Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

BĂTAIE DE JOC CU PLAFONUL! Pacienții argeşeni, disperați din cauza analizelor „gratuite“ … LA PAŞTELE CAILOR 

Publicat

in

– Asiguraţi doar pe hârtie, în realitate vârstnicii sunt nevoiţi să aştepte săptămâni întregi pentru a putea beneficia de analize medicale gratuite

Argeşenii au ajuns la limita răbdării, s-au săturat! Deşi au contribuit o viaţă întreagă la sistemul de sănătate, acum, la bătrâneţe, sunt nevoiţi să aştepte săptămâni întregi pentru a putea beneficia de analize medicale gratuite. La majoritatea laboratoarelor din judeţul Argeş programările se realizează cu cel puţin o lună de zile înainte, dacă nu mai mult, desigur dacă vorbim de servicii decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Peste tot există liste de aşteptare şi ce ne-a surprins este că, deşi luna iulie abia a început, analize decontate nu se mai pot face decât pentru august, cu rare excepţii. Potrivit declaraţiilor furnizorilor de servicii medicale paraclinice aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS, oriunde am merge trebuie să aşteptăm să ne vină rândul. Spre exemplu, la un cunsocut laborator de analize medicale din Curtea de Argeş, nu mai există plafon pentru această lună, dar reprezentanţii acestuia vin în ajutorul pacienţilor cu reduceri de 50%, dacă vor să-şi facă investigaţiile contracost.

Gratuit… doar peste o lună. Cu plată, analize pe loc !

La o altă clinică din Piteşti, bolnavii sunt amânaţi pentru sfârşitul lunii iulie, pentru a se programa în august. La un alt laborator la care ne-am interesat ni s-a spus că în cea de-a doua zi a lunii în curs mai există doar câteva locuri pentru investigaţii gratuite, şi asta pentru că au reuşit să primească o suplimentare a plafonului. Ce se întâmplă, însă, cu toţi bătrânii, care suferă, după 70-80 de ani de o mulţime de afecţiuni şi care au nevoie să-şi monitorizeze periodic starea de sănătate? Dacă laboratoarele îi amână de pe o lună pe alta, ce vor face ei? Din păcate, acest lucru se întâmplă pentru că plafoanele lunare ale laboratoarelor aflate în contract cu CJAS Argeş sunt extrem de mici, iar de cele mai multe ori se epuizează după primele zile. „Plafonul pentru analizele decontate prin CJAS Argeş a fost epuizat, iar deocamdată nu facem programări nici pentru luna august”, au fost vorbele cu care ne-au întâmpinat majoritatea reprezentanţilor laboratoarelor de analize. Între timp, asiguraţilor, care deşi cotizează la sistemul asigurărilor de sănătate, nu le mai rămâne decât posibilitatea de a-şi efectua un set de analize contra-cost „Eu am bilet de trimitere de la medicul de familie pentru câteva analize medicale de rutină. Din nefericire, încă nu ştiu când voi fi programat“, ne-a declarat, supărat, un argeşean.

Analize medicale decontate de CJAS, efectuate numai în limita plafonului

Fără doar şi poate, situaţia este cât se poate de gravă şi se incadreaza în haosul naţional, întrucât laboratoarele de analize medicale argeşene efectuează analize gratuite decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate numai în limita plafoanelor alocate, care, în majoritatea locurilor s-au terminat. În concluzie, deşi cotizează la sistemul asigurărilor de sănătate, foarte mulţiargeşeni nu au posibilitatea de a-şi efectua un set de analize medicale gratuit decât dacă stau „la coadă“ câteva săptămâni. Până când va fi făcută o infuzie de bani, oamenilor nu le rămâne decât să aştepte sau să bage adânc mâna în buzunare pentru a-şi efectua analize contra-cost, pentru că altă soluţie chiar nu există. „Nu pot să cred că m-au chemat abia în august la analize. Aşa ceva nu este posibil. Dacă nu ai bani, poţi muri liniştit, pentru că altceva nu putem face. Am contribuit o viaţă întreagă la sistemul asigurărilor de sănătate, iar acum mi se întâmplă una ca asta?“, ne-a declarat Vasile D., un bărbat în vârstă de 73 de ani.
Asiguraţii sunt de părere că suntem egali numai atunci când vorbim despre cotizaţia la asigurările de sănătate şi nicidecum când vorbim despre drepturi.

Trist , dar adevărat !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela dă cărțile pe față: E un fake news

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela a fost invitat, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Acesta a răspuns întrebării: S-au ascuns morți?

”Victor Ciutacu: S-au ascuns morți?

Marcel Vela: Este un fake news. Nu, răspunsul este nu. Mi-l asum și eu.”, a spus Marcel Vela.

Vezi și:Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dr. Streinu Cercel vine cu noi informații!

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, Adrian Streinu- Cercel, face precizări importante despre testarea împotriva COVID-19 care va avea loc în Capitală.

‘Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini. Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se tradce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor.”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

”Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-COV-2…) A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă. E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.”, a mai adăugat managerul de la Matei Balș.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend