Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Avertisment de la vârful Băncii Centrale Europene: ‘Dacă nu facem nimic, situaţia se va înrăutăți deoarece inflația este unul din factorii care stau în spatele actualei recesiuni’

Publicat

in

Luis de Guindos, vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, a declarat că BCE ar putea majora dobânzile în ritmul actual pentru „o perioadă de timp” pentru a contracara inflaţia.

Pentru a reduce inflaţia în zona euro, Banca Centrală Europeană a majorat săptămâna trecută dobânda de politică monetară la 2,5%, a patra creştere consecutivă.

Nu avem alternativă, trebuie să acţionăm. Majorarea dobânzii de referinţă cu câte 50 de puncte de bază ar putea deveni în viitorul apropiat noua normă„, a declarat oficialul BCE, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, transmite Reuters.

Acesta a adăugat: „Dacă nu facem nimic, situaţia se va înrăutăţi deoarece inflaţia este unul din factorii care stau în spatele actualei recesiuni„.

Deciziile luate până acum de BCE au avut impact asupra inflaţiei, „dar încă trebuie să facem mai mult„, susţine vicepreşedintele Băncii Centrale Europene.

Săptămâna trecută, Consiliului guvernatorilor BCE a decis să majoreze costul creditului cu 50 de puncte de bază, după mai multe majorări de 75 de puncte de bază.

Louis de Guindos s-a declarat îngrijorat că pieţele ar putea subestima persistenţa inflaţiei şi ar putea considera politica fiscală ca fiind incompatibilă cu politica monetară. Băncile au un nivel solid al capitalului şi pot face faţă şocurilor, susţine oficialul BCE, adăugând că este mult mai îngrijorat de instituţiile non-bancare, în special de fondurile speculative, care au acumulat active riscante, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Proiect de lege! Amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care nu afișează tricolorul pe produsele româneşti

Publicat

in

Magazinele care nu vor semnala la raft produsele care sunt românești vor fi amendate cu până la 100.000 de lei, după ce un proiect de lege în acest sens, a fost deja depus la Senat.

Conform inițiativei legislative înregistrată la Senat, operatorii economici, indiferent de cum își desfășoară activitatea, fie în magazine fizic, fie online, ar putea să fie obligați să evidențieze produsele care sunt făcute din materii prime provenite din fabricile românești.

Aplicarea acestei măsuri ar atrage de la sine și amenzi. Vorbim despre sancțiuni cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru operatorii economici a căror cifră de afaceri netă pe anul anterior aplicării sancțiunii este sub două milioane de euro.

Vorbim și despre sancțiuni cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei pentru operatorii economici care în anul anterior au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de două milioane de euro.

Pentru a se putea aplica, această inițiativă trebuie să treacă de parlament, să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, scrie antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A încercat să facă banii ușor, însă a fost ‘ridicat’ de polițiști! Un tânăr de 21 de ani minţea că ajută copiii săraci, în numele unei asociații false

Publicat

in

Un tânăr de 21 de ani, din Ialomiţa, a încercat să facă banii ușor, fără să muncească. Acesta a fost prins, în parcarea unui magazin din Piteşti, județul Argeș, cerând bani în numele unei asociaţii care nu există. 

Poliţiştii au găsit asupra lui aproximativ 800 de lei. Intervenţia poliţiştilor a avut loc după ce un agent de pază a sesizat Poliţia despre faptul că în parcare se află o persoană care solicită bani în numele unei asociaţii umanitare.

„Un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti s-a deplasat la faţa locului şi a identificat un tânăr de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociaţii regionale pentru copii defavorizaţi şi persoane cu dizabilităţi.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că asociaţia în cauză este fictivă”, transmite IPJ Argeş.

Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei, iar poliţiştii au găsit la el aproximativ 800 de lei. Banii nu au putut fi justificaţi.

Suma de bani a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă, scrie antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend