Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autostrada de Centură (A0) – Lotul 1 a fost atribuit asocierii Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement

Publicat

in

După mai bine de doi ani de licitație și două atribuiri către o firmă din Turcia întoarse de către instanțele de judecată, contractul de proiectare și execuție a Lotului 1 din Autostrada de Centură (A0) Nord a Capitalei a fost atribuit asocierii Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement pentru circa 815 milioane de lei. Tronsonul are o lungime de circa 17,5km și va face legătura între A0 Sud aproape de A1 și intersecția cu DN1

Anunțul a fost făcut joi de către secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu.

Impresa Pizzarotti este firma care a construit Lotul 1 (17km) al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, un contract început în 2014 și care nici astăzi încă nu e complet finalizat. Traficul a fost deschis în etape începând din decembrie 2020.

RETTER Projectmanagement,  cu sediul în jud. Sibiu, este una din cele mai cunoscute firme la nivel național în domeniul construcțiilor de infrastructura, câștigând un loc de top în rândul companiilor de profil din tara după implementarea, cu succes, a doua soluții inovative la podurile de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebes-Turda, prin tehnicile VTR și VFT-WIB. Aceasta reușită este completata de o alta premiera pentru România și anume montarea de echipamente antiseismice de înaltă calitate cu o garanție de 10 ani, ceea ce ne oferă un statut de unic jucător pe aceasta filiera.

Atribuirea contractului către asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement (ofertă de 815 mil lei) vine după ce în două rânduri CNAIR atribuise în trecut contractul către turcii NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (ofertă de 747 mil lei). Ambele atribuiri cărte firma turcească au fost întoarse după depunerea contetsațiilor.

Ultima atribuire către Nurol venise în luna aprilie , după ce aceleiași firme i-a fost atribuit inițial contractul în iunie 2020.

Licitația a fost lansată în vara lui 2019 cu o valoare estimată a fost de circa 842 de milioane de lei. În septembrie 2019 au fost depuse 11 oferte, mai mulți constructori din Turcia și din China.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend