Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BAC 2018, sesiunea de toamnă: Elevii minorităţilor naţionale susţin proba la limba maternă

Avatar

Publicat

in

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale susţin, marţi, proba la Limba şi literatura maternă din cadrul sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2018, potrivit calendarului afişat de ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, cu proba la Limba şi literatura română.

Publicitate

Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Adunarea Generală a FRF are loc vineri, în condiţii speciale, la Arena Naţională

Avatar

Publicat

in

De

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

Pentru a respecta măsurile de distanţare socială, întâlnirea cu membrii FRF va avea loc în condiţii speciale la Arena Naţională.

Publicitate

Evenimentul va fi transmis în direct şi integral pe YouTube FRF TV şi pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Fotbal.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații – DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

“Accesul reprezentanţilor presei nu va fi permis în incinta Arenei Naţionale. Toate hotărârile Adunării Generale din 2 octombrie vor fi afişate pe site-ul frf.ro la finalul întâlnirii”, informează frf.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Surpriză de proporții la alegerile locale: PNL a ieșit pe primul loc în Teleorman, la vot politic!

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, Ionel Dancă (PNL), a transmis marți că liberalii au reputat la alegerile locale de duminica trecută „o victorie politică senzațională”: în Consiliul Județean, pe vot politic, PNL este pe primul loc.

„Victorie politică senzațională și la Teleorman pentru PNL. Partidul Național Liberal a câștigat majoritatea în Consiliu Județean cu 44% din voturi și a învins PSD la 5 procente diferență. Vot politic pentru PNL în Teleorman de 44%! Cine ar fi crezut că este posibil așa ceva? Cine ar fi crezut cu un an în urmă că PNL poate câștiga în județul condus autoritar de Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan?! Cu Liviu Dragnea la pușcărie, cetățenii din județul Teleorman au votat liber și au ales Partidul Național Liberal pentru a da o șansă reală la o dezvoltare liberală județului lor. Dacă în Moldova, Vrancea a confirmat că este epicentrul schimbării liberale, la Teleorman este începutul sfârșitului pentru dominația PSD în Sudul României. Victorie, PNL! Felicitări, PNL Teleorman, Cristi Barbu și Eugen Pirvulescu!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Publicitate

Social-democratul Adrian Gâdea a câştigat mandatul de preşedinte al CJ Teleorman, el obţinând 71.198 de voturi, respectiv 42,90% din totalul celor 165.962 de voturi valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Conform sursei citate, pe locul doi este reprezentantul PNL, Eugen Pîrvulescu – 67.758 de voturi, respectiv 40,82%.

În ceea ce priveşte componenţa CJ Teleorman, din totalul de 162.989 de voturi valabil exprimate, PNL a obţinut cel mai mare scor cu 70.016 voturi (42,95%), urmat de PSD cu 64.107 voturi (39,33%) şi Alianţa USR PLUS 6.135 (3,76%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend