Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Autostrada Pitești – Sibiu, nici în 2020 – Inaugurare doar pe… hârtie !

Publicat

in

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Din pacate, nu se anunta mari proiecte in ceea ce privese autostrazile care ar urma sa traverseze muntii si pe care argeșenii, vâlcenii și sibienii le asteapta de peste un deceniu. S-a încheiat un an 2019 plin de evenimente notabile în domeniul Transporturilor din România. Anul a început cu promisiunile aiuristice ale ministrului interimar Rovana Plumb: 180 de kilometri de autostradă dați în trafic în 2019, inclusiv o portiune din Pitesti – Sibiu. S-a dovedit că au fost realizați doar de 43 de kilometri in toata țara.

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Chiar și cei 43 au fost în pericol, după ce CNAIR a reziliat în august la 99% contractul pentru Lugoj-Deva lot 3, deschizându-l abia în ultimele zile ale anului. In ceea ce priveste promisa Autostrada Sibiu-Pitesti, care ar fi trebuit finalizata inca de acum 3 ani, abia prinde contur pe hartie su nu exiosta nicio sansa de a se inaugura macar 5 kilometri in acest an. Nici la aceasta ora nu au fost facute exproprierile in Argeș și Vâlcea iar pe trasul autostrăzii Sibiu-Pitești tronsoanele grele de munte sunt în continuare în aer, în lipsa studiilor geotehnice corespunzătoare. Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, iar tronsonul 4 până la Tigveni este în licitație de 10 luni. Doar primul tronson dinspre Sibiu a fost contractat, fiind în etapa de proiectare. Dar nu numai autostrada Pitesti Sibiu este in… aer.

Drumul Expres Craiova-Pitești, blocat sau în relicitare

Spre exemplu, proiectul constructiei Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public privat cu chinezii – pentru care Cabinetul Dancila a renuntat la o colaborare cu Banca Mondiala, irosind mai bine de 2 ani – a fost abandonat. Tot în 2019, după nenumărați ani de promisiuni și licitații anulate, guvernanții PSD au încercat inaugurarea lucrărilor pe Drumul Expres Craiova-Pitești în prag de alegeri prin instalarea câtorva borduri. Au mai trecut câteva luni până la debutul timid al lucrărilor și doar pe 40% din proiect, restul fiind blocat sau în relicitare. . Pentru mare parte din Autostrada Unirii – care ar urma sa ajunga de la Targu Mures pana la Ungheni – se revizuieste studiul de fezabilitateCe inseamna toate astea? Ca daca Guvernul Orban nu gaseste o solutie sa deblocheze marile proiecte de infrastructura, in Romania, autostrazile se vor construi, in continuare, cu viteza melcului, ca pana acum.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Teodorovici: ‘Ticăloșia conduce România! Întrebarea nu este dacă Orban este ipocrit sau iresponsabil, că răspunsul deja îl știam!’

Publicat

in

De

Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, a ieșit cu un mesaj dur la adresa premierului Ludovic Orban și a Guvernului PNL pe care îl acuză de incompetență.

„Ticăloșia conduce România‼️ Un individ care ocupă funcția de premier al României (după ce era, la propriu, șomer‼️) își permite cu nonșalanța unui impostor de rând, ca, sub însemnele statului român pe care a jurat să-l apere și ale cărui legi și Constituție a jurat să le respecte, să îndemne cetățenii la nesocotirea unei decizii a Curții Constituționale și la nerespectarea acesteia

Premierul Orban omite (sunt convins că din incompetență) parcurgerea unor etape legale în adoptarea deciziilor de restrângere a unor drepturi ale cetățenilor, impusă de situația medicală din România. Ulterior, exclusiv din rea voință, încăpățânare și … aceeași incompetență, toți cei din jurul său au refuzat cu obstinență, chiar și în al 12-lea ceas, corectarea greșelilor făcute

Întrebarea nu este dacă Orban este ipocrit sau iresponsabil, că răspunsul deja îl știam‼️

Întrebarea este dacă:

⁉️ CCR a arătat că starea de alertă a fost instituită cu încălcarea Constituției,

⁉️ DNA a arătat că unele achiziții s-au făcut cu încălcarea legislatiei,

⁉️ realitatea a arătat că unii liberali se testau preferențial în faţa românilor,

⁉️ s-a demonstrat că în timp ce românii erau ținuți în case, în Palatul Victoria era “paranghelie”,

… atunci exact ce anume au făcut corect și legal și pentru români PNL și Guvernul în ultimele 8 luni

Trebuie să admit, totuși, că și Parlamentul are partea sa de vină prin faptul că, probabil, crezând în buna intenție pe care ar trebui să o manifeste cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria, a aprobat în grabă, fără să mai verifice dacă au fost parcurse toate etapele legale

Așadar, o combinație distrugătoare: prezumția de bună credință a Guvernului dublată de prezumția de vigilență a Parlamentului”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Citește și:

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lider PSD, ieșire dură: ‘Nu pot să nu îl menționez pe acest Adonis agresiv al PNL. Îi somăm să înceteze imediat orice atac la instituțiile fundamentale ale țării’

Publicat

in

De

 Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a ieșit cu o declarație extrem de dură la adresa liberalilor de Ziua Justiției ‘ îi somăm să înceteze imediat orice atac la instituțiile fundamentale ale țării’

„Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă. (…) Nu pot, în acest context, să nu menţionez derapajele flagrante, în primul rând ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

Ăsta este un lucru extrem de grav şi îi somăm să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării, iar dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a adăugat că liberalii ar trebui să discute cu celelalte partide din Parlament şi să modifice împreună ceea ce este de modificat pentru a face aceste organisme să funcţioneze mai bine, dar nu au niciun drept şi nu au voie să critice „aceste instituţii – stâlpi ai democraţiei româneşti”.

Citește și:

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend