Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AUTORITĂȚILE AU DECIS: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TÎRGURILE DE ANIMALE DIN ARGEȘ

Publicat

in

Mulţi argeşeni au solicitat redeschiderea târgurilor de animale din judeţ, târguri care au fost închise din cauza numeroaselor focare de gripă porcină africană. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, ne-a declarat că târgurile vor rămâne închise. „Asta este legea. Şi aşa vor rămâne până la noi dispoziţii de la Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a spus Lupu. În Argeş mai sunt active focare de pestă porcină în satul Burdeşti din comuna Suseni, două în Slobozia, şase la porcii mistreţi din fondurile de vânătoare 25 Grădiştea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Şuici, 7 Curtea de Argeş şi un focar la porcii mistreţi din Complexul de Vânătoare „Mistreţul” din Sălătrucu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ! COD PORTOCALIU DE VIJELII ȘI PLOI ÎN ARGEȘ

Publicat

in

De

ANMH a emis, in urma cu putin timp, o avertzare meteo de vreme severă COD PORTOCALIU in care este inclus și județul Argeș

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

Astfel, potrivit meteorologilor, în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – O ursoaică şi trei pui, animalele nimanui… la Barajul Vidraru – Politicienii au favorizat apariția unei noi specii de urși – URȘII CERȘETORI

Publicat

in

De

Mai multi turiști ne-au semnalat faptul ca, de câteva zile, o ursoaica și trei ursuleți stau permanent pe marginea Transfagarasanului, in zona tunelului de lângă Barajul Vidraru. Turistii fac un apel la autoritati sa ia masuri urgente cu animalele care au părăsit de foame pădurea pentru a se expune, precum cersetorii, pe marginea drumului. „Poate cei de la Directia Silvica, de la Prefectura si Ministerul Mediului vad imaginile si realizeaza ca, din cauza incompetentei lor, avem noua specie de ursi, ursii cersetori ! Ursoiaca din imagini nu a plecat decât forțată din pădure, pentru ca nu mai avea ce le da de mancare celor trei pui. Au iesit la marginea drumului precum cersetorii, din păcate, in speranța ca cineva le va da de mancare! Mai avem Directia Silvica, Prefectura sau Ministerul Mediului ?”, este intrebarea tuuristului care ne-a trimis imaginile de mai jos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend