Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Bază SECRETĂ nazistă, descoperită de cercetători ruşi în zona arctică. Ce căuta Hitler în apropiere de Polul Nord

Avatar

Publicat

in

O bază militară nazistă situată în insula Alexandra, aflată la 1.000 km de Polul Nord, a fost descoperită de către cercetători din Rusia, informează site-ul ziarului The Independent.

Baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Adolf Hitler a invadat Rusia.

Numele de cod al acesteia era “Schatzgraber” sau “Vănătorul de comori” şi era folosită în mod principal ca staţie meteorologică tactică.

Baza militară a fost abandonată de către cercetătorii nazişti după ce aceştia au fost infectaţi cu carne de urs polar şi au trebuit să fie salvaţi de un submarin german militar.

“Schatzgraber” a fost redescoperită 72 de ani mai târziu, o dată cu peste 500 de obiecte, printre care şi o serie de documente bine conservate.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, insula a avut o poziţie vitală datorită rapoartelor meteorologice, care erau esenţiale în plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.

Teritoriul Alexandra a fost unul disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent acesta aparţine Rusiei.

Se presupune că statul rus are în plan, la rândul său, instalarea unei baze militare permanente pe insula Alexandra.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Avatar

Publicat

in

De

Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!”, dezvăluia, în exclusivitate Bugetul.ro, la 18 ianuarie 2021.

Concret, la acea vreme spuneam că Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, urmează să fie schimbat din funcție.

Vezi și SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Locul său, conform informațiilor intrate în posesia noastră, urma să fie luat de omul lui Marcel Vela, președinte al PNL Caraș-Severin. Este vorba despre Claudiu Dolot, șef al BCR Caraș-Severin.

Dolot a fost membru PDL și a trecut în barca liberalilor, odată cu fuziunea dintre fostul partid al lui Traian Băsescu și PNL.

Iată că informația publicată de Bugetul.ro în luna ianuarie s-a confirmat astăzi. 

Vezi și SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a semnat azi decizia privind eliberarea din funcția de șef al ANPC a lui Eduardt Cozminschi.

În locul său, prim-ministrul Cîțu l-a instalat vineri, 26 februarie 2021, la șefia ANPC pe liberalul Claudiu Dolot, Bugetul.ro anunțând mutarea încă din ianuarie.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Claudiu Daniel Dolot se numește în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, se arată în decizia semnată de Florin Cîțu.

Vezi și

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rucsăcelul buburuză modern pentru copii

Avatar

Publicat

in

De

De la o vârstă fragedă, copiii sunt interesați nu numai de jucării, ci și de accesoriile viu colorate. Există un articol care combină atractivitatea celor două, și anume gențile și rucsacurile pentru copii. În același timp, sunt utile pentru depozitarea și transportarea lucrurilor preferate ale unui copil și arată ca o jucărie, deoarece au un aspect spectaculos – au imagini cu personaje de desene animate, iar formele lor seamănă adesea cu animale drăguțe.

Dacă vreți să vedeți bucurie autentică în ochii copilului dvs., încântați-l cu un rucsac modern pentru copii.

Ce rucsacuri le plac copiilor?

Să nu credeți că moda o ispitește doar pe mama. Doamnele și domnișoarele au, de asemenea, preferințe pentru anumite haine, pantofi, genți și alte accesorii. La un moment dat, toți părinții au fost surprinși de insistența copilului lor, chiar și la o vârstă fragedă, de a purta o anumită haină sau de a purta un obiect preferat.

În plus, chiar vor să-și imite părinții și să aibă lucruri similare cu ale lor. Și de multe ori insistă să facă singuri alegerea care este influențată în mare măsură de filmele și cărțile sale preferate. Buburuzele sunt printre cele mai preferate personaje pentru publicul tânăr și, prin urmare, articolele cu ele sunt foarte relevante.

Există atât de multe povești magice despre aceste mici animale cu puncte roșii încât copilul dvs. are cu siguranță un favorit printre ele. Le numesc buburuză cu simpatie și tuturor le place.

Mersul la grădiniță, școală, sport sau mersul pe jos este mai atractiv pentru copii din cauza plăcerii de a avea propriul rucsac. Copilul îl poartă cu mândrie și îl arată prietenilor săi, iar ea îi insuflă responsabilitatea doar de a selecta, aranja și îngriji obiectele importante pentru el.

Datorită faptului că rucsacul este perceput ca o jucărie preferată, copiii reușesc să creeze o atitudine față de bunurile lor, de exemplu, să nu le uite. Acesta este și locul în care părintele își poate învăța copilul să aranjeze corect rucsacul și să distribuie uniform greutatea jucăriilor sau a rechizitelor școlare.

Culorile rucsacelor de buburuze sunt intense și atrag atenția. Sunt roșii, verzi, galbene, portocalii și roz. Buburuzele au și antene drăguțe din silicon.

Cum să alegeți un rucsac potrivit pentru copil?

Indiferent de rucsacul pe care l-ar alege un părinte pentru copilul său, cea mai importantă cerință pentru acesta este să fie confortabil și ușor de transportat.

Dimensiunea exactă a rucsacului este o caracteristică foarte importantă, nu ar trebui să fie prea mare și insuportabil de greu. Rucsacurile studenților sunt adesea împovărate cu caiete, manuale și ajutoare. Astfel, devin prea grele și pot duce la deformări ale coloanei vertebrale. Potrivit experților, greutatea totală a rucsacului ar trebui să fie de până la 10-15% din greutatea copilului. Prin urmare, rucsacul în sine ar trebui să fie ușor. Greutatea depinde de materialul care trebuie realizat.

Investigați ce material este utilizat în fabricație – cele mai populare și ușor de întreținut sunt cele din poliester, PVC, EVA. Sunt ușoare, ușor de igienizat, se usucă rapid și sunt destul de durabile. Este recomandat să alegeți un rucsac cu spate anatomic care să urmeze curbele corpului și astfel să ofere confort atunci când este purtat. Rucsacurile cu 2 curele late care pot fi ajustate sunt mai confortabile.

Rucsacurile au o centură discretă cu care părinții pot exercita controlul. Astfel veți fi întotdeauna siguri că copilul nu va alerga brusc spre stradă, de exemplu.

Rucsacele în formă de buburuză sunt de diferite dimensiuni. Cele mai mari au un volum de 11,42 litri și o greutate a produsului de 0,310 kg. Există, de asemenea, mini buburuze cu un volum de 2,9 litri, cântărind doar 0,228 kg.

„Buburuza” are o carcasă dură care protejează lucrurile din ea de rupere. Partea interioară este practic organizată cu pereți despărțitori și fermoare, iar unele modele au și un buzunar din plasă.

Internet oferă o mare varietate de rucsacuri și genți de diferite forme și dimensiuni, culori proaspete și aspect original. Au un design modern și o calitate excelentă, la fel ca rucsacurile mărcii elvețiene ZIZITO. Toate rucsacurile din colecția Supercute îndeplinesc standardele de siguranță pentru copii și sunt însoțite de un certificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend