Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autoritățile germane sunt în căutarea unui piton de 3 metri, scăpat din locuinţa proprietarului său

Publicat

in

Poliţia din oraşul german Haldensleben, situat în nord-estul ţării, se află în căutarea unui piton cu o lungime de 3 metri, care a scăpat din locuinţa proprietarului său, relatează DPA duminică.

Şarpele a dispărut sâmbătă şi se află probabil în continuare în libertate în oraş, au declarat autorităţile duminică dimineaţă.

Reptila are o nuanţă verzuie, potrivit informării autorităţilor. Persoanele care întâlnesc şarpele au fost avertizate să păstreze o distanţă de siguranţă şi să apeleze autorităţile competente, informează Agerpres.ro.

Proprietarul pitonului primea tratament medical la momentul la care animalul a scăpat.

Şarpele se află probabil în continuare în zona oraşului sau în comunităţile învecinate.

Poliţia nu a precizat cum intenţionează să captureze pitonul. Serviciul specializat în salvarea animalelor a sugerat scăderea temperaturii corporale a şarpelui cu ajutorul unui stingător cu CO2, a declarat un purtător de cuvânt al conducerii oraşului.

Pitonii trăiesc în mod normal în Africa, Asia şi Australia şi îşi ucid prada prin constricţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Echipa masculină de tenis a Rusiei conduce cu 1-0 pe cea a Germaniei în cea de-a doua semifinală

Publicat

in

De

Echipa masculină de tenis a Rusiei conduce cu 1-0 pe cea a Germaniei, sâmbătă, în cea de-a doua semifinală a Cupei Davis, după ce Andrei Rublev (5 ATP) l-a învins cu 6-4, 6-0 pe Dominik Koepfer (54 ATP), după doar 50 de minute de joc, la Madrid.

În al doilea meci de simplu, se confruntă Daniil Medvedev (2 ATP) şi Jan-Lennard Struff (51 ATP).

La dublu, perechea Aslan Karaţev/Andrei Rublev ar urma să o întâlnească pe cea formată din Kevin Krawietz/Tim Puetz, potrivit Agerpres.ro.

Învingătoarea va disputa finala împotriva Croaţiei care a trecut de Serbia, în prima semifinală, cu scorul de 2-1 la general.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Grindeanu anunță un mare plan de investiții în infrastructura de transport: Zeci de miliarde de euro până 2030

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită în județele Brăila și Galați, a anunțat un plan investițional de 73 de milirde de euro în următorii 10 ani.

„În următorii 10 ani vorbim de un plan investițional pe transporturi, pe toate tipurile de transporturi, de 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca România să facă un salt în dezvoltarea sa, și acest lucru se poate cel mai bine prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Acest plan investițional a fost la Buxelles, au avut cîteva observații, de ieri acest plan investițional este pe site-ul ministerului Transporturilor, în transparență publică, urmând ca până la sfârșitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de Guvern. Avem un Master Plan adoptat în 2016, avem un plan investițional pe baza acelui Master Plan, foarte multe planuri făcute în 30 de ani, desene, cretă pe tablă, mult, mult mai puține lucruri făcute practic”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă.

Conform Notei de fundamentare proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, nevoia de finanțare pentru toate sectoarele de transport din România pe următoarea decadă este de 72,77 miliarde euro. Din această sumă, 34,19 mld euro sunt dedicate infrastructurii rutiere, 20,63 miliarde Euro infrastructurii feroviare, 10,7 miliarde Euro dedicate infrastructurii de metrou, 4,46 miliarde Euro dedicate infrastructurii navale și 2,79 miliarde Euro dedicate infrastructurii aeroportuare.

Alocările estimative maxime pentru finanțare europeană sunt de 40,78 mld Euro (din care 13,43 miliarde fonduri externe nerambursabile și 27,35 miliarde contribuția maximă a bugetului de stat, incluzând mecanismul supracontractării), rezultând un deficit de 31.99 mld.euro, care poate fi acoperit de la bugetul de stat, respectiv prin împrumuturi externe și fonduri private. În concluzie, România va trebui să asigure în următorii 10 ani contribuția financiară aferentă proiectelor cu finanțare europeană la care se adaugă necesarul pentru finalizarea întregii infrastructuri prezentate în acest plan, rezultând un efort financiar reprezentând aproximativ 2% din PIB/an în funcție de progresul fizic și financiar al proiectelor, precizează documentul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend