Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BCE: Inflaţia din Germania şi Spania atinge cele mai ridicate niveluri din ultimul deceniu

Publicat

in

Inflaţia din Germania şi Spania atinge cele mai ridicate niveluri din ultimul deceniu. În principala economie europeană, inflaţia importată ajunge la 13,7%, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 40 de ani.

Preţurile de consum din Spania cresc în cel mai accelerat ritm din 2012 încoace, influenţate de o creştere în sectorul energiei care alimentează inflaţia din regiune, conform Bloomberg, citat de ZF.

Banca Centrală Europeană (BCE) insistă că fenomenul inflaţionist se va dovedi a fi temporar, presiunile înregistrate de preţuri urmând să dispară treptat începând cu anul viitor.

Oficiul european de statistică Eurostat, care va publica marţi o serie de rapoarte privind inflaţia din cele 19 ţări care folosesc moneda unică europeană, a anunţat luna trecută că produsul intern brut (PIB) al zonei euro a crescut cu 2% în aprilie-iunie prin comparaţie cu trimestrul precedent, potrivit Mediafax.ro.

Spania a avut una dintre cele mai bune performanţe, cu un plus de 2,8% faţă de T1.

Prin raport cu T2/2020, când măsurile de carantină au adus economiile continentului la niveluri nemaiîntâlnite de la ultima criză financiară, PIB-ul zonei euro s-a apreciat cu 13,7%.

În Germania, inflaţia a înregistrat recent cea mai rapidă creştere din 2008, rezultatele fiind alimentate şi aici de industria energetică, dar şi de costurile mai mari pasate de către businessuri.

Preţurile de consum au crescut cu 3,4% în august, cu mult mai rapid decât procentul pe care BCE vrea să îl atingă în mod sustenabil pentru zona euro – 2%.

Consumul continuă să alimenteze revenirea zonei euro în ciuda creşterii numărului de cazuri de Covid-19

Inflaţia importată de către Germania ajunge în prezent la 15%, cel mai rapid ritm de creştere din ultimele patru decenii, subliniind astfel dificultăţile cu care se confruntă businessurile pentru a-şi menţine nivelul de producţie pe linia de plutire.

Potrivit unui studiu citat de Bloomberg, estimările privind preţurile de vânzare din zona euro au crescut într-un ritm record în industrie, retail şi construcţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Chestionar online. Spune-ți părerea: Tu cum vezi certificatul verde COVID-19?

Publicat

in

De

În România, ceritificatul verde COVID este condiție de acces liber la mall, la restaurant, în magazine nealimentare, dar în țări ca Italia sau Austria, este obligatroiu și la locul de muncă. Tu cum vezi certificatul verde? Intră și votează în chestionarul nostru…

Vom discuta despre opiniile celor care votează și la dezbaterile Meet Your MEP, la care vor participa europarlamentarii români Gheorghe Falcă (PNL/PPE), Dragoș Benea (PSD/S&D), Nicolae Ștefănuță (USR/Renew Europe) și Nicola Danti (Viva Italia/ RE). Nu uitați nici de secțiunea de comentarii, pentru întrebări și opninii diverse pe subiectul certificatului verde COVID.

Votează AICI:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Președintele PSD îi atacă pe Rareș Bogdan și Klaus Iohannis și îl laudă pe Nicolae Ciucă: ‘Acest Guvern e condamnat să reziste 3 ani’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat săgeți, marți, la TVR 1, la adresa președintelui Klaus Iohannis și a prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, însă s-a declarat plăcut impresionat de atitudinea premierului Nicolae Ciucă.

„Imi cer scuze, nu o sa-l sun pe Rares Bogdan sa il intreb ce discursuri sa tin eu”, a declarat Ciolacu, legat de faptul că Rareș Bogdan este nemulțumit de faptul că liderul PSD ar avea discursuri prea arogante la adresa PNL. „Iohannis a fost si ramane un adversar al PSD.Nu avem un parteneriat cu presedintele Iohannis”, a adăugat liderul PSD.

„Ciuca va fi liantul intre ministrii PSD si PNL. Se si vede. Ieri a avut o deplasare cu dl Chesnoiu (ministrul PSD al Agriculturii), azi cu vicepremierul Sorin Grindeanu. E premierul Romaniei, nu e premierul PNL-ului, cum mi-as fi dorit ca si Iohannis sa fie presedintele romanilor, indiferent daca te-au votat sau nu. Imi place abordarea, nu ca il laud pe Ciuca, dar este o abordare corecta. Ciuca transmite un mesaj intregii echipe guvernamentale ca aici asa se lucreaza, e Guvernul Romaniei”, a adăugat Ciolacu.

Președintele PSD a adăugat că social-democrații și liberalii sunt condamnați să guverneze până la următoarele alegeri parlamentare din 2024.

„Eu nu am cerut un vot colegilor mei să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile în trei ani. Acest guvern e condamnat să stea până în 2024 și să facă ce e mai bine”, a spus Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend