Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Avertisment dur pentru guvernanți: ‘Copiii României sunt din ce în ce mai mult expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. România e rușinea Europei’

Publicat

in

Blocul Național Sindical (BNS) atrag atenția guvernanților: ”Copiii României sunt din ce în ce mai mult expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar acest proces va fi accelerat de măsurile lipsite de responsabilitate și de empatie ale actualului Guvern”

”În ciuda mult clamatei creşteri economice copiii României sunt din ce în ce mai mult expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, iar acest proces va fi accelerat de măsurile lipsite de responsabilitate şi de empatie ale actualului Guvern”, a transmis, vineri, BNS, într-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, în 2019, rata riscului de sărăcie şi excluziune socială în rândul populaţiei sub 16% era de 34,6%, cea mai mare din Europa.

”2020 nu a adus doar un risc imens la adresa sănătăţii populaţiei ci şi o creştere a riscului de sărăcie în rândul copiilor, acest indicator a crescut în 2020 la 36,1%. După ce timp de 4 ani, în perioada 2016 – 219 se reuşise menţinerea unui ritm de reducere constantă a sărăciei în rândul copiilor, în 2020 acest trend a fost din nou inversat.  Rata riscului de sărăcie şi excluziune socială în rândul copiilor are o strânsă legătură cu rata abandonului şcolar. Şi la acest capitol România e ruşinea Europei şi în cazul acestui indicator înregistrându-se o creştere în 2020 fata de 2019”, a mai transmis BNS.

Potrivit sindicaliştilor, ”performanţele economice şi sociale ale unei generaţii se construiesc încă din copilărie, starea de sănătate, participarea în procesul educaţional dar şi nivelul de trai al familiei sunt definitorii”.

”Prin politicile promovate în acest moment Guvernul nu face decât să accentueze irosirea unor generaţii. Pentru 2,2 mld lei/an, adică aprox 400 milioane de euro, mai puţin decât îşi asumă Guvernul Romaniei să aloce prin PNRR pentru 12 km de linie de metrou pentru Bucureşti şi Cluj (cele mai bogate oraşe din România dar cu mare importanţă politică) si mult mai puţin faţă de cât România îşi propune să investească prin PNRR în cloud guvernamental. Digitalizare şi cloud guvernamental nu au sens pentru o populaţie sărăcită şi fără educaţie”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis un proiect de OUG ”prin care îşi asumă mai mult chiar decât deja anunţata amânare a creşterii alocaţiilor copiilor prevăzută a se realiza la 1 iulie 2021”.

”În fapt, actualul Guvern propune nici mai mult, nici mai puţin decât reducerea alocaţiilor cu 114 lei pentru copii sub 2 ani şi respectiv cei cu handicap şi cu 57 de lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani. Se propune ca suma aferentă creşterii alocaţiilor ce trebuia acordata în iulie a.c, să fie acordată în ianuarie 2022, iar sumele aferente creşterilor din ianuarie 2022 şi iulie 2022 să nu mai fie acordate niciodată”, a mai transmis BNS, informează news.ro.

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, în primă lectură o OUG referitoare la alocaţiile copiilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Tot mai mult cazuri de variola maimutei, vezi care sunt simptomele si cum se ia

Publicat

in

In Europa apar tot mai multe cazuri de infectare cu virusul care provoaca variola maimutei. Elvetia a anuntat primul caz de infectare, iar “campioana” la numarul de bolnavi este Spania, cu zeci de cazuri. Focarul a fost o sauna, inchisa intre timp de autoritati, frecventata mai ales de barbati amatori de legaturi cu persoane de acelasi sex. Si in Israel a aparut primul caz de imbolnavire. In Olanda, de asemenea, dupa un prim caz depistat ieri, astazi autoritatile au anuntat ca au mai descoperit cativa bolnavi. Inca nu este clar cum aceasta boala, specifica mai ales anumitor zone indepartate din Africa, a ajuns in Europa, Statele Unite, Canada si Israel. Se ia mai ales prin contact fizic foarte apropiat. Mai multe despre simptome si despre modul de infectare aici https://newsin.ro/variola-maimutei-se-extinde-in-europa/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Acest război este pregătit, de vreo 5-6 ani. Crimeea nu a fost niciodată recunoscută de către Zelenski, ucraineni și nici de restul lumii ca fiind teritoriu rusesc’

Publicat

in

De

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a vorbit despre războiul din Ucraina, despre care crede că a fost planificat încă de-acum 5 sau 6 ani. De asemenea, este de părere că rușii au pornit ofensiva din cauza temerilor că Ucraina va încerca să-și recapete Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Acest război este pregătit, după părerea mea, de vreo 5-6 ani. Povestea cu admiterea în NATO a fost un pretext. (Vladimir Putin n.r) avea sau pretinde că avea informații că Ucraina se înarmează.

Crimeea nu a fost niciodată recunoscută de către Zelenski, ucraineni și nici de restul lumii ca fiind teritoriu rusesc. Ei (rușii n.r), însă, l-au rusificat, este teritoriu considerat chiar rusesc. Si atunci, ei probabil au avut informații că Ucraina – pe drept cuvânt, e a lor – vor porni o contraofensivă, vor face pulbere republicile alea care erau, vor lua Crimeea și îi vor alunga pe ruși. Totul este făcut, încă o dată, pentru Crimeea.

Crimeea nu are râuri, nu are ape. Crimeea era legată (de Rusia n.r) cu un pod pe care l-a făcut Putin. Nu poți să aprovizionezi o splendoare a Rusiei, că așa e considerată – cum au ei acolo vile – cu un pod. Este un sigur pod, cel pe care l-a inaugurat Putin. Atât”, a afirmat Ion Cristoiu, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend