Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

AUR pune la punct Institutul Elie Wiesel pentru că a condamnat dezvelirea bustului lui Octavian Goga: ‘Nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește’

Publicat

in

Se naște un nou scandal cu AUR în centrul atenției, după ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel a condamnat dezvelirea, la Iași, a bustului lui Octavian Goga, acuzând că în calitate de om politic acesta a promovat politicile profasciste.

În schimb, AUR îi atrage atenția Institutului că autoritățile l-au comemorat pe poetul Goga, nu pe omul politic cu anumite vederi doctrinare. ”Oare vom ajunge să ne renegăm toți oamenii de cultură care au făcut cinste României doar pentru că nu sunt pe placul unuia sau altuia dintre corifeii corectitudinii politice?”, este întrebarea celor din AUR, care le cere guvernanților ”nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește, prin marile spirite ale acestui neam!”.

”Ieri, la Iași, a fost dezvelit un bust al lui Octavian Goga. Un gest de recunoștință față de un mare poet și patriot român, întemnițat de tirania austro-ungară pentru lupta lui neobosită întru făurirea României Mari. Gest cu care însă Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel” nu a fost de acord, pe motiv că Goga „a fost un politician pro-nazist”. Deși intenția declarată a autorităților ieșene a fost de a-l comemora pe poetul Goga!

Citește și: Institutul Elie Wiesel condamnă dezvelirea bustului lui Octavian Goga, realizată în prezența lui Mihai Chirica

Oare vom ajunge să dăm socoteală și pentru că ne plac poeziile lui Goga sau ale lui Eminescu, că ne plac nuvelele lui Eliade sau filosofia lui Blaga? Oare vom ajunge să ne renegăm toți oamenii de cultură care au făcut cinste României doar pentru că nu sunt pe placul unuia sau altuia dintre corifeii corectitudinii politice?

Domnilor guvernanți vremelnici, ne-ați luat drepturile, ne-ați îngrădit libertățile, dar nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește, prin marile spirite ale acestui neam!”, este mesajul AUR.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

BREAKING – Guvernul a decis: Facturile la energie se refac

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat miercuri, că în ședința de Guver s-a adoptat actul normativ care prevede refacerea facturilor întocmite eronat la gaze naturale și la energie electrică.

Potrivit ministrului, măsurile sunt:

1. Se interzice debranșarea clienților.

2. Se vor reface toate facturile eronate.

3. Se suspendă obligația de plată a facturii, până la emiterea noilor facturi.

4. Nu se aplică penalități pentru neplata facturii care trebuie refăcută.

5. Recuperarea sumelor plătite în plus de client se va face prin cerere la furnizor dacă suma este de peste 100 de lei sau se va scădea din factură dacă este mai mică de 100 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum pot fi recuperați banii din facturile emise greșit: anunț făcut de ministrul Energiei – VIDEO

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cum o să fie recuperați banii din facturile emise greșit.

„Dacă diferența e mai mare de 100 de lei în cinci zile furnizorul are obligația să dea banii. Dacă e sub 100 de lei o să intre în factura viitoare.

O factură care nu are plafon evident că nu are aplicate mecanismele de compensare.  E evident că fiecare din noi știm cam cât plătim. În mod normal furnizorii au obligația să refacă facturle, să nu perceapă penalități și să nu prerceapă banii”, a spus Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend