Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Avantajele unei pergole bioclimatice de aluminiu în comparație cu structura standard de pergola

Publicat

in

Decorarea spațiului exterior al casei ar trebui să te preocupe la fel de mult ca interiorul. Sau poate chiar mai mult. Dacă locuiești la curte, amintește-ți principalul motiv pentru care ai optat pentru o casă și nu un apartament în inima orașului: nevoia pentru mai mult spațiu.

Ce ai spune dacă ai putea să definești și mai bine acest spațiu și chiar să îți extinzi șederea în aer liber? Cu ajutorul unei pergole bioclimatice aluminiu poți face aceste lucruri și chiar mai mult! Mulțumită pergolelor bioclimatice vei profita la maximum de terasa locuinței tale, indiferent de anotimp și de condițiile meteo de afară.

Structurile de pergole din aluminiu potrivite pentru terasa și gradina variază în două categorii: pergole bioclimatice aluminiu și pergole retractabile. Cele două se aseamănă din anumite puncte de vedere, însă avantajele unei pergole bioclimatice aluminiu întrec cu desăvârșire caracteristicile standard ale unei pergole cu acoperiș retractabil.

Te invităm să rămâi alături de noi și vei afla de ce o pergola bioclimatica poate fi o alegere mult mai inspirată pentru tine decât varianta standard. În plus, vei descoperi și câteva modele de pergole bioclimatice aluminiu care să te ajute să găsești tipul de pergola cu lamele de aluminiu potrivită pentru nevoile tale de amenajare. Ești gata? Să începem!

Pergole bioclimatice aluminiu: ce sunt și cum funcționează?

Proiectată și orientată corect pe terenul tău, pergola bioclimatică este o structură complexă din aluminiu care poate oferi suficientă umbră pentru a face plăcută chiar și o după-amiază călduroasă de vară, însă la fel de bine garantează protectie suplimentară în cazul unei schimbări bruște de vreme.

Mai bine spus, cu ajutorul unei pergole bioclimatice aluminiu ai confort total, indiferent de anotimp. Vara, lamelele unei pergole bioclimatice aluminiu oferă susținere și o funcție automată de rotire astfel încât să creeze un sistem de ventilație naturală care îți permite să te bucuri de aerul curat fără a fi afectat de temperaturile ridicate. Iarna, în schimb, poți opta pentru poziția închisă a lamelelor rezistente din aluminiu pentru o protecție sporită de temperaturile scăzute.

Cum difera pergolele bioclimatice și ce avantaje oferă față de un sistem standard?

Spre deosebire de structura standard de pergola, nouă generație de pergole bioclimatice aluminiu încorporează mult mai multă tehnologie. Prin automatizarea acoperișului printr-un sistem integrat de senzori, dispui de un control complet al funcțiilor de reglare, rotire și rabatere.

Pergolele retractabile standard propun un sistem de culisare prin care membrana PVC este retrasă pentru deschiderea acoperișului. În schimb, lamelele unei pergole bioclimatice aluminiu se rotesc suficient cât să poți regla unghiul de pătrundere al luminii pe diferite zone, în funcție de soare și de preferințele tale specifice.

O altă deosebire între cele două tipuri de structuri o reprezintă ventilația naturală oferită de gama de pergole bioclimatice aluminiu. Diferit de o pergolă retractabilă, care doar facilitează acoperirea terasei sau a zonei de locuit, o structură de pergolă bioclimatică din aluminiu propune o mulțime de alte soluții datorită funcțiilor acoperișului.

Așadar, pergolele bioclimatice pot acoperi zona terasei de vânt și de razele soarelui, o pot lumina în mod natural sau artificial cu iluminat LED, iar noutatea este că oferă și posibilitatea realizării unei ventilații naturale grație retragerii parțiale sau chiar complete a acoperișului.

Modele de pergola bioclimatica cu lamele de aluminiu

Pergolele bioclimatice pentru terasă sunt structuri care permit o definire personalizată a spațiului de locuit în aer liber. Există multe tipuri diferite de pergole bioclimatice aluminiu din care poți alege varianta potrivită pentru terasa casei tale. Poți alege, așadar, între pergole bioclimatice independente, atașate de construcția casei sau în consolă. Urmează să le prezentăm pe fiecare în parte în rândurile de mai jos.

Pergola bioclimatica independentă

Pergolele bioclimatice cu structura independentă au avantajul că pot fi montate oriunde: în curte, pe terasă sau chiar și pe balconul locuinței, întrucât nu au nevoie de o sustinere din partea construcției deja existente a casei.

Aluminiul este un material rezistent care asigură protecție sporită în timp și permite în același timp o amenajare modernă din punctul de vedere al elementelor de design. Pentru o structură de pergola bioclimatica cu lamele de aluminiu deschiderea recomandată este de 7 m cu o lungime totală de 4 m.

Cu toate acestea, dacă dispui de o amplasare mai generoasă cu suprafețe mai extinse, atunci recomandarea noastră ar fi să alegi montarea mai multor pergole bioclimatice aluminiu pe structura metalică.

Pergola bioclimatica cu lamele din aluminiu atașată de construcția casei

Pergola bioclimatica cu lamele de aluminiu poate fi și atașată direct unei construcții existente: fie pe unul dintre pereții casei ori chiar pe stâlpi. Aceste modele de pergole bioclimatice aluminiu reprezintă o modalitate eficientă de a îmbunătăți aspectul spațiului tău existent. Iar prin selecția de materiale rezistente, care asigură protectie îndelungată, caracterul final al pergolelor devine mult mai durabil și va necesita mai puțină întreținere.

Pergola bioclimatica în consolă

Pergola bioclimatică din aluminiu de tip consolă diferă de celelalte tipuri de pergole bioclimatice aluminiu prin faptul că nu dispune de stâlpi de susținere. Acest model de pergola asigură la fel de multă protectie de soare și ploaie ca celelalte două produse, însă se diferențiază prin modalitatea de amplasare.

Altfel spus, o pergola bioclimatica de tip consolă este atașată direct de fațada casei tale, iar fixarea materialelor se face cu ajutorul tiranților care garantează o siguranță deplină de utilizare.

Tu ce alegi pentru terasa ta? Ia legătura cu Tende.ro!

Pergolele bioclimatice din aluminiu sunt o modalitate modernă, eficientă și elegantă de a gestiona temperatura exterioară a locuinței tale. Prin controlul lamelelor, vei beneficia de răcoare vara și căldură iarna, protejând în același timp mobilierul și podeaua de efectele dăunătoare ale condițiilor meteo.

De asemenea, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate, pergolele bioclimatice sunt construite pentru a rezista în timp. Așadar, deși costurile inițiale pentru gama de pergole bioclimatice aluminiu poate fi mai mare decât pentru structurile clasice, varianta de pergolă bioclimatică garantează suficiente avantaje care justifică investiția.

Cu noua tehnologie a lamelelor care se rotesc automat, pergolele bioclimatice reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de spațiul lor exterior pentru mulți ani de acum încolo. Dacă ești în căutarea unei pergole bioclimatice aluminiu care să îți transforme în mod inedit curtea sau terasa, atunci verifică oferta Tende.ro!

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, SEO

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Furt pe față la o benzinărie din Argeș. Un șofer a „alimentat” cu aer de câteva milioane – OPC a intervenit rapid

Publicat

in

De

Situație halucinantă la o benzinarie din Argeș ! Un șofer de TIR oprit să alimenteze la o benzinărie din comuna Căteasca. După ce a alimentat litri buni de carburanți, pompa s-a terminat și…în loc de combustibil, a alimentat cu aer. „Hai măi să vă arăt cum se alimentează la pompe! Pompe funebre… Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia să vedem! Înregistrează! Ia uitați, ia ziceți măi fraților, veniți și alimentați! E bun, nu? Ia uitați-vă, furt pe față! Ia uite măi frate, după ce că e 9 lei motorina, ia uite! Hai să mai vedem ce mai înregistrează aici, furt pe față! Uitați și voi, cică am băgat 403 litri de aer, uitați-vă și voi! Ia ziceți și voi, pompa e oprită și asta tot înregistrează!”, spune șoferul care a încercat să facă plinul. El a chemat un echipaj de poliție și a depus o sesizare împotriva benzinăriei, în vreme ce vânzătorul i-a spus că nu trebuie să plătească nimic.

Totul s-a întâmplat la o pompă de combustibil de la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Aceasta contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost vândută în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş,
Cei de la benzinărie au explicat faptul că rezervorul de tip container a fost epuizat. Inițial, la golirea rezervorului pompa s-a oprit, fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere. Se pare însă că ulterior pompa nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

OPC Argeș confirmă: REZERVORUL BENZINĂRIEI ERA GOL

Controlul făcut de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Argeș a fost extins. A fost sesizat faptul că în benzinăria cu pricina erau vândute diverse produse alimentare, deși în unitatea respectivă nu puteau fi prestate servicii de alimentație publică.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș.

Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. 

Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare.

Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație.”, a precizat CJPC Argeș

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tineri în cătușe după ce au furat din magazinele din Curtea de Argeș

Publicat

in

De

În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, și au reținut doi tineri, de 19 ani, din Poienarii de Argeș, respectiv 17 ani, din Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., cei doi ar fi sustras suma de 2.000 de lei, dintr-o societate comercială din Curtea de Argeș, după ce ar fi pătruns, prin efracție, iar în noaptea de 08 spre 09 august, ar fi încercat să pătrundă, în același mod, în incinta unei alte societăți din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, în ziua de 09 august a.c., tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend