Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autoritățile din Timiș cer Guvernului intrarea în carantină a unei comune cu 5 infectați și un deces de coronavirus

Publicat

in

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş va propune Ministerului Afacerilor Interne intrarea în carantină a localităţii Sacoşu Turcesc, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, iar o persoană a decedat. În această localitate, Primăria a fost închisă, iar întreg personalul a fost trimis în autoizolare la domiciliu, după ce două angajate au fost infectate cu covid – 19, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, la Sacoşu Turcesc, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 contacţi depistaţi.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

”În cadrul şedinţei s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localităţii Sacoşu Turcesc din comuna Sacoşu Turcesc, judeţul Timiş. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecţie pentru toate satele aparţinătoare unităţii administrativ teritoriale Sacoşu Turcesc şi pentru unităţile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Niţchidorf, Chevereşu Mare)”, se arată în comunicat

S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi autoturismelor la intrarea şi ieşirea din arealul comunei Sacoşu Turcesc.

Primarul localităţii, Gabriel Koller, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă instituirea carantinei.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

„Avem foarte multe solicitări de la cei din sat cărora le este teamă că sunt infectaţi. Ni s-a spus că vor fi făcute teste doar dacă au simptome. Am cerut celor de la Prefectură şi de la Consiliul Judeţean să mă ajute cu dezinfectarea străzilor, dar Prefectura mi-a spus că n-are bani şi să mă descurc singur. În cazul în care va fi instituită carantina, pentru un timp, nimeni nu va mai părăsi comuna, iar acces va fi permis doar maşinilor care aprovizionează populaţia, medicilor şi nu va fi permis tranzitul, maşinile urmând să o ia pe rute ocolitoare”, a declarat pentru News.ro, primarul comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Koller.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Boris Becker nu exclude o revenire în antrenorat

Publicat

in

De

Germanul Boris Becker, care a colaborat cu liderul mondial Novak Djokovici, a declarat că nu exclude o revenire în antrenorat, relatează Reuters, potrivit news.ro.

În perioada în care în echipa sa s-a aflat Becker, Djokovici a câştigat şase trofee de grand slam. După încetarea colaborării cu sportivul sârb, Becker a fost numit responsabil cu tenisul masculin în cadrul Federaţiei Germane de Tenis.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

“Nu exclud posibilitatea de a redeveni antrenor. În actuala situaţie, nu este posibil deoarece sunt responsabil cu echipa masculină a Germaniei. Dar nimic nu este veşnic. Dacă sunt jucători care mă interesează, care îmi permit să îi antrenez astfel şi vor să fie deschişi cu mine, atunci cu siguranţă aş lua în calcul asta”, a spus Becker la un podcast al Eurosport.

“Problema este că mi-ar ocupa mult timp. Ca antrenor al lui Novak Djokovici, am petrecut 25-30 de săptămâni cu el. Am o familie şi am alte proiecte pe care trebuie să le gestionez. Dar nu vreau să exclude complet această posibilitate”, a adăugat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-a dat alerta în Poliție! Lovitură pentru o structură a DGPMB

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend