Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bate vânt de execuții în PSD. Niculae Bădălău: Este clar că trebuie o analiză

Avatar

Publicat

in

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat luni, referitor la rezultatele slabe ale PSD în unele filiale județene, că politica este aritmetică pură, iar cine are rezultate atunci „este clar că s-a și ocupat și are suportul populației” și că o eventuală schimbare a liderilor cu rezultate slabe nu este subiectul principal în acest moment, prioritatea fiind turul 2 la prezidențiale. Bădălău a făcut afirmațiile înainte de o ședință informală a liderilor PSD pentru analiza rezultatelor din primul tur, înaintea ședinței CEX de marți. La sosirea la ședință, numărul 2 din partid, președintele executiv Eugen Teodorovici, a spus că nu respinge schimbarea șefilor județeni care nu au performat.

„Până la urmă politica este aritmetică pură. La sfârșit se numără. Cine are rezultate e clar că s-a și preocupat și are suportul populației”, a afirmat Niculae Bădălău, luni, la sediul PSD.

Publicitate

Întrebat dacă ar trebui să își depună mandatul pe masă președinții filialelor PSD în care partidul a avut scor slab la prezidențiale, liderul PSD Giurgiu a răspuns: „Nu, nu pot eu să spun lucrul acesta, dar este clar că o analiză trebuie, dar nu asta cred că e subiectul principal în acest moment. În acest moment trebuie să pregătim turul doi în așa fel încât să câștigăm alegerile”.

Citește și: PROBLEME MARI în PSD: Viorica Dăncilă a pierdut peste 25.000 de voturi din bazinul PSD în Teleorman, Dolj, Olt și Mehedinți .

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marți după-amiază, cel mai probabil la sediul din Kiseleff, unde social-democrații vor lua în discuție strategia de campanie și excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Conducerea PSD va analiza rezultatul obținut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit surselor. De asemenea, echipa de campanie a social-democraților se va întruni miercuri în ședință pentru a discuta despre strategia electorală a Vioricăi Dăncilă dinaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Dezastru ecologic: Tone de carburant dintr-o navă eșuată curge în ocean

Avatar

Publicat

in

De

Mauritius a declarat stare de urgență ecologică după ce din nava japoneză MV Wakashio a început să curgă petrol în ocean, anunță BBC. Nava a lovit un recif de corali din Oceanul Indian pe 25 iulie, echipajul său a fost evacuat, dar tone de carburant au început să se scurgă din navă, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Publicitate

Franța a promis sprijin și armatorul a declarat că lucrează pentru a combate deversarea.

Premierul Pravind Jugnauth a spus că națiunea nu are abilitățile și expertiza pentru a readuce pe linia de plutire navele blocate și a apelat la Franța pentru ajutor.

Mauritius are recife de corali cunoscute pe mondial, iar turismul este o parte crucială a economiei naționale.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

MV Wakashio se află în prezent la Pointe d’Esny, într-o zonă a zonelor umede din apropierea unui parc marin.

Într-o declarație, proprietarul navei, Nagashiki Shipping, a declarat că din cauza vremii nefavorabile, unul dintre rezervoarele navei s-a spart și o cantitate de combustibil a scăpat în mare.

Nagashiki Shipping a adăugat că ia în serios responsabilitățile în materie de mediu și că va depune toate eforturile cu agențiile partenere și contractorii pentru a proteja mediul marin și pentru a preveni poluarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Eugen Teodorovici semnalează riscul desființării PSD: Prostie sau plan diabolic?

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a publicat sâmbătă pe Facebook un extras din Registrul Partidelor Politice, emis în data de 5 august, în care este stipulat că președintele PSD este Viorica Dăncilă, președintele executiv – Eugen Teodorovici, iar secretarul general – Mihai Fifor. Social-democratul spune că toate actele semnate de actualii lideri interimari PSD în relațiile cu terții s-au făcut prin încălcarea legii. „Iar în contextul actual, putem să ne gândim la cel puțin un aspect important: asumarea și validarea listelor de candidați pentru alegerile locale”, atrage atenția Teodorovici. Acesta semnalează chiar pericolul desființării PSD.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Publicitate

Redăm postarea integrală:

„PROSTIE sau plan DIABOLIC îndreptat împotriva PSD?

#MarcelCiolacu, înainte să mai candideze vreodată pentru vreo funcție publică, TREBUIE să-și dea #DEMISIA din toate funcțiile deținute azi: “președinte” interimar al #PSD (această funcție este numai în imaginația sa!), președinte al Camerei Deputaților și președinte al organizației #PSDBuzău!

Nu îi este lui adresat acest mesaj, pentru că nu ar putea înțelege încă o #lege pe care a încălcat-o cu sau fără știință (nici nu ar mai conta!), ci tuturor celor care știu să citească o prevedere legală, cetățenilor români, colegilor mei parlamentari, colegilor mei din PSD, instituțiilor competente ale statului român și, nu în ultimul rând, presei LIBERE din … București, Washington și Bruxelles.

CONCRET:

Conform Legii partidelor politice nr. 14/2003, modificările la Statutul unui partid produc efecte NUMAI dupa validarea de către TRIBUNAL!

Puteți consulta EXTRASUL din Registrul partidelor politice (din data de 05.08.2020), care confirmă că Marcel Ciolacu, în calitate de “președinte” interimar al PSD și TOȚI cei care au semnat/angajat într-un fel partidul în relațiile cu terții, au ÎNCĂLCAT LEGEA‼️ De fapt, cei cu pregătire juridică “descriu” situația în felul următor: “#fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, uzurpare de calități oficiale, înșelăciune și delapidare”‼️ Iar în contextul actual, putem să ne gândim la cel puțin un aspect important: asumarea și validarea listelor de candidați pentru alegerile locale. ATENȚIE, termenul de depunere a listelor este 18 august!

REPET: Prostie sau plan diabolic îndreptat împotriva PSD? Pentru acestea nu putem avea pretenția unui singur vinovat!

Este de neconceput bătaia de joc a “conducerii” interimare a partidului față de #munca depusă de ani buni de toți colegii din partid, față de simpatizanții noștri, prin lipsa de mesaj politic clar, ferm și de poziționare categorică împotriva abuzurilor făcute de actuala guvernare și lipsa de reacție față de bătaia de joc și jignirile președintelui Iohannis și ale liberalilor la adresa Partidului Social Democrat, a întregii suflări social democrate și, mai ales, la adresa poporului român!

Pe lângă toate acestea, TU, “președinte” interimar adaugi incapacitatea de a gestiona activitatea Camerei Deputaților (legi “trecute” tacit, negocieri în defavoarea partidului și a țării, trădarea propriului electorat prin dărâmarea propriului guvern în 2019 și multe altele, mai puțin sau deloc cunoscute de publicul larg!) și … pui în PERICOL (oare cu aceeași “scăpare” din Camera Deputaților?) depunerea listelor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, riscând chiar DESFIINȚAREA celui mai important partid din România‼️

Puteți consulta și voi Legea 14/2003. Eu am extras doar câteva articole relevante:

Art. 25. – (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc in conditiile prevazute de statut.

(2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21.

Art. 26. – (1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice”

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend