Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Băncile europene au eşuat în încercarea de a evita normele mai dure de capital

Publicat

in

Băncile europene nu au avut succes cu eforturile lor de lobby împotriva viitoarelor norme mai stricte de capital, care ar urma să le limiteze capacitatea de a majora recompensele acordate acţionarilor, susţin surse citate de Bloomberg, informează Agerpres.

Potrivit surselor, băncile se aşteaptă ca Executivul comunitar să le refuze solicitările privind o libertate mai mare de mişcare cu privire la evaluarea riscurilor creditelor lor, pe măsură ce Europa implementează noile standarde globale mai stricte privind capitalul băncilor, cunoscute sub denumirea Basel III. O propunere din partea Comisiei Europene cu privire la acest subiect este aşteptată în cursul acestei luni, după care statele membre UE îşi vor exprima şi ele punctul de vedere.

În aceste condiţii, băncile europene se concentrează acum pe obţinerea unei mai mari flexibilităţi în alte domenii, precum termeni mai favorabili cu privire la evaluarea capitalului cerut pentru a fi păstrat în raport cu ipotecile, susţin sursele.

Organismele globale de reglementare au petrecut aproximativ un deceniu după criza financiară să forţeze băncile să îşi majoreze rezervele de fonduri proprii, în ideea de a evita o repetare a crizei din 2008. Băncile europene trebuie să îşi majoreze nivelul capitalului pentru a ajunge din urmă băncile americane mai profitabile.

Una dintre cele mai importante părţi ale standardelor Basel III este limita pe care o fixează asupra capacităţii băncilor de a-şi calcula singure riscurile asociate creditelor lor, în loc să utilizeze o abordare standardizată. Directorii băncilor au susţinut că normele mai dure de capital le reduc capacitatea da a acorda credite firmelor şi întregii economii.

“Bineînţeles că băncile sunt într-un efort intens de lobby şi reiau unele din vechile lor argumente”, a declarat miercuri Carolyn Rogers, secretarul general al Basel Committee on Banking Supervision.

În replică, un grup de bănci centrale şi organisme de reglementare au trimis luna trecută o scrisoare Comisiei Europene în care cer Europei să nu dilueze sau să amâne noile standarde Basel III.

Sursele citate de Bloomberg susţin că cel mai probabil această scrisoare a spulberat speranţele băncilor privind o mai mare libertate în evaluare riscului creditelor. În aceste condiţii, băncile se pregătesc acum să îşi concentreze eforturile de lobby pentru a se asigura că UE adoptă o abordare mai diferenţiată cu privire la cerinţele de capital pentru ipoteci, că oferă excepţii pentru creditele acordate companiilor care nu beneficiază de un rating şi că permit flexibilitate în calcularea riscurilor operaţionale, susţin sursele.

Standardele Basel III ar urma să fie introduse pas cu pas până în 2028 şi ar urma să majoreze cerinţele de capital pentru cele mai mari bănci cu 23% în medie, a estimat luna trecută Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Dezvaluiri

EXCLUSIV Rareș Bogdan: ‘Cine promovează asemenea aberații vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit’

Publicat

in

De

Ben Oni Ardelean, deputat PNL, a prezentat o serie de informații dintr-un document intern al Comisiei Europene, conform cărora CE transmite că, pentru a nu fi rănite sentimentele unora, să nu se facă referiri la perioada Crăciunului și să nu se folosească nume creștine, precum Maria sau Ioan.

În acest context, Bugetul.ro l-a contactat astăzi pe Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL/PPE, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că, dacă aceste informații sunt adevărate, Comisia Europeană a trecut de la <<conceptul de politică a “toleranței” la cel de “politică a ignoranței”>>.

Mai mult, potrivit eurodeputatului român, cine promovează asemenea aberații vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au izbutit.

Totodată, Rareș Bogdan face apel la președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,
și la președintele Consiliului European, Charles Michel, să spună public dacă își însușesc sau nu aceste concepte.

Vezi și Ben Oni Ardelean (PNL) dezvăluie informații dintr-un document intern UE: ‘Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora’

Rareș Bogdan, pentru Bugetul.ro: Atrag atenția cu maximă seriozitate că drumul care urmărește eliminarea distincției între femeie și bărbat, între mamă și tată, între creștin și liber-cugetător poate pulveriza omenirea

Derapajele sfidătoare care au loc în ultima perioadă în numele corectitudinii politice, concept care, fie vorba între noi, în Europa a apărut pe filieră leninistă, au ajuns într-un punct de netolerat.

Dacă este adevărată informația că onor Comisia Europeană recomandă evitarea numelor precum Crăciun, Maria, Ioan, pentru a nu leza anumite sensibilități, înseamnă că această instituție a trecut de la conceptul de politică a “toleranței” la cel de “politică a ignoranței”.

Nu cred că Poporul Ales sau musulmanii, sau hindușii se simt lezați de Sărbătoarea Crăciunului. Cum să eviți să-ți exprimi iubirea față de Fecioara Maria, sau să-l ascunzi sub preș pe Ioan Botezătorul?

Cine promovează asemenea aberații vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit și ridică pe culmile absurdului categoria “cine nu e cu noi e împotriva noastră”.

Atrag atenția cu maximă seriozitate că drumul care urmărește eliminarea distincției între femeie și bărbat, între mamă și tată, între creștin și liber-cugetător poate pulveriza omenirea.

Cineva se joacă periculos cu focul. Că sunt neomarxiști sau doar niște indivizi cu probleme la mansardă nu are cea mai mare importanță. Este însă esențial ca președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European să spună public dacă își însușesc aceste concepte și atitudini. Noi, cei ce sărbătorim Nașterea Domnului, nu vom renunța la libertatea de a ne manifesta convingerile. Public, cu curaj, cu iubire!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Mesajul liberalului Ben Oni Ardelean:

<<“Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora” – așa sună indicațiile absurde ale unui document intern al Comisiei Europene.

Același document interzice utilizarea adresărilor cu „domnișoară sau doamnă”, folosirea unor termeni precum „lucrători sau polițiști”, iar formularea clasică „doamnelor și domnilor”, trebuie înlocuită cu „stimați colegi”. 🤯

Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții. Corectitudinea politică sumbră, promovată fanatic la nivel european, nu dorește altceva decât eliminarea oricărei urme a identității individuale, incluzând etica, religiozitatea si spiritualitatea cetățenilor statelor membre.

Vorbim despre “unitate în diversitate”, când de fapt avem de a face cu un uniformism de tip nivelator. Un comunism neomarxist, total dăunător, pe care națiunea noastră l-a mai traversat.

“Doamnelor și domnilor”, oricât ar supăra: mama rămâne mamă, el rămâne el, iar perioada Crăciunului va reprezenta miracolul nașterii Mântuitorului de către Maria. Pentru totdeauna!

Corectitudinea politica nu dă dreptul nimănui la eliminarea valorilor fundamentale ale acestui continent! Doamne, dă-le mintea de pe urmă!>>.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

FIFA a anunțat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

Publicat

in

De

The Best FIFA Men’s Goalkeeper a ajuns la faza nominalizării celor cinci finaliști. Aceștia sunt Alisson, Donnarumma, Mendy, Neuer și Schmeichel. Doi dintre cei cinci nominalizați, Alisson Becker și Manuel Neuer, au mai câștigat premiul, informează Mediafax.

Site-ul oficial al FIFA a publicat o evaluare a a candidaților, analizând performanțele acestora.

Alisson

Contribuțiile portarului lui Liverpool la campaniile din Premier League și UEFA Champions League din sezonul trecut i-au adus un loc în FIFA FIFPRO Men’s World XI, pentru a doua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost esențial pentru Brazilia, care a ajuns în finala Copa America și s-a calificat la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, cu șase meciuri înainte de finalul campaniei preliminare.

Alisson a intrat recent într-un top select al portarilor brazilieni, devenind al șaselea goalkeeper care a ajuns la 50 de selecții pentru Brazilia.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma a jucat un rol important în triumful Italiei la UEFA EURO 2020, neprimind gol în cele trei meciuri din grupă și excelând la loviturile de departajare care au decis semifinala cu Spania și finala cu Anglia.

El a fost recompensat pentru eforturile sale cu premiul pentru jucătorul turneului, fiind pentru prima dată când acesta a fost acordat unui portar.

În ultimul său sezon la AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, Donnarumma a primit al treilea cel mai mic număr de goluri în Serie A, ajutându-și echipa să ocupe locul al doilea.

Edouard Mendy

Atât de mult a contribuit Mendy la câștigarea Ligii Campionilor de către Chelsea în sezonul trecut, încât a fost desemnat portarul sezonului în cadrul turneului. De asemenea, el a fost vital pentru Senegal, care a ajuns în runda finală a competiției africane de calificare pentru Qatar 2022.

Mendy a încheiat fără gol 9 dintre cele 12 meciuri din Liga Campionilor pe care le-a jucat sezonul trecut, egalând recordul competiției, deținut de Santiago Canizares (2000/01) și Keylor Navas (2015/16).

Manuel Neuer

Ajutând-o pe Bayern Munchen să câștige Bundesliga în sezonul trecut, cel mai bun portar în versiunea FIFA, în 2020, a stabilit un nou record all-time al competiției în ceea ce privește numărul de meciuri fără gol primit. A ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu clubul său și în 16-imile de finală ale EURO 2020 cu Germania și, de asemenea, și-a ajutat țara să devină prima națiune europeană care se califică pentru Qatar 2022.

Neuer a fost între buturi în șase dintre cele zece meciuri de calificare ale Germaniei pentru finala mondială de anul viitor, terminând de partea câștigătoare în fiecare dintre ele, fără să primească gol. În acest an, a devenit, de asemenea, primul portar german care a ajuns la 100 de selecții pentru echipa națională.

Kasper Schmeichel

Schmeichel s-a remarcat în ultimul an pentru Danemarca. Nu doar că a contribuit în mod decisiv la calificarea în semifinalele EURO 2020, ci a încheiat opt dintre cele zece meciuri ale acestei țări în preliminariile pentru Qatar 2022, fără să primească niciun gol, ajutându-i pe danezi să devină a doua națiune europeană care se califică la turneul final. În plus, Schmeichel a câștigat și Cupa Angliei cu Leicester City.

La EURO 2020, Schmeichel a făcut 18 parade reușite, al doilea cel mai mare număr de parade din turneu, după elvețianul Yann Sommer, care a ajuns la cota 21.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend