Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Avantajele uni gard gard electric

Publicat

in

Gardurile electrice sunt o solutie din ce in ce mai populara pentru apararea in fata unor riscuri ce se leaga de animalele salbatice sau de cele domestice. In cazul proprietarilor de ferme, cresterea animalelor reprezinta sursa din care isi asigura venitul in mod constant.

Astfel, ingrijirea si protejarea acestora este un aspect foarte important pentru ca afacerea sa fie una prospera si pentru a nu avea pierderi. Un fir gard electric se pliaza perfect pe nevoile crescatorilor de animale pentru a le asigura de faptul ca animalele nu vor evada, precum si ca nu vor fi atacate de animale salbatice.

In zonele de munte, in special, sau in zonele aflate in proximitatea padurilor, animalele salbatice pot face ravagii pe proprietati. Pe langa faptul ca vor crea deranj, se poate ajunge chiar si la un atac in cazul in care sunt speriate, agitate sau flamande. Gardurile electrice protejeaza in fata acestor riscuri fara a afecta in vreun fel niciuna dintre cele doua categorii de animale.

Ce este un fir pentru garduri electrice?

Prin firele gardului electric se transmit impulsuri de la generator. Astfel, animalele vor fi tinute la distanta si nicidecum nu vor fi ranite sau afectate in vreun fel. In functie de scopul pentru ca doriti sa achizitionati un gard electric, firele difera, adaptandu-se principalelor riscuri de care doriti sa va feriti.

Spre exemplu, rezistenta firelor unui gard este exprimata in kilograme. In cazul in care doriti sa va protejati proprietatea de ursi sau alte animale salbatice de dimensiuni mari, firele cu valoarea de peste 100 de kilograme sunt cele recomandate. Pe de alta parte, in cazul in care gardul este montat pentru a preintampina fuga animalelor domestice din tarcuri, valoarea de maximum 100 este cea mai potrivita.

Tipuri de izolator gard electric

Componentele unui gard electric nu sunt intr-un numar exagerat, insa toate au un rol bine definit si sunt utile in asigurarea unei protectii sporite. Astfel, cateva dintre elementele componente ale gardurilor electrice sunt firele sau benzile, generatorul de impulsuri, plasa de gard, poarta, conectori, un izolator pentru gard electric, stalpi si elemente de tensionare. Fiecare dintre acestea sunt importante pentru a va folosi de gardul electric la cele mai inalte standarde de performanta, insa ne vom opri atentia catre izolatori.

Iata cateva tipuri de izoltori disponibili pentru gardurile electrice:

Izoltatorul pentru colt. Pentru ca gardul electric sa fie eficient si sigur in utilizare, izolatorii sunt adaptati pentru toata suprafata imprejmuita, inclusiv pentru colturi. Diferenta consta in forma pe care acestia o au pentru a se putea adapta unghiului si locului in care urmeaza sa se monteze.

Izolatorul pentru poarta. In constructia portii trebuie sa aveti in vedere ca izolatorul are un rol important. Fiecare centimentru din gardul electric trebuie sa fie izolat bine, astfel ca nici dumneavoastra si nici animalele domestice sa nu fie puse in pericol.

Izolatorii generali. Acestia vor fi amplasati pe toti stalpii montati pentru a sustine conductorul.

In cazul in care domeniul este unul nou si vi se par mult prea multe detalii pe care sa le aveti in vedere, Agroelectro pune la dispozitia clientilor toate produsele necesare in acelasi loc. De altfel, achizitia tuturor componentelor de la acelasi furnizor este si varianta cea mai buna pentru ca va veti bucura de aceeasi calitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Problema în această vară va fi energia pentru aerul condiționat. Dacă sunt veri călduroase, s-a terminat’

Publicat

in

De

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a afirmat că problema în această vară va fi deficitul de resurse energetice pentru aparatele de aer conditionat, iar Occidentul va fi cel mai afectat. Acesta a precizat că acest lucru se întâmplă deoarece societatea occidentală este una consumeristă, iar cetățeanul occidental este obișnuit să aibă confort.

„Aerul condiționat în Occident este cea mai mare problemă, pentru că Occidentul nu poate trăi fără aerul condiționat în această vară, ceea ce înseamnă energie. Problema numărul 1 este vara, nu iarna. Dacă vin temperaturi de 40 de grade la Paris și nu ai aer condiționat, că nu ai energie.

Problema în această vară va fi energia pentru aerul condiționat. Pentru că toată lumea a spus – problema începe la iarnă. Nu-i adevărat, începe acum. Dacă sunt veri călduroase, s-a terminat. Societatea occidentală este o societate ghiftuită, consumeristă. Organismul s-a obișnuit cu confortul. Este un maxim nivel de confort. S-a dovedit, că una dintre cauzele îngrășării, de exemplu, este telecomanda. Dacă eu n-am lift la Sinaia, ca e bloc muncitoresc, pai fac un sport de îmi vine rău. Dacă este lift, mă urc în lift.

Deci cetățeanul occidental este îmbuibat, este atât de obișnuit cu confortul – se duce, găsește, n-are probleme. Noi ne-am obișnuit, o vreme, să avem probleme”, a afirmat Ion Cristoiu, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Argeșean reținut pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ – PROMITEA REZOLVAREA PROBLEMELOR LA 3 INSTITUȚII contra unor SUME DE BANI

Publicat

in

De

În ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au desfășurat trei percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lasând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor insituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act de intră în atribuțiile de serviciu.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil și o pușcă cu aer comprimat.

20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani.

În cursul zilei de 26 mai a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Argeș, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend