Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Barna Tanczos dezminte: ‘Guvernul României nu s-a opus Strategiei Uniunii Europene pentru păduri. E un fake news’

Publicat

in

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat că România nu s-a opus și nu se opune Strategiei Forestiere Europene.

„Este o invenţie că România se opune Strategiei Forestiere (Strategia Uniunii Europene pentru păduri, n.r.). E un fake news, pentru că noi nu ne-am opus niciodată. Am cerut o Strategie Forestieră extrem de punctuală, negociată şi discutată cu statele membre. O strategie forestieră care poate să fie şi trebuie să fie ambiţioasă, dar care trebuie să aibă în vedere şi costurile pe care le va suporta fiecare stat membru.

În aceeaşi idee, astăzi. discuţiile pe tema atingerii ţintei de neutralitate în ceea ce priveşte emisiile de carbon s-au axat pe această negociere punctuală a fiecărui element social, economic şi a impactului pe fiecare industrie în parte a acestor planuri.

Este exact ceea ce îşi doreşte şi România: O discuţie atât pe fit for 55, cât şi pe elementele componente printre care şi Strategia Forestieră. Vrem să ştim exact care sunt ţintele pe care trebuie să le atingem, care sunt resursele pe care ne putem baza şi cum vor afecta aceste planuri industriile din statele membre. Nu e nicio noutate. Susţinem planurile Comisiei pe tot ce înseamnă reducerea efectelor schimbărilor climatice, prevenirea acestor dezastre, dar trebuie să ştim exact care este rolul şi care sunt resursele pe care ne bazăm”, a spus Tanczos.

Întrebat dacă semnarea de către România a scrisorii deschise iniţiate de Austria pe tema Strategiei Forestiere Europene reprezintă punctul de vedere al Guvernului de la Bucureşti, ministrul Mediului a afirmat că premierul Florin Cîţu a fost informat „cu privire la susţinerea pe care o vom acorda acelei scrisori deschise”.

„Nu a fost o poziţie a Guvernului României (semnarea scrisorii iniţiată de Austria către Comisia Europeană, n.r.), ci a fost o poziţie a Ministerului Mediului. L-am informat pe domnul prim-ministru cu privire la susţinerea pe care o vom acorda acelei scrisori deschise. Strategia Forestieră este doar o parte din tot ce înseamnă fit for 55.

Este o componentă la care trebuie să lucreze Ministerul Mediului din România. Aceste teme sunt împărţite în mod diferit în statele membre. Sunt foarte multe state care au activitatea de management forestier în alte ministere, nu la un minister a Mediului. România trebuie să gestioneze, prin Ministerul Mediului, atât problematica schimbărilor climatice, cât şi problematica forestieră, dar şi alte problematici.

Nu există un pericol de suprareglementare. Reglementarea activităţii forestiere în România este printre cele mai restrictive din Europa, bazată pe amenajamente silvice, lucru care lipseşte în foarte multe state membre. Strategia Forestieră stabileşte ţinte, obiective care vor genera costuri ce trebuie decise dacă vor fi suportate de statele membre sau avem acces şi la alte resurse”, a susţinut Barna Tanczos, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, despre Congresul PNL: ‘E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Cum se poate justifica din punct de vedere legal această organizare?’

Publicat

in

De

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit despre Congresul liberalilor în urma căruia va fi ales președintele PNL.

„Am și un câștigător, un mare câștigător al acestui congres. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care-l știm de ani de zile, localul unde se mănâncă mici și se bea bere. Omul era iluminat, era transfigurat, a comandat o tonă de mici și pastramă cu ocazia acestui congres cu 5.000 de oameni și-a făcut câștigul pe luni înainte. Acesta e marele și singurul câștigător al acestui congres”, a declarat gazetarul care a precizat că. deși a fost invitat, refuză să ia parte la acest eveniment, în contextul în care Capitala a intrat în scenariul roșu.

„Dacă mă duceam la ce mă duceam? Mă duc la o adunare de 5.000 de persoane în spațiu închis. Cum se poate justifica din punct de vedere legal această organizare?

Se va consuma o tonă de mici și pastramă, de fapt PNL a deschis un restaurant. Pentru că la lege scrie că în restaurant ai voie cu 50% din capacitate.

Ăsta e un miting, un miting privat. Dl. Arafat a spus totuși că nu e un eveniment privat, nu se supune regulilor evenimentelor private care nu pot depăși 100 de persoane. Nu are dreptate dl. Arafat. Un partid este o unitate privată, chiar dacă în mod scandalos primește bani de la stat.

E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la 30 de persoane, la 100 de persoane la nunți, la alte evenimente. E lesne de înțeles. (…) Ducându-mă acolo nu făceam decât să-i legitimez (…) Mă întreb ce anume ar fi putut împiedica desfășurarea acestui congres. Congresul ăsta ar fi avut loc și dacă exploda o bombă atomică pe Valea Prahovei”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, lupta pentru șefia PNL este cea mai acerbă și joasă confruntare politică din ultimii 30 de ani, care o depășește chiar pe cea dintre Traian Băsescu și Adrian Năstase, aflați în 2004 în cursa pentru președinția României. „Acest congres trebuia să se desfășoare chiar dacă ar pieri țara. Problema e că chiar începe să piară”, a punctat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu ar vrea să aibă de-a face „din punct de vedere uman” cu niciunul dintre cele 3 personaje principale ale congresului PNL: Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban.

„Din punct de vedere uman, eu nu aș vrea niciodată să întâlnesc unul din acești oameni. Nu vreau să am de-a face cu ei din punct de vedere uman, îi detest pe toți trei. Întotdeauna în ultimii 30 de ani m-am aflat în această situație. Niciodată nu am avut o alegere clară în care să spun că omul ăsta e cinstit, vrea să facă bine Românie, conform republica.ro.

Vezi și:

Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? CTP îi răspunde lui Dan Motreanu: ‘A învins partidul, pentru că atât Cîțu, cât și Orban s-au bătut cu PNL-ul. Amândoi au luptat împotriva propriului partid, cu rezultate remarcabile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis dă de pământ cu USR PLUS: ‘Se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele de socializare, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă’

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a lansat critici dure la adresa USR PLUS „Guvernarea nu este un loc al ironiilor sau al gâlcevii nesfârşite, în care unii parteneri se comportă ca şi cum ar fi într-o dezbatere pe reţelele de sociale, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă”.

„Guvernarea presupune, în primul rând, o muncă de echipă, cu parteneri care se bazează pe relaţii de respect şi încredere reciprocă, iar Partidul Naţional Liberal are obligaţia faţă de români să continue să guverneze responsabil. Guvernarea nu este un loc al ironiilor sau al gâlcevii nesfârşite, în care unii parteneri se comportă ca şi cum ar fi într-o dezbatere pe reţelele de socializare, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă. Guvernarea înseamnă responsabilitate, perseverenţă, tenacitate, dialog real cu cetăţenii. Cine nu este pregătit pentru aşa ceva nu poate guverna în România”, a precizat Klaus Iohannis, în discursul susţinut la Congresul PNL, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Video. Scandări pro Orban, în timpul discursului lui Klaus Iohannis: ‘Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată, nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend