Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

AVOCATUL RASPUNDE: Se poate lua, la un partaj, întreaga avere a mamei sau măcar o parte ?

Publicat

in

„Părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând sa aiba niste probleme psihice de câțiva ani, noi nu ne mai intelegem cu ea si de asta am hotarat sa facem partaj, toți membrii familiei sunt martori ca nu a contribuit cu nimic si ca nu merita 50% din avere inclusiv mama ei ne susține, exista vreo sansa sa luam intreaga avere sau macar o parte mult mai mare decat ea? „, intreabă o cititoare din Pitesti.

Cum situatia nu este una singulara, am consultat un avocat care ne-a oferit un raspuns profesionist. Iata cum vede rezolvarea avocatul ziarului:

„Bunul a fost dobandit in timpul casatoriei, ca prorietate comuna devalmasa. Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna este faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate. Cota-parte va fi determinata prin imparteala. Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de partajare: sumele de bani investite la edificarea constructiei, actele de administrare efectuate, actele de conservare efectuate care au dus la sporirea valorii de circulatie, situatia platii impozitelor si a taxelor, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, munca in gospodarie. Prin urmare, activitatea prestata in gospodarie este avuta in vedere la imparteala. Legea prevede o prezumtie de contributie egala la dobandirea de bunuri, insa aceasta prezumtie nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara. (avem in vedere regimul comunitatii legale ). Asadar, in speta expusa de dumneavoastra, nu se poate aprecia o contributie majoritata a tatalui dvs, cata vreme discutam de o relatie de mariaj indelungata, din care au rezultat copii. Problemele psihice invocate de dvs. nu au nicio inraurire asupra partajului. Prin urmare, mama dumneavoastra va detine o cota -parte din dreptul de proprietate, ea poate fi despagubita printr-o sulta aferenta acesteia. „

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Eugen Teodorovici arată documentul: Guvernul Orban pregătește o CONCEDIERE masivă a bugetarilor

Publicat

in

De

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a publicat un draft al Guvernului prin intermediul căruia se pregătește o concediere masivă a bugetarilor.

”După ce ne-au convins cu măsurile “eficiente” adoptate în sprijinul economiei şi al mediului de afaceri, Orban şi ai lui “lucrează” la măsurile privind reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Mă întreb oare ce vor spune sindicatele? Oare acum, când guvernul Orban vrea concedieri în cel mai NETRANSPARENT mod, sindicatele vor fi cel puțin la fel de implicate şi vocale ca atunci când negociau cu noi majorările salariale??

Dacă da … chiar ar fi o surpriză, nu pentru mine, ci pentru angajații din sectorul bugetar pe care îi reprezintă!”, scrie Eugen Teodorovici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Klaus Iohannis anunță că ARMATA va fi scoasă ÎN STRADĂ pentru ca românii să stea ACASĂ

Publicat

in

De

Este oficial – așa cum se spunea pe surse încă de câteva zile, România va scoate Armata în stradă pentru a ține românii în case. Măsura urmează să fie formalizată în cursul zilei de azi prin intermediul unei noi ordonanțe militare. „Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona situația din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend