Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Avocatul Tonel Pop, dezvăluie în cazul Caracal: ‘Există PROBE pentru a treia victimă omorâtă de Gheorghe Dinică’

Publicat

in

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat pentru MEDIAFAX că din punctul lui de vedere există o a treia victimă deoarece indiciile pe care le are arată că anchetatorii evită un scandal. Avocatul spune că sunt și bijuterii care ar indica o a treia victimă.

„Din punctul meu de vedere există probe pentru a treia victima omorâtă de Gheorghe Dinică. Din datele și indiciile pe care le am se încearcă să nu se dea posibilitatea existenței unei a treia victime decedată. Sunt indicii că anchetatorii se învârt că sa nu izbucnească un alt scandal. Se vede că INML nu face testul pentru a se confirmă posibilitatea existenței unei alte crime. Sunt multe elemente în plus care duc la o alta posibilă persoana decedată, cum ar fi obiecte vestimentare și bijuterii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

Publicitate

Precizările vin după ce specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat, sâmbătă, DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BUBUIE un nou focar de coronavirus într-un mare spital din România

Publicat

in

De

Un nou focar de infectare cu virusul SARS-COV-2 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde şase persoane de la Secţia de Ortopedie au fost diagnosticate cu COVID-19. În judeţul Prahova s-au înregistrat, de asemenea, alte două decese, la pacienţi cu comorbidităţi.

Citește și: 777 cazuri NOI de coronavirus în România: 757 de români s-au EXTERNAT la cerere

Publicitate

”Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-una din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii raspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal şi a pacienţilor secţiei, dezinfecţia spaţiilor, izolarea contacţilor direcţi”, a anunţat joi Prefectura Prahova

Surse medicale au declarat pentru News.ro că este vorba despre cadre medicale care au fost infectate.

Tot în judeţul Prahova au fost înregistrate două decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 66 de ani şi p femeie de 60 de ani, ambii suferind şi de alte afecţiuni. Numărul morţilor din cauza SARS-COV-2 în judeţul Prahova ajunge, astfel, la 46 de la începutul pandemiei.

În spitalele din judeţ care tratează bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 20 pacienţi dintre care 12 sunt intubaţi. Au mai fost transferaţi încă doi pacienţi în stare critică de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În ultimele 48 de ore au fost transferaţi, în total, pe secţiile ATI din judeţul Prahova, 5 pacienţi (patru de la spitale din Bucureşti şi unul de la Târgovişte).

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 920 persoane, 174 fiind declarate vindecate şi externate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Agricultorii afectați de secetă în 2019 și 2020 vor fi ajutați financiar de Guvern: este vorba de 1,088 miliarde lei

Publicat

in

De

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat joi că producătorii agricoli ale căror culturi înfiinţate în toamna anului 2019 au fost afectate de secetă în anul agricol 2019-2020 vor beneficia de despăgubiri, astfel că acest proces nu este influenţat de faptul că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptată de Parlamentul României, a fost declarată neconstituţionalăm, relatează News.ro.

Citește și: Ministerul Fondurilor Europene mizează pe fondurile europene pentru salvarea României: ‘Reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare’

Publicitate

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că producătorii agricoli ale căror culturi înfiinţate în toamna anului 2019 au fost afectate de seceta pedologică manifestată în anul agricol 2019-2020 vor beneficia de despăgubiri şi că declararea ca neconstituţională a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptată de Parlamentul României, nu va influenţa acest proces”, precizează MADR.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă elaborat de MADR cuprinde dispoziţii referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat conform reglementărilor în vigoare.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 1,088 miliarde lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020, prin rectificare bugetară. Proiectul de act normativ a fost notificat la Comisia Europeană, iar în prezent parcurge etapele de avizare interministerială.

După expirarea termenului de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat şi primirea Deciziei (CE) privind aprobarea acordării ajutorului de stat, se efectuează autorizarea la plată a beneficiarilor şi se poate constitui obligaţia de plată a acestui ajutor de stat. Plata se va realiza de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

”Ca urmare a declarării neconstituţionale a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptată de Parlamentul României, s-au vehiculat în spaţiul public informaţii potrivit cărora nu mai există cadrul legal pentru acordarea de despăgubiri. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aduce la cunoştinţa fermierilor că aceste informaţii vehiculate în spaţiul public sunt false şi, totodată, informează asupra faptului că a iniţiat toate demersurile legale necesare pentru ca fermierii afectaţi de secetă să primească despăgubiri care vor compensa pierderile suferite pentru ca aceştia să dispună de resursele financiare pentru finanţarea lucrărilor agricole viitoare”, arată ministerul.

Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, iniţiată de Parlamentul României, constituie un demers independent de acţiunile întreprinse de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi nu influenţează sub nici o formă acordarea de despăgubiri fermierilor ale căror culturi înfiinţate în toamna anului 2019 au fost afectate de secetă, subliniază Ministerul Agriculturii.

Pe 14 iulie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, obiecţie formulată de Guvernul României. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat ca Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituţională, în ansamblul său şi nu poate fi pusă în aplicare.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a mai anunţat că ministrul Adrian Oros a participat miercuri, 15 iulie 2020, la a treia consultare online cu entităţile publice şi private implicate în elaborarea Planului Naţional Strategic (PNS), în cadrul Grupului de Lucru – „Intervenţii în domeniul agricol – finanţate din Pilonul II PAC (măsuri de investiţii şi alte intervenţii în domeniul agricol)”, având ca temă versiunea 2 a analizei SWOT – Obiectiv Specific 3. “Îmbunătăţirea poziţiei fermierilor în lanţul valoric”.

La eveniment au participat şi Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul MADR, Daniela Rebega, director general adjunct AMPNDR, reprezentanţi ai unor organizaţii importante din zona dezvoltării rurale şi agriculturii, ai mediului asociativ, precum şi directori şi experţi din cadrul MADR.

”Ministrul Adrian Oros a accentuat importanţa îmbunătăţirii gradului de pregătire profesională a forţei de muncă din agricultură, precizând că autorităţile, împreună cu mediul asociativ şi instituţiile de învăţământ, trebuie să creeze forme de pregătire continuă, de specializări şi instruiri pentru a-i ajuta pe fermieri să dobândească competenţe în vederea creşterii eficienţei exploataţiilor”, mai arată ministerul.

Secretarul de stat a enumerat posibilele categorii de intervenţie pe pilonul II, menţionând suplimentarea alocărilor care ar putea reveni României pe programarea 2021-2027, inclusiv prin Planul de Redresare Economică, “Next Generation”. În plus, Emil Dumitru a subliniat importanţa asocierii şi rolul major pe care îl au asociaţiile profesionale în ce priveşte convingerea micilor fermieri de a se asocia.

Daniela Rebega a prezentat principalele modificări şi actualizări operate în cadrul analizei SWOT, afirmând că au fost luate în considerare toate comentariile bazate pe date statistice noi şi amintind că termenul pentru transmiterea observaţiilor este 3 august 2020.

Directorul general adjunct a mai adăugat că următorii paşi ce trebuie parcurşi sunt finalizarea analizei nevoilor, document care de asemenea, va fi supus spre consultare pentru fiecare capitol în parte, precum şi elaborarea Strategiei de intervenţie pentru ambii piloni.

Participanţii şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la măsurile de investiţii în domeniul agricol şi au fost discuţii bazate pe experienţa actualului exerciţiu financiar şi pe lecţiile învăţate pe fiecare sector, pentru ca în viitor PNS să reflecte nevoile mediului rural din România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend