Conecteaza-te cu noi

AUTO

Autovehiculul personal s-a defectat in mod spontan? Iata care sunt cele mai bune solutii la care poti apela!

Avatar

Publicat

in

Traim intr-un secol in care depindem de mobilitate si implicit de masini mai mult ca niciodata, fapt pentru care ne este foarte dificil sa facem si un simplu exercitiu de imaginatie desapre cum ar arata lumea zilelor noastre fara existenta acestora. dincolo de specificatiile tehnice si de estetica, masinile sunt in prezent de departe unele dintre cele mai confortabile si mai la indemana mijloace de transport la care avem acces. Pot aparea insa si momente mai putin placute, in care anumite componente pot ceda in mod spontan, ceea ce nu ne pune doar in situatia de a gasi cele mai bune solutii, insa si in cel mai scurt timp posibil.

            Chiar daca gasirea pieselor si accesoriilor auto este astazi un lucru mai simplu ca niciodata daca tinem cont de expansiunea impresionanta a mediului online si de numarul magazinelor pe care le regasim in acest mediu, de cele mai multe ori in astfel de situatii, conducatorii auto se afla intr-un real impas. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti repari autovehiculul in cel mai scurt timp posibil.

            Apeleaza cu incredere la un magazin online de profil.

            Daca la inceputuri conducatorii auto erau destul de sceptici in privinta calitatii produselor achizitionate prin intermediul unui magazin online, in prezent putem spune ca aceasta modalitate a devenit calea principala prin care cumparam piese si accesorii auto. In cadrul unui magazin online ai posibilitatea de a regasi o gama mult mai larga de produse, de la piese si accesorii de baza, pana la produse precum filtru de combustibil sau baterii auto. Cert insa este faptul ca online este mult mai simplu si avem sanse mult mai mari sa gasim rapid produsele de care avem nevoie.

            Ia in calcul piesele si accesoriile auto obtinute din dezmembrari.

            De foarte multe ori aceasta optiune este trecuta de catre conducatorii auto pe un plan secundar, fara a lua insa in calul ca produsele obtinute pe aceasta cale (daca te vei asigura ca le achizitionezi din cadrul unui parc auto de dezmembrari serios) reprezinta un echilibru foarte bun intre cost si functionalitate. In plus, pe aceasta cale ai toate sansele sa regasesti pana si cele mai rare piese si accesorii auto, pentru ca in cadrul unui parc auto de dezmembrari se regasesc o multime de modele de masini, noi si vechi. o piesa auto obtinuta din dezmembrari este intens verificata inainte de a fi pusa in vanzare, astfel ca optand pentru aceasta cale, nu inseamna ca vei face vreun compromis.

            Asigura-te ca apelezi mereu numai la service-uri autorizate.

            Un alt aspect important este reprezentat de certitudinea ca apelezi intotdeauna numai la service-uri autorizate pentru a-ti repara masina. Chiar daca poate vei gasi solutii mai putin costisitoare, este totusi esential ca remedierea problemelor masinii sa se faca in mod corespunzator, pentru ca altminteri in timp, o problema nerezolvata rapid si in mod corect poate sta la baza aparitiei unor defectiuni majore, care te pot costa scump. Asadar, nu iti asuma niciodata riscuri si asigura-te ca vei colabora mereu cu un service autorizat, ori de cate ori apar defectiuni la nivelul masini.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Fişa medicală pentru permisul auto: Află unde poți să o obții, mai nou

Avatar

Publicat

in

Ministerul Sănătăţii a publicat noua listă a unităţilor medicale din ţară autorizate să elibereze fişa medicală pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere.Lista cuprinse 619 de unităţi medicale din întreaga ţară, însă nu toate dintre acestea au fost autorizate în specialităţile medicale necesare obţinerii permisului de conducere, respectiv medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi ortopedie-traumatologie.

Fişa medicală este necesară doar pentru schimbarea unui permis expirat cu unul cu o nouă valabilitate şi arată abilitatea unei persoane de a conduce un autovehicul, din punct de vedere medical şi psihologic. Fişa medicală nu este necesară în cazul în care permisul de conducere a fost furat, deteriorat, pierdut sau titularul şi-a schimbat numele.

Potrivit Legii 55/2020, pe durata stării de alertă, dar şi pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, valabilitatea se păstrează în cazul permiselor de conducere expirate în această perioadă. De asemenea, şi autorizaţia de circulaţie provizorie este valabilă cu condiţia existenţei unei poliţe valabile de RCA pentru maşina înscrisă în document.

Ținând cont de faptul că starea de alertă a fost prelungită până spre jumătatea lunii decembrie, valabilitatea documentelor expirate în această perioadă se va menține până, cel puțin, spre mijlocul lunii martie 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OFICIAL: IATĂ PREȚURILE PENTRU NOILE MODELE LOGAN, SANDERO ȘI SANDERO STEPWAY

Avatar

Publicat

in

  • Prețurile noilor modele pornesc de la 8.400 de Euro pentru Noul Logan, 8.600 de Euro pentru Noul Sandero și 12.050 de Euro pentru Noul Sandero Stepway.
  • În săptămânile următoare, noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway vor putea fi comandate în rețeaua de agenți autorizați Dacia din întreaga țară.

La numai o lună de la prezentarea oficială a celei de-a treia generații a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia anunță prețurile pe piața din România pentru noile vehicule.

Logan și Sandero sunt disponibile cu trei motorizări, din care două pe benzină (cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP) și o motorizare mixtă benzină-GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G. Ambele modele dispun de trei nivele de echipare (Access, Essential și Comfort), oferind astfel un răspuns adecvat pentru așteptările și necesitățile unor categorii largi de clienți atât particulari cât și persoane juridice.

Pentru Logan, prețurile variază între 8.400 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Access, cu motorul  SCe de 65 CP și 12.950 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT.

În cazul Sandero, versiunea Access, echipată cu același motor SCe de 65 CP, este disponibilă la prețul de 8.600 de Euro, în timp ce versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT afișează un preț identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan (12.950 de Euro, cu tot cu TVA).

În ceea ce privește modelul Sandero Stepway, acesta este propus în două versiuni de echipare (Essential și Comfort), cu motoarele TCe de 90 CP și ECO-G de 100 CP. Prețurile variază între 12.050 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential cu motorul TCe de 90 CP și 14.050 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.

Toate modelele beneficiază de garanția de 3 ani sau 100.000 km.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii decembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend