Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

I-a bătut soarele în cap! Primarul şi vicele habarniştii şefi ai oraşului

Avatar

Publicat

in

Asa arata punctul de prim ajutor pentru canicula de la primaria Curtea de Arges - Un dozator de apa fara pahare

Asa arata punctul de prim ajutor pentru canicula de la primaria Curtea de Arges – Un dozator de apa fara pahare

Astăzi, temperaturile din termometre vor atinge cote caniculare iar meteorologii dar şi medicii au transmis diferite avertizări în acest sens, pentru ca populaţia să îşi ia măsurile necesare.

Autorităţile locale sunt obligate aşadar să amenajeze puncte de prim ajutor în puncte cheie, aglomerate ale oraşului. Măsurile ar trebui să fie cu atât mai multe cu cât în aceste zile la Curtea de Argeş propulaţia este practic dublă din cauza numărului mare turişti şi pelerini veniţi la diferite evenimente organizate în această perioadă.

Publicitate

Primarul ştie legea dar nu o pune în aplicare

Teoretic, lucrurile sunt clare. Practic însă, reprezentanţii municipalităţii dau dovadă de indiferenţă şi se mulţumesc să arate că ştiu foarte bine legile dar nu le prea pun în aplicare.

În această dimineaţă, primarul Nicolae Diaconu a declarat că la primărie există un punct de prim ajutor pentru cei care au nevoie de apa sau asistentă medicală pe timp de caniculă. Mai mult decât atât, edilul a subliniat faptul că există o avertizare meteorologică de caniculă şi că oricum sunt foarte multe persoane în oraş şi vor avea nevoie.

La primărie nici un punct de prim ajutor

Redactorii PROFIT au căutat în incinta primăriei punctul de prima ajutor pentru caniculă. Viceprimarul Cristian Mitrofan spunea că acesta există, mai mult, că există şi o asistentă medicală care poate oferi ajutor cetăţenilor care au probleme.

Un dozator cu apă, dar fără pahare, din holul primăriei, care oricum este acolo non stop, parte a fi singurul lucru pe care autorităţile locale îl oferă argeşenilor care au nevoie.

Cei de la SVSU aşteaptă codul portocaliu de caniculă

Pentru a afla care este de fapt situaţia şi dacă la primărie există sau nu un punct de prim ajutor pentru caniculă am stat de vorbă cu Marius Constantinescu, funcţionar în cadrul Serviciului pentru Sitauţii de Urgenţă. “Conform regulilor, un punct de prim ajutor la primărie trebuie să avem atunci când este cod portocaliu de caniculă sau cod roşu. Astăzi este cod galben iar acum nu avem nici un fel de astfel de punct”, a declarat Marius Constantinescu.

Aşadar primarul şi viceprimarul deşi ştiu că ar trebui să ia măsuri, nu au făcut-o decât teoretic. Dacă ei chiar ştiau că există un punct de prim ajutor în primărie poate măcar acum când gradele urcă cu mult peste 30 ar trebui să afle că nu există aşa ceva iar dacă asistentele medicale nu sunt prezente în momentul în care argeşenii care se simt rău au nevoie de ele, atunci la ce bun declaraţiile conform cărora totul e bine şi frumos.

La spitalul municipal  – singurul punct de prim ajutor

Singurii care sunt pregătiţi pentru astfel de cazuri sunt cei din cadrul Serviciului de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Curtea de Argeş. “Încă de luni am fost informaţi de la minister de această avertizare şi noi suntem pregătiţi, avem tot ce trebuie pentru a lua măsuri în astfel de cazuri. Deocamdată nu a fost nici un caz şi sperăm să nici nu avem probleme”, a declarat unul dintre asitenţii de la Urgenţe.

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mii de polițiști și jandarmi în stradă pentru menținerea ordinii și siguranței publice

Avatar

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, au acționat aproximativ , la nivelul întregii țări, 9.000 de polițiști și 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica DAjbog, polițiștii și jandarmii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

„Au fost prinși în flagrant delict 130 de autori de infracțiuni și au fost depistate 8 persoane urmărite național sau internațional. Poliția Română a organizat 400 de acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale, în urma cărora au fost aplicate aproape 8.000 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei”, a spus Dajbog.

Publicitate

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune ne vin din America! Vaccinul anti-COVID intră în faza a III-a testărilor clinice. Cât va costa o doză

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Departamentului Sănătății Publice, Alex Azar, a precizat că ”va exista, cu siguranță, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat prețul acestuia, și pare a fi unul accesibil publicului larg.

Mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar.

”Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.

Publicitate

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr mare de voluntari.

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.

Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză, aproximativ 164 de lei în România.

”Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel, conform 3dots.ro.

Preţul acţiunilor companiei Moderna, pur şi simplu, a explodat. Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%!

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend