Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

BCCO Pitești a luptat împotriva virusului „Gameover Zeus”

Avatar

Publicat

in

haker
Peste 100 de percheziţii domiciliare. Zeci de persoane audiate. Mai multe reţineri de persoane. Majoritatea, tineri cu vârsta între 19 şi 40 de ani. Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au participat în mare secret, acum câteva zile, la o acțiune amplă, care a inclus 112 percheziții domiciliare în Craiova, Timișoara și București. Acțiunea a avut în vedere o grupare criminală transfrontalieră, axată pe trei direcții: skimming, fraudarea unor firme de transferuri monetare situate, de regulă, în state din centrul și vestul Europei și trafic de substanțe halicinogene.
Una dintre cele mai ample operațiuni polițienești a fost declanșată miercuri dimineață, simultan, la Craiova, București, Timișoara și Paris. După doi ani de cercetări, ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Craiova și Pitești, în colaborare cu colegii francezi, au reușit să pună cap la cap informațiile: o rețea de hackeri cu ramificații în mai multe țări din Europa a reușit să fure milioane de euro și de dolari.
În urma cer cetărilor s-a stabilit că, începând cu 2012, membrii grupului organizat ar fi săvârşit infracţiuni de skimming – furtul datelor de pe carduri şi retrageri frauduloase de bani de la bancomate din Franţa, Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia și chiar Coreea de Sud, sumele fiind apoi transferate în România. Banii erau folosiți la achiziționarea de mașini luxoase, case de vacanță, excursii exotice.
Cu sprijinul autorităților judiciare franceze, au fost efectuate simultan, percheziții și în Franța, unde unii dintre membrii grupării ar fi desfășurat acțiuni de skimming în aria metropolitană a Parisului.
O altă metodă de jaf era folosirea unui stick de memorie pe care aveau un virus. Sub pretextul că aveau nevoie să printeze documente, convingeau personalul unor centre de transfer al banilor din Europa Centrală și de Vest să le permită accesul la un calculator. Plăteau între 5 şi 15 euro, pentru a părea credibili, apoi copiau virusul și reușeau să controleze, de la distanță, rețeaua de calculatoare și baza de date a centrelor respective.
Astfel, efectuau transferuri de sume cuprinse între 500.000 și 800.000 de dolari. Surse judiciare spun că ar fi vorba de un virus rusesc „Gameover Zeus”. Programul a prejudiciat, în 2011, cu peste o sută de milioane de dolari mai multe bănci. Virusul a fost cumpărat de la hakerii ruși și dezvoltat de mințile mai multor tineri români, iar apoi utilizat în scop infracțional. Acțiunea a avut suportul informativ și tehnic al ofițerilor SRI.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend