”Guvernul trebuie să meargă mai departe pentru că ţara nu poate fi aruncată într-o instabilitate politică în urma unei remanieri de ministru”.

„Sigur, este o situaţie nedorită, dificilă, peste care trebuie să trecem, fiindcă această coaliţie şi acest Guvern şi-a asumat un rol important, o responsabilitate importantă şi, cum am mai spus, nu putem să acceptăm că soarta coaliţiei stă într-un singur ministru. Trebuie să mergem mai departe şi nu există alternativă la această coaliţie. Şi sunt convins că USR PLUS va veni cu o nominalizare foarte repede. Va fi o discuţie în coaliţie şi nu se pune problema să ne gândim la alte variante”, a precizat vicepremierul.

El a anunţat că prim-ministrul Florin Cîţu are susţinerea UDMR, o criză politică fiind de neacceptat şi un semnal de nedorit pentru partenerii externi ai României.

„Florin Cîţu are susţinerea noastră în continuare, a condus cu responsabilitate şi cu multă empatie Guvernul, până acum, şi sunt convins că va avea această posibilitate să conducă mai departe Guvernul. Trebuie să trecem peste această situaţie. Da, pentru toată lumea este o situaţie nedorită, dar nu se pune problema să ne gândim la schimbarea primului ministru, să reluăm discuţiile, să aruncăm ţara într-o instabilitate politică şi nu putem transmite nici cetăţenilor, nici societăţii la modul general, dar nici partenerilor noştri externi că nu suntem în stare să gestionăm o situaţie politică şi permanentă. Ne întoarcem într-o criză politică, nu este de acceptat”, a argumentat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, este nevoie de maturitate, context în care nu trebuie puse condiţii în coaliţie, fiind atribuţia premierului de a face remanieri guvernamentale.

„Este nevoie de maturitate şi nu trebuie să punem condiţii unii altora, fiindcă remanierea e treaba prim-ministrului şi el, când face o astfel de remaniere, anunţă remanierea şi Guvernul trebuie să meargă mai departe. Deci, din acest punct de vedere, eu apelez la responsabilitatea colegilor noştri şi la o discuţie calmă în coaliţie în zilele următoare”, a adăugat vicepremierul Kelemen Hunor.

Miercuri, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Cerem o întâlnire de urgenţă, astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei pentru a avea un dialog responsabil – responsabil, acesta este cuvântul cel mai important – cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu şi a discuta soluţia prin care USR PLUS continuă să păstreze responsabilitatea alături de PNL, alături de UDMR, (…) în ceea ce înseamnă România de după criză şi în ceea ce înseamnă o Românie care începe să se însănătoşească. Faptul că stăm de săptămâni întregi pentru un balet politic, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă foarte dramatică pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliţiei. Şi spun asta pentru că i se reproşează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control”, a afirmat Dan Barna, la Palatul Parlamentului, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend