Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autorităţile din Caraş-Severin au instituit restricţii în şase localităţi din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Publicat

in

Autorităţile din judeţul Caraş-Severin au instituit restricţii în şase localităţi din cauza creşterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, acestea urmând să intre în vigoare începând din 16 septembrie, a informat miercuri Instituţia Prefectului.

Hotărârea a fost luată în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, convocată de prefectul Cristian Gâfu, ca urmare a faptului că în localităţile Ciudanoviţa, Gârnic, Berzovia, Fârliug, Moldova Nouă şi Pojejena incidenţa cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, este în creştere şi se impun măsuri de restricţie.

“Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul localităţilor Ciudanoviţa, Gârnic, Berzovia, Fârliug, Moldova Nouă şi Pojejena se aplică pentru o perioadă de 14 zile (16.09.2021 – 29.09.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin”, se arată într-un comunicat al Prefecturii, transmis AGERPRES.

În cazul localităţii Pojejena s-a constatat că, din cele 21 de cazuri înregistrate, 15 reprezintă un focar bine delimitat la căminul de bătrâni din satul Belobreşca, ce aparţine de această comună, astfel că incidenţa îmbolnăvirilor la 14 zile a fost recalculată de la 7,62 la mia de locuitori, la o valoare de 2,17 la o mie de locuitori, informează Agerpres.ro.

“În conformitate cu datele preluate de pe Alerte.ms.ro în data de 15.09.2021 la nivelul UAT Pojejena incidenţa este 7,62/1.000 de locuitori, dar DSP Caraş-Severin, în urma efectuării anchetelor epidemiologice, a constatat faptul că, din cele 21 de cazuri înregistrate în comuna Pojejena, 15 cazuri reprezintă un focar bine delimitat la Căminul de bătrâni din Belobreşca, sat aparţinător comunei Pojejena. Ca urmare, DSP Caraş-Severin a recalculat rata incidenţei în comună ca fiind 2,17/1.000 de locuitori, astfel încât la nivelul UAT Pojejena se vor aplica restricţiile din HGR 932/2021 pentru incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se precizează în comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Rezultat neaşteptat şi în derbiul campionatului rus: Zenit Sankt Petersburg – Spartak Moscova, scor 7-1

Publicat

in

De

Zenit Sankt Petersburg a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 7-1 (4-0), echipa Spartak Moscova, în etapa a XII-a a campionatului rus de fotbal, potrivit news.ro.

Au marcat: Amzoun ’19 şi 36, Claudinho ’28, Mostovoi ’45 şi ’56, Dziuba ’80 (p), Erohin ’89 / Promes ’53.

Caufriez (Spartak) a fost eliminat, în minutul 79.

Succesul gazdelor este suprinzător nu numai prin proporţiile scorului, ci şi prin faptul că echipa din Sankt Petersburg a pierdut ultimele trei jocuri, 1-2, acasă, cu Soci, tot 1-2, în deplasare, cu Arsenal Tula, ambele în campionat, şi 0-1, cu Juventus, acasă, în Liga Campionilor.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

În ultimele meciuri, Spartak Moscova a bătut-o pe Napoli, în deplasare, scor 3-2, în Liga Europa, a câştigat cu Ahmat Groznîi, 1-0, tot în deplasare, a remizat, acasă, 2-2, cu Dinamo Moscova, ambele în campionat şi a pierdut greu cu Leicester, scor 3-4, pe teren propriu, după ce a condus cu 2-0, tot în Liga Europa.

Zenit este lider în clasament, cu 26 de puncte, fiind urmată de Dinamo Moscova şi ŢSKA Moscova, ambele cu câte 23 de puncte.

Spartak este pe locul 7, cu 17 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Norvegia oprește vaccinarea cu doza rapel la copii: Risc mai mare de inflamații ale inimii

Publicat

in

De

Autoritățile din Norvegia au decis oprirea campaniei de vaccinare cu a doua doză anti-Covid a copiiilor de 12-15 ani, până la apariţia mai multor informaţii privind siguranţa acestora. Motivul invocat este apariția unui efect secundar rar care implică inflamaţia inimii, au anunţat, vineri, autorităţile din sectorul sănătăţii, potrivit Reuters.

Totuși, Ministerul Sănătăţii a spus că nu este o urgenţă, deoarece copiii au un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 şi că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecţie de 85% împotriva bolii timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită şi miocardită, în special în rândul bărbaţilor şi băieţilor tineri”, a precizat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), prin intermediul unui comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend