Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Avantajele și dezavantajele capsulelor de cafea

Publicat

in

Cafeaua în capsule a revoluționat modul în care consumăm cafeaua acasă și la birou. Versatilitatea, varietatea, ușurința de utilizare, viteza sau curățenia sunt câteva dintre motivele pentru care oamenii au trecut la capsule de cafea și au abandonat aparatele de cafea tradiționale. Și asta în ciuda faptului că prețul acestui produs este mult mai mare.  

Consumul de cafea în capsule este în creștere în întreaga lume. În unele țări din Europa este atât de răspândit încât acest produs a ajuns să fie considerat un element de bază al coșului de cumpărături. 

Calitatea, gustul, rapiditatea sau ușurința în utilizare sunt câteva dintre motivele pentru care mulți oameni au ales să consume cafea în capsule. Deși este adevărat că prețul capsulelor față de cafeaua tradițională este mai mare, mulți oameni consideră că avantajele și beneficiil compensează.

APARATE DE CAFEA CU CAPSULE

Cafetierele care fac cafea din capsule sunt espressoare electrice care rulează apă fierbinte de înaltă presiune la 90 de grade Celsius timp de 20 până la 30 de secunde prin capsule, care conțin cafea măcinată foarte fină. Acest sistem permite extragerea întregii arome și savori ale cafelei.

Deși prepararea de bază a acestor aparate de cafea este espresso, unele expresoare pot pregăti și alte tipuri de cafea (cafea cu lapte sau cappuccino, de exemplu), precum și alte băuturi calde sau reci. 

AVANTAJELE CAPSULELOR DE CAFEA

Prepararea cafelei în capsule are multe avantaje și beneficii, de tot felul. Și că, în ciuda faptului că s-a încercat să demonstreze contrariul, consumul de cafea în capsule este complet sigur. De altfel, consumul acestui tip de cafea nu presupune nicio problemă de sănătate.

– Confort și ușurință în utilizare

Principalul său avantaj este confortul. În unul sau două minute, chiar mai puțin, ai la dispoziție o cafea proaspăt preparată, aproape fără să faci murdărie.

– Cafele rafinate foarte ușor de preparat

Un altul dintre principalele sale avantaje este ca poti prepara cafele rafinate, pe langa alte bauturi delicioase. Fara a fi un profesionist, poti prepara cafele delicioase demne de cea mai buna cafenea. De asemenea, poți savura diferite cafele și diferite băuturi, care de obicei nu sunt disponibile în supermarketuri sau cafenele.

– Cafea proaspătă pentru mai mult timp

Este important de reținut că, în interiorul acestui tip de recipient, cafeaua măcinată durează mult mai mult în stare proaspătă. Cafeaua convențională măcinată trebuie păstrată cu mare grijă în recipiente etanșe. In acest fel, isi mentine cat mai multe proprietati si arome. Totuși, cafeaua din capsula de cafea rămâne proaspăt măcinată mult timp.

– Eficiență

Aparatele pentru prepararea cafelei din capsule sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului de apa si energie. În plus, preparând doar cafeaua pe care urmează să o bei, nimic nu se irosește.

– Varietate

Există o mare varietate de cafele și băuturi calde și reci disponibile în acest format, așa că puteți alege și încerca diferite soiuri. In plus, daca sunt mai multe persoane, fiecare poate sa bea ce vrea fara sa conditioneze pe nimeni sau sa fie conditionat de altii.

DEZAVANTAJELE CAPSULELOR DE CAFEA

Unul dintre principalele dezavantaje ale capsulelor de cafea este că fiecare marcă are propriul său sistem. Asta condiționează soiurile de cafea și alte băuturi disponibile.

Un alt dezavantaj major al capsulelor de cafea este prețul. Totuși, acest lucru nu a fost un impediment astfel încât în ​​câțiva ani consumul acestui produs a crescut vertiginos. În plus, există tot mai multe mărci care fac capsule compatibile cu cele mai populare aparate de cafea. Astfel, găsirea capsulelor Dolce Gusto ieftine sau a sistemului Nespresso la un preț bun devine din ce în ce mai ușoară.

Cu toate acestea, cel mai important dezavantaj al capsulelor de cafea este cantitatea mare de deșeuri nereciclabile pe care le generează. Cu toate acestea, având în vedere amploarea problemei, se speră că producătorii vor găsi în curând o soluție la această problemă. În orice caz, puteți folosi întotdeauna capsulele folosite pentru a face obiecte și decorațiuni hand-made.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Uluitor! Andrei Gurulev dezvăluie prima țintă a lui Vladimir Putin în cazul unui nou război mondial

Publicat

in

De

Un apropiat al lui Vladimir Putin, deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Gurulev, a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui nou război mondial.

Londra va fi atacată de ruși

Postul britanic Sky News a atras atenția asupra anunțului lui Gurulev, făcut în cadrul  emisiunii de la Pervîi Kanal.

În special, deputatul rus a spus că dacă blocada Kaliningradului va duce la război, Londra va fi prima care va suferi.

„Vom distruge întreaga constelație de sateliți spațiali inamici în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i pasă dacă sunt americani sau britanici, i-am vedea pe toți ca membri ai NATO”, a amenințat el.

„În al doilea rând, vom slăbi întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și cu 100%”, a adăugat Gurulev.

Atac dur la adresa lumii anglo-saxone

El a mai spus că Federația Rusă nu va „începe” cu Varșovia, Parisul sau Berlinul. „Prima lovitură va fi împotriva Londrei. Este absolut clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni”, spune aliatul lui Putin.

Anterior, premierul britanic Boris Johnson a spus că țările G7 și aliații NATO nu ar trebui să încurajeze Ucraina să accepte condiții de pace nefavorabile în timp ce războiul brutal al Rusiei se prelungește.

Conducerea britanică sprijină activ Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse, ajutând, inclusiv cu arme. De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Johnson a reușit să viziteze Kievul de două ori, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a Emiliei Șercan: ‘Nu mai poate fi verificat de CNATDCU. Ne-a confirmat tuturor că teza sa de doctorat e plagiată’

Publicat

in

De

Jurnalista de investigație Emilia Șercan, cea care a dezvăluit că premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că prim-ministrul încearcă, printr-o acțiune în instanță, să blocheze analiza tezei sale de către o instituție a statului. Când vor fi alegerile prezidențiale și foarte probabil Ciucă va candida, el va spune că plagiatul e doar o acuzație de presă, căci nicio instituție nu s-a pronunțat în acest sens. Numai că nicio instituție nu se pronunță tocmai pentru că Ciucă are grijă să blocheze orice analiză, a explicat Șercan.

Premierul a obținut deja verdicte favorabile în instanță. În primul dosar nu poate fi făcută contestația nici acum pentru că judecătorul întârzie motivarea. Același magistrat, însă, a considerat că dosarul trebuie judecat în regim de urgență.

Recent, Marius Iosif, judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Ciucă, a făcut cerere de pensionare.

Emilia Șercan, reacție după ce Ciucă a blocat prin instanță verificarea tezei sale de doctorat

„Nu mai poate fi verificat de CNATDCU, care e un organism științific. Eu am spus și repet: premierul Ciucă și-a făcut un mare de serviciu. Prin această acțiune în instanță, prin care reușește în mod chestionabil, cel puțin, să blocheze analiza tezei sale, și-a făcut un mare deserviciu. Ne-a confirmat tuturor că teza sa de doctorat e plagiată.

Ce încearcă dl Ciucă acum au încercat și alte persoane care au fost acuzate de plagiat: încearcă blocarea prin justiție a unui verdict. Practic, o să vină și o să spună, când foarte posibil o să candideze la președinție peste 2 – 3 ani, când vor fi alegeri, că e o acuzație de presă, dar nicio instituție a statului nu a dat un verdict”, a explicat Emilia Șercan.

Iar Ciucă va susține atunci că acuzația de plagiat e doar o acuzație de presă, fără a fi confirmată de o instituție a statului, tocmai pentru că el acum a avut grijă să blocheze orice verificare.

Încă un fapt bizar din primul dosar în cazul Ciucă

Jurnalista a vorbit apoi de secretomania din jurul acestor dosare, apoi a susținut că la primul dosar Ministerul Educației nu poate face apel pentru că judecătorul nici acum nu și-a motivat decizia. Asta deși același magistrat a judecat speța în regim de urgență.

„Sunt foarte curioasă cum va motiva dl judecător Iosif această decizie pe care a luat-o.

Eu am făcut solicitare la Curtea de Apel, să văd primul dosar și am făcut solicitate să văd și pe al doilea. La primul mi s-a refuzat accesul la dosar pe motiv că se află la judecător pentru motivare.

Un dosar de suspendare stă sub semnul urgenței. Dacă vă uitați pe portalul instanțelor de judecată, în primul dosar care viza suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat, termenul a fost preschimbat cu 4 – 7 zile tocmai pentru a fi de urgență judecat de un judecător. Acest judecător, care a preschimbat termenul și a considerat că e urgență foarte mare, de patru luni nu motivează sentința”, a mai spus Emilia Șercan, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend