Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Subiecte la istorie la bacalaureat 2019

Publicat

in

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Absolvenții de clasa a XII-a de la profilul umanist susțin vineri cea de-a doua probă obligatorie de la bacalaureat 2019, cea de de istorie, pe foaia de examen având de rezolvat trei subiecte. Subiectele la istorie la bacalaureat 2019 și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. În sesiunea de vară, elevii care au participat la examen au primit la subiectul 1 un text despre epoca lui Nicolae Ceaușescu, la care trebuiau să răspundă la mai multe întrebări, iar la al doilea un text privind Revoluția de la 1848. Ultimul a fost un eseu pe tema autonomiei locale și institutiilor centrale în spațiul românesc secolele IX-XV. Subiectele la istorie la bacalaureat 2019 pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro:

Publicitate

Subiecte Istorie Bac 2019

BAREM subiecte istorie Bac 2019

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Candidații care vor să vadă tipul pe subiecte la istorie la BAC 2019 pe care îl vor primi pot consulta modelele de mai jos:

Model subiecte BAC 2019 Istorie

Barem model subiecte istorie bacalaureat 2019

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21 – 22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 – 14:00.

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Calendar Bacalaureat 2019 Sesiunea august-septembrie 2019

15 – 19 iulie 2019 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen

26 iulie 2019 Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august 2019 Limba și literatura română – proba Ea) – probă scrisă

22 august 2019 Limba și literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă

23 august 2019 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă

26 august 2019 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – probă scrisă

27, 28 august 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A

29 august 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B

30 august, 2 septembrie 2019 Evaluarea Competențelor digitale – proba D

2-3 septembrie 2019 Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

3 septembrie 2019 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

3 – 6 septembrie 2019 Rezolvarea contestațiilor

7 septembrie 2019 Afișarea rezultatelor finale la BAC 2019

BAC 2019 Istorie, sesiunea de toamnă. Hotnews.ro va publica subiectele la istorie la bacalaureat 2019 și baremul de corectare la BAC 2019 imediat ce acestea vor fi dispomibile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fenomenul “work from home” a provocat o scădere a pieței imobiliare de birouri cu 45% (studiu Avison Young)

Publicat

in

De

Piața spațiilor de birouri din București a fost afectată de pandemia de COVID în primul semestru al anului 2020. Astfel, cererea totală a scăzut cu 45%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut iar nivelul livrărilor de spații noi este mai scăzut cu 50%, potrivit unui studiu realizat de Avison Young, cel mai mare broker imobiliar din Canada, cu birou și în România.

Vestea bună este că dezvoltatorii nu sunt descurajați și construiesc în continuare. Până la finalul anului vor fi finalizate alte patru mari proiecte în zone precum Centru Vest, Barbu Văcărescu sau Floreasca. Nivelul mediu al chiriei pentru spațiile de birouri moderne din București a rămas stabil, 19 euro/mp/lună, potrivit acestui studiu, care se bazează pe informații obținute de la clienți și datele raportate În Bucharest Research Forum la finalul semestrului I.

Publicitate

„Conceptul de “work from home” (WFH), testat înainte de doar câteva companii, a devenit foarte popular în acest an al pandemiei. Deși chiriașii încă analizează efectele implementării acestui concept, se disting două puncte de vedere principale: companiile vor avea nevoie de același spațiu sau mai puțin din cauza WFH sau vor avea nevoie de același spațiu sau mai mult pentru a-și desfășura activitatea – ținând cont de distanțarea fizică”, este de părere David Canta, Managing Director Avison Young, citat într-un comunicat al companiei.

În primul semestru, stocul spațiilor moderne de birouri a ajuns la 3,22 milioane de metri pătrați, ceea ce înseamnă o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. În prima jumătate a anului 2020 au fost finalizate șase proiecte de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de 107,000 mp. Cei mai dinamici chiriași rămân companiile din sectorul IT&C, care acoperă 25% din cererea netă.

Pentru anul viitor sunt anunțate proiecte de birouri cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 250,000 mp, cele mai active zone fiind Barbu Văcărescu – Floreasca office hub și zona de Centru, unde vor fi construite jumătate din aceste spații.

Cererea de spații de birouri, în scădere

Cererea totală de spații de birouri s-a aflat într-un trend descendent, înregistrând o scădere de 45% în comparație cu aceeasi perioadă din 2019, în total fiind tranzacționați 112,000 mp. Cererea netă a însumat 72.000 mp (aproximativ 65%) și este împărțită între cerere nouă (71%) și relocări în interiorul stocului de spații de birouri moderne (29%). Comparând structura cererii noi înregistrate în S1 2020 cu situația din S1 2019, suprafața închiriată de companiile interesate să deschidă noi operațiuni în România a scăzut cu 80%. Pe de altă parte, au crescut cu 9% relocările din spații de birouri vechi, precum vile sau apartamente, în spații de birouri moderne.

Zonele preferate de cei care caută spații de birouri no

Zona de Centru Vest rămâne preferată companiilor interesate de spații de birouri noi, atrăgând o treime din volumul cererii nete înregistrate în București în prima jumătate a acestui an, urmată de zona de Nord (18%) și zona de Sud (13%).

În același timp, tranzacțiile de renegociere au însumat 39.500 mp, cu 25% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a spațiilor pentru care s-au renegociat termenii contractuali se regăsesc în zona de Centru Vest și în zona Piața Presei Libere – Expoziției.

Cei mai dinamici chiriași ai primului semestru au continuat să fie companiile din sectorul IT&C, cu 25% din cererea netă, urmați de companiile din Finance/Banking/Insurance (21%) și cele din domeniul Serviciilor Profesionale (17%). Cele mai mari tranzacții de închiriere derulate de aceste companii au fost cele de renegociere.

Crește rata de neocupare

Rata generală de neocupare a spațiilor de birouri moderne din București la finalul S1 2020 este de 9,8%, cu 80 de puncte procentuale mai ridicată față de finalul anului 2019. În total sunt 315,000 mp de spații de birouri disponibile pentru închiriere, cea mai mare parte a acestora (23%) aflându-se în zona Pipera Nord.

De partea cealaltă, Zona de Sud are o rată de neocupare aproape de zero, iar cele mai mici rate de neocupare se înregistrează în Barbu Văcărescu – Floreasca (3,5%), Zona de Vest (3,8%) și Piața Presei Libere – Bd. Expoziției (6%). Zona de Centru Vest înregistrează la finalul S1 o rată de neocupare de 13%.

Creșterea comerțului online în timpul pandemiei a dus la o cerere sporită a spațiilor de depozitare

În ciuda provocărilor aduse de pandemia COVID-19, sectorul industrial și logistic a avut o evoluție bună în prima jumătate a anului 2020, iar acest lucru se datorează în principal cererii mari pentru spațiile de depozitare. Mulți chiriași au simțit nevoia de a-și face stocuri de siguranță, pentru a se pune la adăpost de eventuale întreruperi are lanțului de aprovizionare ce pot fi cauzate de restricții de circulație.

Dezvoltările nu au avut de suferit de pe urma pandemiei

În primul semestru al anului 2020 s-au livrat circa 216.000 mp de spații industriale/logistice clasa A de închiriat, stocul din România ajungând astfel la peste 4,8 milioane mp. Deși acesta a crescut semnificativ în ultimii ani, încă este un mare potențial de dezvoltare – de exemplu în Cehia, o țară mai mică, acesta depășește 8 milioane mp.
În raportul nostru de țară de la începutul anului, înainte de izbucnirea pandemiei, estimam că în 2020 se vor livra peste 500.000 mp de spații de depozitare clasa A. Acum, pentru a doua jumătate a anului, dezvoltatorii au planificat să livreze circa 300.000 mp, astfel stocul total depășind 5,1 milioane mp. Dezvoltările nu au avut de suferit de pe urma pandemiei. Câteva dezvoltări (în special speculative) au fost amânate, dar acest lucru a fost compensat de cereri noi, ceea ce a dus la dezvoltări built-to-suit.

Cu sediul central în Toronto, Avison Young a fost fondată în 1978 și are peste 2.400 de angajați care lucrează în 80 de birouri din Canada, SUA, Germania, Mexic, Marea Britanie sau România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul Ruropean – Comisia LIBE denunţă deteriorarea continuă a democraţiei în Polonia

Publicat

in

De

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri împotriva guvernului naţionalist polonez pentru subminarea democraţiei, a susţinut joi Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE), după realegerea lui Andrzej Duda în funcţia de preşedinte al Poloniei, relatează Reuters potrivit Agerpres.

LIBE a adoptat, cu 52 voturi pentru şi 15 împotrivă, un raport care cere celorlalte 26 de state membre ale UE să adopte împotriva Varşoviei o procedură privind statul de drept, ceea ce teoretic ar putea conduce la suspendarea dreptului de vot al Poloniei în Consiliu.

Publicitate

În raport, LIBE critică ”deteriorarea continuă a democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale în Polonia” sub guvernarea partidului eurosceptic Lege şi Justiţie (PiS).

În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, desfăşurat duminică, preşedintele Andrzej Duda, un conservator aliat cu PiS, l-a înfrânt la limită pe Rafal Trzaskowski, candidatul principalului partid de opoziţie, Platforma Civică (PO), şi primar al Varşoviei.

Raportul, care va fi dezbătut în curând de plenul Parlamentului European, a fost adoptat înainte cu o zi de reuniunea liderilor statelor UE care vor încerca să adopte un pachet de măsuri pentru relansarea economiei europene, afectată grav de pandemia de COVID-19.

La jumătatea lunii ianuarie, Parlamentul European a adoptat, la Strasbourg, o rezoluţie care atenţiona că discuţiile cu Polonia şi Ungaria nu au determinat încă aceste ţări să se realinieze valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană.

În rezoluţie, adoptată cu 446 de voturi pentru, 178 împotrivă şi 41 de abţineri, eurodeputaţii subliniau că rapoartele şi declaraţiile Comisiei Europene şi ale organismelor internaţionale, cum ar fi ONU, OSCE şi Consiliul Europei, indică faptul că “situaţia din Polonia şi din Ungaria s-a deteriorat de la declanşarea articolului 7 alineatul (1)”.

Textul rezoluţiei invita Comisia Europeană să utilizeze toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a lua măsuri în legătură cu existenţa unui risc clar de încălcare gravă de către Polonia şi Ungaria a valorilor pe care se întemeiază UE, în special procedurile accelerate de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi cererile de măsuri provizorii adresate Curţii de Justiţie.

Membrii PE susţineau că nu li s-a permis să participe la audieri, chiar dacă PE a fost cel care a iniţiat procedurile legate de articolul 7 şi insistau asupra faptului că Parlamentului European ar trebui să i se ofere posibilitatea de a-şi prezenta oficial propunerea motivată în faţa Consiliului.

În final, rezoluţia PE sublinia “nevoia stringentă” a unui mecanism al UE privind democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale, după modelul propus de legislativul UE. Aceasta ar trebui să fie o revizuire independentă anuală care evaluează, în condiţii de egalitate, conformitatea tuturor statelor membre cu valorile prevăzute la articolul 2 din Tratat.

Comisia Europeană a solicitat acţiuni ale UE în decembrie 2017 având în vedere ameninţările percepute la adresa independenţei sistemului judiciar din Polonia. Într-o rezoluţie adoptată în martie 2018, Parlamentul European a fost de acord cu Comisia cu privire la riscurile de încălcare a principiilor statului de drept în Polonia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend