Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Avantajele tehnocrației: Consiliera unui primar PNL de municipiu va ajunge prefect PSD

Publicat

in

Organizaţia PSD Bistriţa-Năsăud a decis să nominalizeze o femeie tehnocrat pentru funcţia de prefect al judeţului, Mica Oprea, care a revenit social-democraţilor în urma negocierilor din coaliţie, aceasta fiind în prezent consilier personal al primarului municipiului Bistriţa, Ioan Turc, care este şi lider judeţean al filialei PNL.

Mica Oprea, nominalizarea PSD pentru funcţia de prefect, a deţinut, de-a lungul timpului, mai multe funcţii de conducere în administraţie, printre care se numără cea de secretar general al municipiului Bistriţa, subprefect, secretar general al Prefecturii, inspector guvernamental şi secretar general al judeţului, din această ultimă funcţie deţinută în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pensionându-se în anul 2020.

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că el este cel care a făcut propunerea ca Mica Oprea, cu care a lucrat la Consiliul Judeţean, să preia funcţia de prefect. Moldovan spune că are încredere în profesionalismul şi experienţa Micăi Oprea şi că nu reprezintă o problemă faptul că aceasta a colaborat şi cu liderul PNL.

„Mica Oprea a lucrat toată viaţa ei pentru cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud, în ultima vreme pentru cei ai municipiului, cumva întorcându-se, să zicem, cu ghilimelele de rigoare, la prima dragoste. Mica Oprea şi-a început la primărie cariera, în anii ’80, şi a mai lucrat acolo în ultima perioadă. Este un om pe care îl cunosc şi în care am maximă încredere că va gestiona foarte bine această poziţie, pentru că are toată experienţa necesară”, a spus preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud.

Întrebat de ce a optat pentru un tehnocrat în locul unui membru de partid, Radu Moldovan a argumentat că actualul context pandemic şi social a impus desemnarea unei persoane care să ştie deja ce are de făcut.

„În urma discuţiilor cu colegii mei, cel mai important lucru este ca pe o asemenea poziţie să fie nominalizat un profesionist desăvârşit, care să nu înveţe să conducă Prefectura în perioadă de criză pandemică, iarnă, criză energetică, în perioada în care instituţiile statului şi cetăţenii se confruntă cu foarte multe probleme. Nu am judecat în niciun moment după carnete de partid, am încercat să găsim o persoană care, imediat, din următorul moment după ce preia această poziţie, să ştie ce are de făcut, pentru a putea manageria în mod profesionist Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud. Şi cred că domnişoara Mica Oprea are toate prerogativele, capacitatea, forţa, dorinţa de a face lucrurile foarte bine”, a explicat Moldovan.

Liderul judeţean al PSD a adăugat că funcţiile de subprefecţi vor reveni celorlalte două partide din coaliţia de guvernare, respectiv PNL şi UDMR.

În prezent, funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud este deţinută de Stelian Dolha, prim-vicepreşedinte judeţean al PNL, iar cea de subprefect este ocupată de liderul judeţean al UDMR, Decsei Atilla.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, învinsă de Panathinaikos în finala Cupei Greciei – Meci presărat cu incidente

Publicat

in

De

PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă de Panathinaikos Atena, scor 1-0, în finala Cupei Greciei. Meciul de pe Stadionul Olimpic din capitală a fost presărat cu numeroase incidente produse de suporteri, transmite Reuters.

Razvan LucescuFoto: Twitter – PAOK FC

Unicul gol al partidei a fost înscris de ibericul Aitor Cantalapiedra (’34, penalty).

Alexandru Mitriţă (PAOK) a intrat pe teren ]n minutul 62 şi a primit un cartonaş galben (’90+7).

De știut:

  • Violenţele au izbucnit cu o oră înaintea meciului, când spectatorii soseau la stadion, astfel că ora de start a partidei a fost amânată. Fanii celor două echipe au încercat să pătrundă în zona tampon dintre cele două galerii, cu scaune lăsate libere, dar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene.
  • După gol, Cantalapiedra a sărbătorit în fața peluzei în care se aflau suporterii echipei din Salonic și a fost lovit în braț cu o piatră aruncată din tribune. Meciul a fost întrerupt timp de 34 de minute.
  • Suporterii lui PAOK s-au încăierat cu poliţia şi în afara stadionului la pauză, au precizat autorităţile elene.

Rezumatul finalei dintre Panathinaikos și PAOK

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sorin Cîmpeanu anunță revoluție în educație: se schimbă bacalureatul din temelii

Publicat

in

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că cei care vor intra în clasele a IX-a şi a V-a în anul şcolar următor vor intra pe un altfel de sistem, care este rezultatul consultărilor în Programul ”România Educată”, iar rezultatele se vor vedea abia în 2027, după primul ciclu de patru ani.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă, la Digi24, despre schimbările din sistemul de educaţie, el făcând referire la Programul ”România Educată”.

”Cei care vor intra în clasa a IX-a vor intra pe un altfel de sistem, care este rezultatul consultărilor în Programul România Educată. De asemenea, cei care vor intra în clasa a V-a , vor intra pe un altfel de sistem. Dacă intră în anul 2023 pe un altfel de sistem, înseamnă că primele lucruri cu adevărat finalizate vor  fi în  anul 2027, după un ciclu de 4 ani. Respectiv un cu totul altfel de bacalaureat, o generalizare a standardizării evaluării, o generalizare a proceselor de digitalizare în educaţie, o formare a cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digitale, un procent mult ameliorat din perspectiva evaluării şcolare. Acestea trebuie privite în raport şi cu termenul de 2026, înainte de 2027 când se finalizează toate proiectele educaţionale din PNRR aflate sub tutela României Educată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, informează News.ro.

Întrebat care este scopul, Cîmpeanu a explicat că este vorba de calitate şi performanţă în educaţie.

”Proiectul are două obiective majore. Unul este calitatea şi performanţa în educaţie, cel de-al doilea este echitatea în educaţie. Accesul tuturor la educaţia de calitate. Aceste două lucruri, cu siguranţă, vor putea să amelioreze semnificativ nivelul de analfabetism funcţional (…) Am insistat să nu pierdem acest an, să nu aşteptăm anul 2024 termenul până la care Ministerul Educaţiei s-a angajat ca din PNRR, componenta de digitalizare, care are 1,13 miliarde euro finanţare, să aibă propria platformă de testare standardizată. Acum, în România, există o platformă de testare standardizată. De ce să  nu o folosim acum la nivel pilot aşa încât să începem generalizarea acestei  evaluări standardizate atunci când vom avea propria  platformă la Ministerul Educaţiei. Altfel, în 2024 ar trebui atunci să trecem la testarea evaluării standardizate”, a declarat Cîmpeanu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend