Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bac-ul s-a teminat. Care e soarta absolvenţilor de liceu?

Avatar

Publicat

in

Tinerii absolvenţi de liceu care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat au în acest moment, din punct de vedere teoretic, două opţiuni –fie să-şi continue studiile îndreptându-se către universităţile din Piteşti sau din ţară, fie să îşi caute un loc de muncă. Problema e că de mai bine de 20 de ani nu mai există o corelaţie între sistemul de învăţământ şi necesarul de pe piaţă muncii şi prin urmare între cererea angajatorilor şi oferta şcolilor s-a format o propastie. În plus, puţini angajatori agrează idea de a angaja oameni fără experienţă. În acest moment, la Ajofm Argeş, sunt disponibile posturi de agent de securitate însă pentru această meserie sunt necesare o serie de certificări, lucrători comerciali însă se cere experienţă sau şoferi dar şi în acest caz angajatorii solicită experienţă în domeniu. Absolvenţii de liceu trebuie însă să ştie că AJOFM Argeş oferă servicii absolvenţilor dacă se înregistrează în baza proprie de date, între care informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită şi facilităţi financiare.
Ar mai fi o varianta-muncă în afară ţării. Aici domeniile în care tinerii pot aplică pentru un loc de muncă variază de la babysitter, agricultură – silvicultură, construcţii, industria uşoară textilă, alimentară, HoReCa, comerţ şi altele.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă ne uităm la ultimele trei zile, avem o staţionare ca număr de cazuri, dar să nu ne amăgim. Suntem într-un moment în care gestionăm în spital numărul de cazuri atât cele uşoare, cât şi cele severe şi grave care merg spre ATI.

Acest moment este un moment decesiv, dar problema nu se tranşează în spitale. Se tranşează în acea transmitere comunitară. Dacă acea transmitere comunitară rămâne accentuată, vom avea un număr de cazuri care vin peste unităţile spitaliceşti şi gestinoarea acestora va fi din ce în cea mai grea, mai ales pentru secţiile de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a avertizat că „nu suntem în scădere.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca „să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

„Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii.

Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „o parte dintre concetăţenii noştri nu au înţeles nimic”.

„Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie când aveam 120-130 de cazuri pe zi.  (…) Dacă se respectă regulile, putem să scădem sub 1.000. Gândiţi-vă că este problemă care trebuie să participe toţi factorii, nu numai corpul medical, nu numai minisrul Sănătăţii, nu numai Guvernul”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sfaturi utile pentru toți românii! Unde trebuie să păstrați cel mai bine masca de protecție

Avatar

Publicat

in

De

Masca trebuie purtată în cât mai multe locuri pentru a vă feri de Covid-19, însă atunci când trebuie să o depozitați pentru câteva zeci de minute este o problemă.

Puneți-o într-un plic

Plicurile vă permit să păstrați masca în siguranță atunci când nu o utilizați. Atenție: trebuie să fie un plic care nu a mai fost folosit până acum deoarece este esențial ca acesta să fie curat. După scoaterea din plic (cu mâinile dezinfectate), masca poate fi din nou folosită fără probleme. Atenție! Trebuie schimbată dacă se umezește sau trebuie schimbată după 3-4 ore de purtat, scrie site-ul spaniol 20min.es.

Publicitate

Puteți să o puneți într-o sacoșă de hârtie sau de pânză

La fel ca în cazurile cu plicurile, sacoșele trebuie să fie curate. Nu puneți măștile alături de produsele cumpărate de la supermarket! Ideal ar fi să aveți o sacoșă exclusiv pentru mască, sacoșă pe care să o spălați sau, dacă este de hârtie, să o înlocuiți de fiecare dată.

Masca trebuie să stea într-un recipient ventilat

Indiferent dacă alegeți un plic, o sacoșă sau orice alt recipient similar pentru a păstra o mască în siguranță, lucrul fundamental este să permiteți o ventilație corectă. Prin urmare, articole din plastic în care vă gândeați să depozitați măștile trebuie aruncate.

Nu uitați: masca trebuie manipulată întotdeauna prin atingerea ”bretelelor” și niciodată prin atingerea părții din față sau a interiorului!, scrie dcbusiness

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend