Conecteaza-te cu noi

Stiti cum se face ?

AVOCATUL RĂSPUNDE ! Se poate ataca testamentul prin care se lasă averea altora, nu copiilor sau nepoţilor ?

Avatar

Publicat

in

“Mama mea a decedat in 2004, iar bunica mea ( mama mamei mele) a decedat in 2006, Am vrut sa fac succesiunea dupa bunica mea dar…. Bunica mea a lasat un testament prin care in loc sa imi lase averea ei mie caci sunt fiul fiicei sale) a lasat averea copiilor fratelui ei , adica verilor mamei mele, deci nepotilor ei de frate cum ar veni. Eu ce pot face in aceasta situatie, pot ataca testamentul bunicii mele moarte? Si pot sa-i dau in judecata pe verii mamei mele care au facut succesiunea dupa bunica mea?”, intreba un cititor.
Intrucat problama sa este des intalnita, raspunsul avocatului este unul cat se poate de clar si valabil si pentru alte situatii similare. Iata raspunsul avocatului specializat:
“Bunica („în mod normal” – ca să vă citez) putea/avea dreptul să lase testament în favoarea oricui ar fi voit ea. Ceea ce a și făcut. Nu era obligată să lase tastament în favoarea dvs. Nimeni nu este obligat să lase testament în favoarea cuiva (indiferent cine ar fi acesta și indiferent de motiv). La rândul său, moștenitorul rezervatar (dvs. în speță) are dreptul (nu obligația!) să solicite reducțiunea – dacă testamentul îi încalcă rezerva succesorală. Legea stabilește împerativ numai dreptul la rezervă, nu și obligația exercitării acestui drept.
Mai exact, rezervatarul are două posibilități:
1- să respecte actul de ultimă voință (testamentul – așa cum este el)
2 – să solicite reducțiunea liberalităților excesive (în speță a acelora ce formează obiectul testamentului lăsat verilor mamei dvs.)
Acțiunea în reducțiune este însă prescriptibilă.
Prin urmare, la întrebarea dvs. astfel cum a fost formulată („pot să-i dau în judecată pe verii mamei”) răspunsul este: puteți!
Întrebarea ar fi dacă – în condițiile expuse (= cca 12 ani trecuți de la data decesului) – se mai poate obține ceva. (având în vedere termenul de prescriție de 3 ani)”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum poţi stimula creșterea părului, simplu şi rapid

Avatar

Publicat

in

De

Părul este cea mai de preţ podoabă. Un păr sănătos, frumos ne dă încredere în noi. Lipsa acestuia poate modifica bunăstarea şi încrederea.

Dacă te numeri printre cei ce suferă din pricina căderii părului, poţi lua atitudine. Poţi stimula creşterea părului în mod natural, iată cum. 

Înainte de a lua în calcul  realizarea unui transplant de păr profesional este necesar să te ocupi de sănătatea părului tău. Nu lasa stresul și dieta dezorganizată să îți domine viața. Ia atitudine, ia măsuri!

Dieta joacă un rol esenţial în creşterea părului

Suntem ceea ce mâncăm, iar părul nu face excepţie de la această regulă. Pentru creşterea părului eficientă este necesar să ai o dietă bogată şi variată, plină de nutrienţi, vitamine şi minerale. De asemenea, acizii graşi esenţiali sunt cruciali în dezvoltarea optimă a părului, deci o alimentaţie bogată în peşte, minerale, proteine de bună calitate şi fructe, are rolul de a te ajuta să ai un păr sănătos. 

Stresul afectează creşterea părului

Stresul este un factor extrem de nociv pentru întreg organismul şi are tot potenţialul de a afecta creşterea părului. De asemenea, factorii de stres pot să determine căderea părului ceea ce înseamnă că atunci când găseşti smocuri mari de păr în pieptăn sau în cadă, după baie, este necesar să te gândeşti dacă ai avut o perioadă mai stresantă. Odată eliminaţi aceşti factori de stres, poţi începe să observi cum părul începe să crească din nou.

Stimulează circulaţia sângelui pe scalp pentru un păr sănătos

Recomandarea tuturor specialiştilor este aceea de a stimula cât mai bine creşterea părului prin accelerarea circulaţiei în zona scalpului. Poţi face acest lucru foarte uşor cu ajutorul pieptănului. Chiar dacă preferi să foloseşti o perie, este recomandat să rămâi totuşi la pieptăn şi să te asiguri că dinţii acestuia ating scalpul, fără să îl zgârie. Astfel, este stimulată circulaţia sângelui în zonă, hrănind foliculii piloşi care vor redeveni activi.

Alege produse naturale pentru întreţinerea părului

Părul are nevoie de îngrijire, iar pentru a stimula creşterea şi a preveni căderea părului este necesar să foloseşti produse cu ingrediente naturale. Înainte de a cumpăra seruri, şampoane şi alte astfel de articole de întreţinere, îţi recomandăm să citeşti cât mai atent specificaţiile produsului, astfel încât să poţi obţine rezultatele dorite, fără să îţi încarci în mod inutil firele de păr. Dacă poţi combina tratamentele cosmetice clasice cu cele 100% naturale şi remedii DIY bine făcute, conform reţetelor propuse de specialişti, este cu atât mai bine. 

Ţine cont de sfaturile de mai sus şi vei reuşi cu siguranţă să îţi regenerezi părul într-un timp foarte scurt, rezultatele devenind vizibile încă din primele săptămâni.

Sursa de imagine:
Africa Studio / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

De ce sa oferi brichete personalizate? Cum reflecta mesajul inscriptionat ceea ce vrei sa transmiti?

Avatar

Publicat

in

De

In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane aleg sa ofere celor dragi brichete personalizate cu poza in dar cu ocazia aniversarii casniciei, a zilelor de nastere sau onomastice, a achizitionarii unei masini sau cu alte ocazii. O bricheta personalizata este un cadou potrivit pentru cei dragi care poate fi folosit un timp indelungat pentru a aprinde tigarile sau in gospodarie.

Bricheta personalizata este darul potrivit atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru fumatori, dar si pentru nefumatori. Pentru ca este un obiect folosit frecvent, nu are numai un rol estetic, ci si util si este un produs care aminteste celor dragi de intentiile bune ale persoanei care a daruit-o.

Mesaje de dragoste ce pot fi transmise prin brichete personalizate

Primul si cel mai des intalnit tip de mesaj inscriptionat pe brichete personalizate este cel de dragoste. Aceste obiecte pot fi personalizate cu fotografii de la nunta, fotografii de cuplu, cu fotografii ale copilului care sa ii aminteasca mereu celui care a primit bricheta cat de norocos este ca are pe cineva care il iubeste si o familie fericita. Acest tip de mesaj este ideal pentru a reflecta sentimentele unei persoane, sentimente care de multe ori nu pot fi exprimate in cuvinte.

Brichetele pot fi personalizate cu mesaje de felicitare

Al doilea tip de mesaj inscriptionat pe brichetele personalizate este cel de felicitare pentru un succes sau o reusita. Spre exemplu, atunci cand o persoana reuseste sa isi ia permisul de conducere sau sa isi achizitioneze o masina noua sau la mana a doua, cei dragi ii pot face cadou o bricheta personalizata cu numarul masinii si marca acesteia, sau cu data obtinerii permisului de conducere si o fotografie semnificativa.

Brichetele personalizate pot fi un mod eficient de promovare a afacerii

Un alt tip de mesaj inscriptionat pe brichetele personalizate este cel de promovare al unei afaceri. Intr-adevar, investitia este una destul de mare pentru orice companie, insa merita deoarece primind un astfel de cadou, clientii se vor fideliza, partenerii de afaceri vor investi mai mult in firma, iar potentialii clienti vor fi usor de obtinut prin simplul gest de imprumutare al acestui obiect de la un fumator la altul.

Ce alte obiecte pot fi personalizate in afara de brichete?

Pe langa brichete, exista numeroase alte produse ce pot fi personalizate. Acestea includ pixuri, brelocuri, puzzle-uri, ceasuri, magneti si rame foto, dar si plusuri, mousepad-uri si ornamente. Pernele personalizate sunt cele mai cautate cadouri din ultimii ani, iar pusculitele personalizate sunt foarte apreciate de catre copii.

Fara doar si poate, brichetele personalizate raman cel mai inspirat cadou atat pentru fumatori, cat si pentru nefumatori, find deopotriva o alegere estetica si utila.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend