Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Autoritaţile s-au autosesizat ! ABA Olt a trimis control la Sălătrucu pentru a verifica ce se intampla cu balastiera

Avatar

Publicat

in

Articolele publicate de ziarul nostru în ultima săptămână nu au ramas fara ecou in rândul autorităţilor. Astfel, după ce primaria a recunsocut că o firma a inceput demersurile, efectuînd în primă fază forări, pentru construcţia unei balastiere, zilele trecute şi Apele Romane au reacţionat şi au trimis o echipă de control la faţa locului. Controlul efectuat de ABA Olt la Sălătrucu pare să contrazică însă,  în parte, confirmările primarului şi realitatea de pe teren, potrivit carora, echipamente specifice foreaza solul dar, probabil, ABA OLT a facut verificarile doar în aria de competenţă a Apelor Romane. Oricum ar fi, este de apreciat reacţia promptă şi implicarea activa a ABA Olt in clarificarea acestei situaţii care a generat un val de neumulţumiri la Sălătrucu.

Iata adresa ABA Olt trrimisa yiarului nostru zilele trecute:

Publicitate

“În urma autosesizării A.B.A. Olt referitor la articolele de presa aparute in ziarul PROFIT privind constructia a unei balastiere in comuna Salatrucu, judetul Arges, ca o dovadă că tratăm cu responsabilitate activitatea de intreţinere a cursurilor de apă, pentru punerea în siguranţa a proprietaţilor şi obiectivelor riverane acestora, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt,  ec.Ştefan PRALĂ, a dispus un control in teren prin serviciul Inspecţia Bazinală a Apelor, in zona menţionată constând următoarele:
– in urma verificărilor efectuate in comuna Sălătiucu, satul Valeni, judeţul Argeş, la data de 17.04.2018, nu au fost identificate lucrări de extragere agregate minerale in albia minora, zona de protecţie sau in terasa cursului de apă Topolog, şi nici o staţie de sortare-spălare-concasare pe teritoriul administrativ al comunei Sălătrucu, judeţul Argeş, conform adresei Serviciului I.B.A.
Pentru a evita pe viitor eventualele neclarităţi, vă rugăm dacă deţineţi mai multe informaţii referitoare la aspecte privind A.N „Apele Române”, sa ni le transmiteţi pentru o buna colaborare.”

Cu respect,

Director,

Ştefan Prală

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire dură: ‘Ce țap ispășitor va mai găsi? Mare parte din măștile de protecție ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că mare parte din măștile de protecție ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând de marți.

„Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică ieri, 4 august!! Presupunându-se că firmele care au fost selectate au marfa pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfa la timp, conform contractului?

Ce ţap ispăşitor va mai găsi? Pe cine va mai arunca anatema? Pe cine va mai arăta cu degetul, ca să-şi acopere incompetenţa? Aşteptăm cu interes scuze în faţa tuturor românilor pentru dezinformările transmise. Pentru mine nu aştept nimic, nici măcar scuze! Important este că adevărul a ieşit la suprafaţă”, a scris pe Facebook edilul general.

Publicitate

Ea a postat de asemenea acordul cadru de furnizare semnat de către Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii celor 14 firme care ar urma să livreze măşti. Gabriela Firea a mai precizat că în prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, contractul respectiv avea deja viza de control financiar preventiv.

„Stupoare! În prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţă, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte ca premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l şicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Luni, 3 august, când premierul repeta declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, împroşcând cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul Sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, arată Firea.

Ea menţionează că este vorba despre un acord cadru încheiat pe o perioadă de trei luni, „care va fi urmat de contracte subsecvente şi în care fiecare firmă se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane” fiecare.

„Firmele aduc preponderent marfa din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirma obsesiv că au marfă ‘de proastă calitate’”, spune primarul general.

Duminică seara, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”, iar modul în care a depus aceste contestaţii indică faptul că „încearcă să împiedice finalizarea contractului”.

Luni, primarul general al Capitalei a replicat că premierul „insistă să acopere incompetenţa Guvernului” privind achiziţia măştilor de protecţie promise populaţiei, „aruncând pisica în curtea altora”.

Ulterior, Ludovic Orban a solicitat judecarea cu celeritate a contestaţiei privind achiziţia de măşti de protecţie sanitară pentru persoanele defavorizate, astfel încât să se poată încheia contractul şi, în termen de o săptămână, acestea să poată fi distribuite.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șocant! Dacă ajungi aici ca turist, ești obligat să porți cip

Avatar

Publicat

in

De

În scopul de a se asigura că se respectă măsurile de prevenție, autoritățiile au luat decizia ca începând cu 11 august, un microcip GPS va fi oferit celor care sosesc în Singapore, indiferent dacă sunt turiști, rezidenți sau cetățeni.

După aterizarea pe aeroport, călătorii trebuie să activeze dispozitivul timp de 14 zile. Doar copiii sub 12 ani nu primesc cip. Dacă cipul nu este activat în mod corespunzător, forțele de ordine depistează persoana în cauză și aplică o amendă.

Același lucru se întâmplă în cazul în care normele de carantină nu sunt respectate. Persoanele care părăsesc locuința înainte de sfârșitul perioadei de 14 zile riscă o amendă de aproximativ de 6.000 de euro și 6 luni de închisoare. Dacă infracțiunea provine de la un străin, autoritățile își rezervă dreptul de a aplica „acțiuni administrative” cum ar fi revocarea vizei de turist sau de serviciu.

Publicitate

Orașul-stat nu este primul care implementează o astfel de strategie. În martie, Hong Kong a impus purtarea unei brățări electronice celor care sosesc pe teritoriul său. Coreea de Sud a avut o atitudine similară, folosind o brățara conectată la o aplicație pentru smatphone.

Însă criticile au apărut cu privire la un posibil furt sau înregistrare de date cu caracter personal. Autoritățile din Singapore asigură că nu există niciun risc și că dispozitivul nu poate înregistra video sau audio. Datele accesate de dispozitiv sunt protejate prin criptare. Scopul proiectului este de a evita o creștere a numărului de cazuri în condițiile în care traficul aerian se reia treptat, precum și activitatea economică a țării, conform smartradio.ro.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend