Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Austalia introduce koala pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie

Publicat

in

Australia are în vedere includerea koala de pe coasta de est a ţării pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie, a anunţat vineri ministrul Mediului, Sussan Ley, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Exemplarele de koala de pe coasta de est din Australia sunt deja incluse pe lista animalelor vulnerabile, sub presiunea exploatării forestiere, a intruziunii în zonele urbane şi a unei infecţii răspândite. De asemenea, incendiile de vegetaţie care au afectat statele New South Wales şi Queensland în 2019 şi 2020 ar fi ucis până la 30% din populaţia de koala.
Oameni de ştiinţă şi specialişti din mediul academic au avertizat că legendarul mamifer australian ar putea dispărea până în 2050 în New South Wales, iar Ley a declarat că a solicitat Comitetului ştiinţific pentru specii ameninţate din Australia să ia în considerare includerea koala pe lista speciilor aflate pe cale de dispariţie.

“Vrem să asistăm la o revenire a populaţiilor de koala şi investim 24 de milioane de dolari australieni (18 milioane de dolari americani) în refacerea habitatului, cercetarea bolilor şi genomului, cartografierea populaţiei şi ajutor veterinar”, a precizat Ley.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor sălbatice au salutat această iniţiativă, însă au precizat că ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme. “Dacă Australia ar fi creat o agenţie independentă în 2012, când koala din estul Australiei au fost listaţi pentru prima dată ca fiind vulnerabili, am fi putut evita această zi. Dar nu am făcut-o”, a declarat Stuart Blanch, manager în cadrul organizaţiei WWF Australia.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend