Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BCR listează o nouă emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Publicat

in

Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, listează miercuri o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A.

Este a doua emisiune de obligațiuni verzi listată de BCR la Bursa de Valori București (BVB), după cea din octombrie anul trecut în valoare de 500 milioane lei, conform Mediafax.

Obligațiunile verzi de tip senior nepreferențiale care urmează a fi listate au o maturitate de 5 ani și o dobândă fixă anuală de 9,079 % . Noua emisiune de obligațiuni verzi se înscrie în demersurile băncii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance).

Obligațiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea agenției de rating Fitch.

„Mă bucur că, datorită eforturilor colegilor mei, reușim să arătăm consecvență și să extindem angajamentul nostru de a emite obligațiuni verzi. Aceste emisiuni, alături de toate inițiativele noastre similare, se înscriu în viziunea BCR de transformare sustenabilă și pe termen lung a economiei românești. Investitorii sunt din ce în ce mai atenți la resursele pe care aleg să le susțină și suntem încântați să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate și, totodată, de încredere în piața de capital, chiar și într-un context internațional dificil”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

“BCR utilizează în mod activ piața de capital din România pentru a obține finanțare, iar proiectele verzi încep să capete tot mai multă consistență la Bursa de Valori București. După ce anul trecut, echipa BCR a listat prima emisiune de obligațiuni verzi ale grupului pe piața locală, acum o nouă emisiune de peste 700 de milioane de lei va fi folosită pentru finanțarea unor proiecte verzi din economia românească. Succesul acestor emisiuni demonstrează capacitatea pieței de capital din România de a acoperi finanțări semnificative și arată faptul că bursele de valori au o responsabilitate cheie în promovarea tranziției spre o economie verde prin încurajarea și dezvoltarea finanțărilor responsabile și a produselor financiare sustenabile”, a declarat Adrian

Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Membră a Erste Group, BCR include operaţiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţi de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. Emisiunea de obligațiuni care va intra pe 22 iunie la tranzacționare este a 6-a emisiune a băncii listată la BVB, valoarea totală a obligațiunilor BCR disponibile la tranzacționare fiind de peste 3,7 miliarde de lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a învins formaţia FTC Budapesta în turul II al European League

Publicat

in

De

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, formaţia FTC Budapesta, scor 33-31 (17-14), în prima manşă din turul II al European League.

Principalii marcatori pentru Steaua au fost Milosevic 7 goluri, Şandru 7, iar de la FTC s-a remarcat Bujdoso 10 reuşite, potrivit News.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de Cătălin Chirilă, campion european şi mondial la canoe.

Manşa retur va avea loc în 4 octombrie, în deplasare, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în faza următoare a European League.

În primul tur al competiţiei, FTC Budapesta a eliminat pe Minaur Baia Mare. Alte două echipe româneşti, Potaissa Turda şi CSM Constanţa, au ratat calificarea în turul secund.

Steaua Bucureşti a fost repartizată direct în această fază.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi se va vacina antigripal în această toamnă. Recomandările medicului Florin Roșu

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, anunţă că personalul medical al unităţii se va vaccina împotriva gripei până cel târziu în luna noiembrie, el recomandând persoanelor în vârstă, dar şi celor cu diverse afecţiuni să procedeze la fel, conform news.ro.

Medicul Florin Roşu a afirmat, marţi, că Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi va trece la vaccinarea antigripală în perioada octombrie-noiembrie a personalului medical, înainte de sezonul epidemic, care de regulă debutează în luna decembrie.

„Este modul în care alegem să ne respectăm meseria, să fim apţi pentru a ne desfăşura activitatea, a îngriji şi trata pacienţii care se adresează spitalului nostru, protejându-i pe ei şi pe cei dragi. Rata mare de vaccinare a personalului medical care activează în cadrul spitalului nostru în perioada pandemiei COVID a fost un factor determinant în evitarea crizelor de personal, a protecţiei acestora, cât şi limitarea răspândirii virale”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Florin Roşu.

Totodată, medicul Roşu le recomandă cetăţenilor să ia deciziile corecte din punct de vedere medical, el afirmând că vaccinul antigripal este recomandat cu precădere persoanelor vulnerabile.

„Ne adresăm în special persoanelor din categoriile vulnerabile, fie ei părinţi sau bunici, care se află în evidenţa medicului de familie sau a medicului specialist şi care prezintă diverse patologii. Mai exact, orice persoană cu afecţiuni medicale pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) trebuie să beneficieze de vaccinare antigripală”, a afirmat medicul ieşean.

Potrivit acestuia, copiii cu vârsta până în cinci ani, femeile însărcinate şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit ar trebui, de asemenea, să aibă acces la procesul de vaccinare, după un consult medical riguros.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend