Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Baştanii de la stat! Salarii nesimţite pentru primarii argeşeni şi subalternii acestora

Publicat

in

– Salariile angajaţilor din privat sunt „umilite” de veniturile nesimţite ale bugetarilor

Sfârşitul lunii martie a obligat toate primăriile din Argeş să facă publice veniturile salariale obţinute de tot personalul administrativ în frunte cu primarii. Redactorii PROFIT au studiat noile salarii ale primarilor argeşeni şi ale subalternilor acestora şi au constatat că veniturile le-au crescut cu circa 40% faţă de anul trecut, asta în condiţiile in care angajaţilor de la privat salariul a consemnat o crestere de doar 12 %. Dar nu procentele sunt relevante ci cuantumul salariilor obţinute şi încasate de primarii argeşeni şi subalternii acestora, de la minim 1000 Euro un portar sau un şofer şi până la 4500 Euro un primar de oraş. Aşa se face că, raportat la salariile din privat , salariile vugetarilor intră în categoria salariilor nesimţite.

Între 35 si 50 % din bugetul multor priăprii se duc pe salariile nesimţite

Odată cu majorările salariale, cei mai mulţi primari de comune şi oraşe au golit substanţial bugetele locale. Aşa cum a fost prezentat cu socumente intr-o emisiune a PROFIT 24 TV si SUPER TV , sunt primării la care cheltuielile cu salariile reprezinta intre 35 şi 50 % din bugetul local. Mai mult, asistam la situaţii paradoxale printre funcţionarii publici din unele primării. Unii bugetarii care lucrează la primăriile de comune câştigă mult mai bine decât colegii lor care muncesc în oraş. În unele cazuri, diferenţa dintre salarii depăşeşte suma de 1.000 de lei. S-a ajuns în această situaţie după ce edilii au primit mână liberă să majoreze lefurile până la pragul maxim.

Primar de oraş din Argeş = 21.000 lei, primar comună = 12.000 lei

Salariile din Primăria Curtea de Argeş, Piteşti sau Câmpulung au fost crescute recent, iar cuantumul venitului salarial lunar, in care sunt incluse si diverse sporuri , a crescut galopant. Un primar de municipiu cum ar fi Câmpulung sau Curtea de Argeş, ajunge sau un salariu de baza cifrat la 21.000 lei lunar.

Funcţionar în primărie = 9000 lei, un şofer = 4200 lei

Dar nu numai primarii au salarii de mii de euro lunar ! În oraşele din Argeş salariul unui funcionar, şef de serviciu, poate trece de 9000 lei lunar iar un simplu funcţionar de birou primeste un salariu de 4700 lei şi 8500 lei pe lună. Portarii sau şoferii din primării au salariu de director la firmă privata si ajunge chiar şi la 4200 lei/lună.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elevii din Argeș se pot înscrie la “Școala Petroliștilor” inițiată OMV Petrom – SE ACORDĂ BURSE CONSISTENTE

Publicat

in

De

  • Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
  • Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
  • 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, PESCARI și AMATORI DE GRĂTARE, AMENDAȚI ȘI EDUCAȚI DE JANDARMI

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, care tocmai s-a încheiat, peste 100 de jandarmi argeșeni s-au aflat la datorie pentru ca toți cetățenii județului să petreacă timpul liber în siguranță, fie în inima naturii, fie în zonele populate.

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol dar și pentru protecția mediului înconjurător.

Astfel, jandarmii argeșeni care s-au aflat în misiune pe raza localității Arefu – D.N. 7c Transfăgărășan, au constatat și aplicat 23 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5000 de lei, dar și 23 de avertismente cetățenilor care fie au pescuit pe Lacul Vidraru, în această perioadă fiind instituită prohibiție pentru pescuit, fie au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate. De asemenea, jandarmii au desfășurat și activități de educare a persoanelor aflate în aceste zone cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în relația cu mediul înconjurător, dar și cu animale sălbatice.

De menționat este faptul că în ultima perioadă urșii au coborât în zonele frecventate de oameni în căutarea hranei, fapt ce constituie un real pericol pentru cetățenii care opresc să-i hrănească sau să-i fotografieze.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală, în domeniul piscicol, în zona Bazinului Hidrografic al râului Argeș, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol și au acționat în zona cuprinsă între localitățile Merișani și Golești, folosindu-se și de o ambarcațiune din dotare.

În timpul acestei acțiuni jandarmii au depistat mai multe persoane care pescuiau și au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 3500 lei, dar și 11 avertismente, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, întrucât în această perioadă este instituită prohibiție la pescuit.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul ot în timpul acestei acțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Pitești care se folosea de o unealtă neautorizată din plasă pentru a scoate pește din Lacul Budeasa. Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Atragem atenția tuturor persoanelor despre faptul că este interzis să hrănească animalele sălbatice și că pot fi sancționați contravențional pentru acest lucru. De asemenea să evite pe cât posibil să intre în contact cu acestea, întrucât au un comportament imprevizibil și pot ataca în orice moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend