Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autoritățile se bâlbâie în privința incendiului de la Marius Nasta! Vlad Voiculescu, contrazis de ISU

Avatar

Publicat

in

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat, duminică seara, în privința incendiului de la Institutul „Marius Nasta”, că niciunul din cei șapte pacienți aflați în unitatea mobilă ATI nu era intubat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov l-a contrazis pe ministrul Sănătății, comunicând că cinci din cele șapte persoane erau intubate.

Ce a declarat Vlad Voiculescu:

„E totul în regulă. Vorbim despre un incident la o secție exterioară, la o caravană ATI. Nu a fost în niciun moment foc.

A fost vorba de fum ieșit de la un generator aflat în curtea spitalului.

Sunt șapte pacienți. Niciunul nu era intubat, niciunul nu a fost afectat de acest incident, de altfel, minor”, a afirmat Voiculescu, după cum am scris AICI.

Ce a transmis ISU-BIF:

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaje fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta.

În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi ) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, a anunţat sursa citată.

Vezi și

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Vine ‘apocalipsa’ economică peste Europa? Căderea acestui tip de industrie arată primele semnale de sărăcie în rândul populației

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin despre Transnistria: Pledăm în continuare pentru găsirea unui consens asupra problemei transnistrene

Avatar

Publicat

in

De

Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei ceremonii de înmânare a scrisorilor de acreditare a mai multor ambasadori la Moscova, printre care și a ambasadorului Republicii Moldova, Vladimir Golovatiuc, că Federația Rusă pledează în continuare pentru găsirea unui consens asupra problemei transnistrene, cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova, transmite știri.md

„Vom promova în continuare identificarea unei soluții juste pentru problema transnistreană. Pledăm pentru găsirea unui consens privind un statut special, fiabil și garantat al Transnistriei, respectând în același timp suveranitatea și asigurând integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a spus Putin.

Vorbind despre relațiile cu Moldova, Putin a reamintit că acestea sunt construite pe tradițiile de prietenie și valorile spirituale comune care leagă cele „două popoare”.

„Anul acesta va marca cea de-a douăzecea aniversare a tratatului bilateral fundamental de prietenie și cooperare”, a adăugat el.

Putin nu a spus nimic despre Grupul Operativ de Trupe Ruse care se află ilegal în regiunea transnistreană și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Amintim că astăzi ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a declarat că rezolvarea conflictului transnistrean joacă un rol foarte important pentru SUA în Republica Moldova. Abordarea americană a rezolvării acestui conflict ține de faptul că Transnistria trebuie să fie sub control administrativ al Chișinăului, al Guvernului Republicii Moldova.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Valeriu Gheorghita: Almost 4 mln persons, vaccinated anti-COVID with at least one dose until May 17

Avatar

Publicat

in

De

From the start of the vaccination campaign until May 17, a total of 3,963,176 people were vaccinated with at least one dose, of whom 2,871,560 people are vaccinated with the second dose as well, the head of National Coordinating Committee for Vaccination Activities against COVID-19 (CNCAV), Dr. Valeriu Gheorghita, said on Tuesday.

He also mentioned that, according to the latest data, the number of people scheduled with the three types of vaccine is over 1,049,000 people, both for dose I and dose II.

The head of CNCAV also provided details on the number of side effects after the anti-COVID vaccination.

“Profile of adverse reactions at the national level, as of May 16: 15,357 cases of post-vaccination adverse reactions were reported. In the previous week, May 10 – May 16, a total of 538 adverse reactions were reported, with 86% being reported to the National Agency for Medicines and Medical Devices, the rest to the National Institute of Public Health. The median age of people who reported side effects was 37 years old and no severe side effects were reported,” Valeriu Gheorghita announced.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend