Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bănet, nu glumă ! Top 10 salarii, în companiile controlate de statul român CINE LE PRIMEŞTE

Publicat

in

Președintele EximBank, bancă de stat, are un salariu mai mare decât guvernatorul Băncii Centrale. Și alte persoane din conducerea companiilor statului au, însă, venituri care ar putea stârni invidia oricărui manager din mediul privat, remarcă Europa liberă, care a realizat un top al veniturilor realizate de șefii unor instituții.

1. Traian Halalai  – președinte EximBank

​Salariul de președinte se ridică la 105.487 lei pe lună, adică 23.000 euro, iar indemnizația primită de la Comitetul Interministerial de Finanțare, Garantare, Asigurare (CIFGA) este de 4.288 euro. Alți 1.600 euro vin de la Compania de asigurări CARE. Are câștiguri și din chirii și vânzări de acțiuni. Traian Halalai câștigă mai bine decât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care are un salariu de 65.000 lei pe lună (14.260 euro), la care se adaugă banii de la Academia Română – 623 euro, din pensie – 675 euro și 1.044 lei de la ASE.

​2. Remus Vulpescu – membru în CA Nuclearelectrica

Câștigă lunar 42.919 lei, adică 9.330 euro: 20.000 brut de la Romaero, unde a fost director și membru în Consiliul de administrație, 8188 lei de la Cupru Min Abrud, Nuclearelectrica, membru în CA – 11.331 lei și 3.400 lei de la Ministerul Energiei, unde era consilier și membru în comisia IPO.

 

​3. Carmen Radu – membru în Consiliul director al Fondului Național de Contragarantare

Potrivit declarației de avere din 17 mai 2017, are venituri anuale de 407.096 lei, adică 33.924 lei/lună (7.374 euro). Banii vin de la Fondul de contragarantare – 203.222 lei, Nuclearelectrica, consiliu de administrație – 108.871 lei, Romatsa – 65.991 lei, Camera Consultanților fiscali – 12.000 lei și ADF Audit Management – 29.000 lei. În 2018, a câștigat mai puțin 291.170 lei. Sunt funcții pe care Carmen Radu le deține de cinci ani, cu singura diferență; în 2013 era și la ASF unde a fost adusă de Dan Radu Rușanu, căruia i-a fost o perioadă consilieră. La ASF a ajuns rapid director economic și avea un salariu de circa 8.000 euro pe lună.

 

4. Bogdan Pușcaș – membru în consiliul de supraveghere la Fondul de Contragarantare

A câștigat, potrivit declarației de avere din 2018, 398.878 lei/an, adică 33.239 pe lună. Banii provin în principal de la CIFGA – 234.899 lei, ANAP – 84.168 lei și FRC – 79.812 lei.

 

5. Leonardo Badea – președinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Fost deputat PSD, a fost numit în această funcție în locul lui Mișu Negrițoiu. A câștigat de la ASF, în 2018, 358.412 lei/an.

6. Sorinel Gheorghe Boza – președinte directorat la Complexul Energetic Oltenia

Câștigă 337.486 lei/an. Complexul Energetic Oltenia s-a remarcat mereu prin salariile ”nesimțite”, notează Europa Liberă. Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte al PSD Gorj şi consilier judeţan al USL, câștiga 13.455 de lei​ pe lună.

 

7. Dumitru Gheorghe Rotar – director executiv la Romgaz

A câștigat, potrivit declarației de avere din iunie 2018, 342.115 lei/an. Soția este și ea angajată a Romgaz și câștigă 144.059 lei/an. Veniturile familiei sunt completate cu dividende, dobânzi și transferuri de titluri de valoare, care se rdică la 147.585 lei/an. În perioada (2009) în care Rotar era director exploatare și înmagazinare, Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 100 milioane lei la Romgaz. Metoda: firmele “căpușă”.

 

8. Ovidiu Bălăcescu – membru directorat Complexul Energetic Oltenia

A avut venituri de 333.755 lei/an.

 

9. Andrei Bobar, director economic la Romgaz

A avut un salariu de 305.379 lei. Soția e tot la Romgaz, șef serviciu, și completează veniturile familiei cu 163.143 lei/an, plus 53.455 din dividende la SNG, TGN, TEL, IFN.

 

10. Emil Codrin Cindrea – ex-director interimar la Romgaz

La jumătatea lui 2018, a fost înlocuit cu Adrian Volintiru și a fost acuzat de management defectuos. În 2013, a fost urmărit penal de DIICOT în dosarul InterAgro, firma lui Ioan Niculae, care ar fi beneficiat de prețuri preferențiale la gaze. Prejudiciul adus Romgaz a fost estimat la 126 milioane dolari, scrie Europa Liberă. Potrivit declarației de avere din iunie 2018, Cindrea a câștigat de la Romgaz 277.477 lei/an. Anul trecut, a început să-și construiască un bloc de locuințe.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan, despre viitorul premier: Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Publicat

in

De

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că în următorii 4 ani și jumătate, Klaus Iohannis va desemna premierul doar de la PNL. 

”În cazul în care n-ar fi avut un astfel de plan m-aș fi gândit că cei de la PSD și ALDE nu mai fac politică. Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii 4 ani și jumătate PNL-ul va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic.

Puteam să îi schimbăm, dar la învestirea în funcție, PNL nu a avut numărul de voturi necesare, iar noi am fost votați și de alte grupuri politice. Practic, PNL-ul guvernează împreună cu alte 7 grupuri politice.

Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

China spune adevărul! De unde provine coronavirusul

Publicat

in

De

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice. ”

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”. Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend