Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bătaie de joc ! Şedinţa de îndată, cu sictir a fost tratată.

Publicat

in

Consiliul Local al muncipiului Câmpulung a fost convocat pentru o şedinţă de îndată, pe ordinea de zi aflându-se patru puncte extrem de importante pentru buna funcţionare a administraţiei muscelene. Cel mai important dintre acestea viza aprobarea alocării sumei de 1.000.000 de lei din excedentul bugetar pe anul 2015, pentru acoperirea golului de casă. Şi asta în condiţiile în care trebuie acoperite salariile pentru tot personalul din Primărie şi serviciile aflate în subordinea Consiliului Local. Cum încasări din taxe şi impozite nu s-au adunat în aceste prime trei zile lucrătoare din 2016, această rectificare bugetară era singura soluţie la îndemâna administraţiei pentru deblocarea situaţiei. Chiar dacă, potrivit legii şedinţele de îndată se convoacă cu trei zile lucrătoare înainte, la ora programată cu greu s-a putut realiza cvorumul de şedinţă. Primul absent al anului a fost chiar Liviu Ţâroiu, care, chiar dacă se află în concediu de odihnă, îşi petrece tot timpul prin Primărie. Numai că la această şedinţă nu a catadicsit să participe.  În felul acesta Bogdan David a fost imobilizat, în sensul că el urma să semneze (ca primarul !?!) hotărârile ce urmau să se adopte, prin urmare nu putea să voteze. Preşedintele de şedinţă, liberalul Ionel State a fost nevoit să dea telefoane după unii dintre cei absenţi, încercând să-i aducă cu arcanul la oaste. Într-un final, salvarea a venit odată cu sosirea în sală a liderului consevatorilor Manuel Zenovie, trei dintre punctele de pe ordinea de zi trecând cu votul a jumătate din numărul total de mandate. Punctul care viza acordarea unor facilităţi la plata taxelor şi impozitelor pentru participanţii la Revoluţia din Decembrie 1989 nu a întrunit numărul de voturi necesar, doi consilieri abţinându-se. Se cuvine să-i nominalizăm pe cei care, alături de Liviu Ţâroiu, au tratat cu dispreţ atât pe angajaţii Primăriei şi ai Serviciilor din subordine, dar şi pe colegii care au înţeles să-şi îndeplinească menirea: Nicolae Dumitrescu, George Bălan, Dan Şipoteanu, Ionică Udrea, Radu Sălcescu, Emilian David, dar şi pe “ghinionista” Anca Dumitrescu, căreia nu i-a pornit maşina, dar care a ajuns totuşi la finalul şedinţei. Indiferent de motivele care i-au determinat să nu participe la şedinţa de astăzi, sictirul cu care aceştia tratează mandatul primit din partea câmpulungenilor este unul ce nu le face cinste.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend