Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

AVOCATUL RASPUNDE: Se poate lua, la un partaj, întreaga avere a mamei sau măcar o parte ?

Publicat

in

„Părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând sa aiba niste probleme psihice de câțiva ani, noi nu ne mai intelegem cu ea si de asta am hotarat sa facem partaj, toți membrii familiei sunt martori ca nu a contribuit cu nimic si ca nu merita 50% din avere inclusiv mama ei ne susține, exista vreo sansa sa luam intreaga avere sau macar o parte mult mai mare decat ea? „, intreabă o cititoare din Pitesti.

Cum situatia nu este una singulara, am consultat un avocat care ne-a oferit un raspuns profesionist. Iata cum vede rezolvarea avocatul ziarului:

Advertisements

„Bunul a fost dobandit in timpul casatoriei, ca prorietate comuna devalmasa. Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna este faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate. Cota-parte va fi determinata prin imparteala. Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de partajare: sumele de bani investite la edificarea constructiei, actele de administrare efectuate, actele de conservare efectuate care au dus la sporirea valorii de circulatie, situatia platii impozitelor si a taxelor, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, munca in gospodarie. Prin urmare, activitatea prestata in gospodarie este avuta in vedere la imparteala. Legea prevede o prezumtie de contributie egala la dobandirea de bunuri, insa aceasta prezumtie nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara. (avem in vedere regimul comunitatii legale ). Asadar, in speta expusa de dumneavoastra, nu se poate aprecia o contributie majoritata a tatalui dvs, cata vreme discutam de o relatie de mariaj indelungata, din care au rezultat copii. Problemele psihice invocate de dvs. nu au nicio inraurire asupra partajului. Prin urmare, mama dumneavoastra va detine o cota -parte din dreptul de proprietate, ea poate fi despagubita printr-o sulta aferenta acesteia. „

Comenteaza cu profilul de FB

Fără categorie

Consiliul Național al Elevilor vine cu solicitări către partide, înainte de alegeri.

Publicat

in

Pe site-ul CNE a apărut recent un articol cu 10 obiective, mai degrabă solicitări pe care Consiliul Național al elevilor le face partidelor înainte de alegeri.

Aceștia susțin că „Scopul nostru este ca toate partidele politice să își asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar.”

Advertisements

Printre obiectivele pe care CNE solicită ca guvernanții să le facă posibile, se află și transportul gratuit pentru elevi unde statisticile realizate de CNE spun că: 41% beneficiază de decontarea a mai puțin de 30% din costul real al abonamentului; 39% primesc între 30-50% din suma plătită operatorului de transport; 4% beneficiază de decontarea a 50-70%; 3% primesc între 70-99% din costul real al abonamentului; 13% dintre elevii navetiști beneficiază de decontarea integrală a costurilor de transport.

Bursele sunt o altă problemă care ar trebui rezolvată până la începutul anului școlar următor. „Statistica Națională privind Acordarea Burselor ne arată că un procent de 36% din totalul primăriilor care au răspuns solicitărilor în baza Legii 544/2001, au acordat burse în cuantum de 0 lei, un procent de 55% din primării au acordat burse parțial sau în cuantum foarte mic și doar 9% din primării au respectat legislația și au ținut cont de nevoile elevilor.”

Întreg articolul poate fi citit aici: https://consiliulelevilor.ro/10-obiective-pentru-educatie/?fbclid=IwAR3dXpsMUfYCIDFjKyMg34rOJY8BUetuG62_QUW0diLP3hHqss3waYgGCZA

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sondajul care a băgat veselia-n curcile Argeșului – Dănuț Dinu și Ionică, favoriți la primăria Pitești

Publicat

in

Mai exagereaza unii, dar să arunci pe piață sondaje cu cifre care fac să râdă și curcile și să se tăvălească porcii în noroiul inundațiilor, se numește … insolație sau lipsă de respect față de populația unui oraș. Spunem asta după ce, azi, PMP a mai livrat o glumă de sondaj. Și daca râd curcile iar porcii se tăvălesc de râs prin noroaie la vazul fantasticelor cifre, piteștenii mai creduli își fac, probabil, cruce și exclamă resemnați: ” Asta ne e soarta ! Dacă, doamne ajută, scăpăm de Ionica al PSD, doamne ferește, dăm de Dinu al lui Petrov!”

Asta pare a fi soarta piteștenilor, prezisă, nu, nu în cafea, ci de ultimul sondaj al celor de la PMP.

Advertisements

Astfel, la întrebarea ,,Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti şi v-aţi prezenta la vot, cu ce candidat aţi vota?„, candidatul PMP, Dănuț Dinu, se clasează pe locul al doilea cu 21% intenție de vot.

Cornel Ionică (PSD) ……………. 26,5%
Dănuţ Dinu (PMP) ………….. 21%
Sorin Apostoliceanu (PNL) . 14,5%
Mihai Coteţ (PNL) … 12%
Ionuţ Moşteanu (USR) .. 11,5%
Ana Stan (PNL) …. 6%
Tiberiu Irimia (PNL) … 3%
Altcineva … 5,5%

Sondajul a fost realizat în perioada 14 – 21 iunie / 2020.
Volumul eşantionului 800 respondenţi, votanţi cu vârsta de 18 ani şi peste.
Marjă de eroare de 3,1%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend