Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Autostrada Pitești – Sibiu, nici în 2020 – Inaugurare doar pe… hârtie !

Avatar

Publicat

in

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Din pacate, nu se anunta mari proiecte in ceea ce privese autostrazile care ar urma sa traverseze muntii si pe care argeșenii, vâlcenii și sibienii le asteapta de peste un deceniu. S-a încheiat un an 2019 plin de evenimente notabile în domeniul Transporturilor din România. Anul a început cu promisiunile aiuristice ale ministrului interimar Rovana Plumb: 180 de kilometri de autostradă dați în trafic în 2019, inclusiv o portiune din Pitesti – Sibiu. S-a dovedit că au fost realizați doar de 43 de kilometri in toata țara.

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Chiar și cei 43 au fost în pericol, după ce CNAIR a reziliat în august la 99% contractul pentru Lugoj-Deva lot 3, deschizându-l abia în ultimele zile ale anului. In ceea ce priveste promisa Autostrada Sibiu-Pitesti, care ar fi trebuit finalizata inca de acum 3 ani, abia prinde contur pe hartie su nu exiosta nicio sansa de a se inaugura macar 5 kilometri in acest an. Nici la aceasta ora nu au fost facute exproprierile in Argeș și Vâlcea iar pe trasul autostrăzii Sibiu-Pitești tronsoanele grele de munte sunt în continuare în aer, în lipsa studiilor geotehnice corespunzătoare. Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, iar tronsonul 4 până la Tigveni este în licitație de 10 luni. Doar primul tronson dinspre Sibiu a fost contractat, fiind în etapa de proiectare. Dar nu numai autostrada Pitesti Sibiu este in… aer.

Drumul Expres Craiova-Pitești, blocat sau în relicitare

Spre exemplu, proiectul constructiei Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public privat cu chinezii – pentru care Cabinetul Dancila a renuntat la o colaborare cu Banca Mondiala, irosind mai bine de 2 ani – a fost abandonat. Tot în 2019, după nenumărați ani de promisiuni și licitații anulate, guvernanții PSD au încercat inaugurarea lucrărilor pe Drumul Expres Craiova-Pitești în prag de alegeri prin instalarea câtorva borduri. Au mai trecut câteva luni până la debutul timid al lucrărilor și doar pe 40% din proiect, restul fiind blocat sau în relicitare. . Pentru mare parte din Autostrada Unirii – care ar urma sa ajunga de la Targu Mures pana la Ungheni – se revizuieste studiul de fezabilitateCe inseamna toate astea? Ca daca Guvernul Orban nu gaseste o solutie sa deblocheze marile proiecte de infrastructura, in Romania, autostrazile se vor construi, in continuare, cu viteza melcului, ca pana acum.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Prefectul Soare a decis: restricții suplimentare în Tigveni, Mărăcineni și Priboieni! Medicii școlari, detașați la DSP

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat ieri Hotărârea nr53/28.10.2020. Astfel, de azi au fost impuse restricții suplimentare în trei comune din județul Argeș (Mărăcineni, Priboieni și Tigveni), unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile a fost mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

S-a hotarât și ca medicii și asistenții medicali școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online (scenariu 3) vor fi detașați, în această perioadă, la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Restricțiile suplimentare din cele trei comune, decise în conformitate cu prevederilor H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, sunt următoarele:

  • Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni din județul Argeș;
    -Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni;
    -Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comunele Mărăcineni, Priboieni și Tigveni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Română a descins în forță la afaceristul din cazul Caracal, Remus Rădoi!

Avatar

Publicat

in

De

Poliția Română a descins, joi dimineața, acasă la Remus Rădoi, afaceristul din cazul Caracal.

Totodată, oamenii legii au efectuat percheziții și la CFR Marfă. Este investigat modul în care ar fi fost decontate facturi fictive, în baza contractului dintre firma de pază a lui Rădoi și CFR Marfă.

La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.”, a anunțat, joi, IGPR.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend