Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autorităţile au destructurat o reţea de trafic de acte false cu legături cu autorul atentatului din noiembrie 2020 de la Viena

Publicat

in

Autorităţile italiene au anunţat vineri destructurarea unei reţele de trafic de acte false având legătură, între altele, cu autorul atentatului de la Viena din noiembrie 2020, soldat cu patru morţi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Un comunicat al poliţiei precizează că au fost arestaţi şapte cetăţeni est-europeni, bănuiţi că fac parte dintr-o organizaţie transnaţională de trafic de acte de identitate false. Arestările au avut loc la Milano (nord) şi în alte provincii.

Ancheta a evidenţiat “legături semnificative cu circuitele terorismului internaţional de origine religioasă şi în special cu autorul atentatului de la Viena din 2 noiembrie anul trecut”, se adaugă în comunicat.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Arestările vin după o “anchetă complexă” coordonată de direcţia antimafia şi antiteroristă a Parchetului din Milano, în colaborare cu Centrul european antiterorism al agenţiei europene de poliţie Europol.

La originea operaţiunii poliţieneşti, care a fost denumită “The Caucasian Job”, s-a aflat o “operaţiune antiteroristă din decembrie 2019 a autorităţilor austriece cu privire la posibila planificare de atentate în Europa”, se mai arată în comunicat.

La 2 noiembrie anul trecut, Kujtim Fejzulai, un austriac de 20 de ani simpatizant al grupării jihadiste Stat Islamic, a omorât patru oameni în centrul capitalei austriece, fiind ulterior ucis de poliţie.

Fejzulai a încercat în iulie să achiziţioneze muniţie în Slovacia, stat vecin cu Austria, iar serviciile secrete slovace şi-au informat omologii austrieci în legătură cu acest lucru, ceea ce nu a dus însă la măsuri concrete.

Atacatorul, ai cărui părinţi sunt originari din Macedonia de Nord, fusese condamnat în aprilie 2019 la închisoare pentru că a încercat să se alăture combatanţilor jihadişti din Siria, dar a fost eliberat anticipat în decembrie 2019.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

România pare să nu mai accepte gunoaiele altora. Un alt transport cu peste o mie de tone de deșeuri a fost oprit să intre în țară

Publicat

in

De

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deșeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

Polițiștii de frontieră din Garda de Coastă și lucrători vamali din Constanța Sud, comisari de mediu și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în țară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Două afaceri din Sectorul 5 primesc finanțare de până la 25.000 de euro

Publicat

in

De

În a doua sesiune a concursului de Planuri de afaceri, în perioada 25 mai – 14 iulie 2021, pe platforma informatică dedicată proiectului la adresa https://rua.sector5.ro/ , s-au înscris cinci planuri de afaceri – pentru a obține o finanțarea nerambursabilă de până la 25.000 de euro, în vederea deschiderii unei afaceri proprii în Sectorul 5 al Municipiului București, în cadrul Proiectului Regenerare Urbană Amurgului, finanțat în cadrul programului “Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate”.

În urma evaluării eligibilității solicitanților și a planurilor de afaceri, trei dintre acestea au trecut în etapa următoare a verificării tehnico-economice. În cadrul evaluării tehnico-economice, două dintre planurile înscrise au obținut peste punctajul minim necesar.

Astfel, în etapa de selecție a planurilor de afaceri în vederea finanțării, au fost selectate următoarele:

– ”Plan de afacere pentru bar-cafenea” cu 79,66 puncte;

– ”Fructe și legume” cu 59 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend