Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Augustin Zegrean își arată expertiza: ‘Nu are nicio legătură ce va spune Curtea cu dezbaterea sau nedezbaterea moțiunii. Nu era cazul să se facă această sesizare’

Publicat

in

Augustin Zegrean, despre sesizarea Guvernului la CCR pe tema moțiunii de cenzură

Întrebat ce legătură are congresul PNL cu o decizie privind respectarea sau nu a Constituției, dat fiind că termenul fixat de CCR pentru analiza sesizării e 28 septembrie, după congres, Augustin Zegrean a răspuns:

„Nu are nicio treabă, absolut niciuna. În Constituție, chiar la articolul 1 spune ”În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor e obligatorie”. Constituția, mai departe, când vorbește de moțiunea de cenzură, spune că se dezbate în trei zile după ce a fost prezentată în Parlament. Dacă Parlamentul nu respectă Constituția și legile, nu mai putem spune că e un stat de drept, că un stat de drept e cel în care legea e respectată inclusiv de cel care a dat-o, care a promulgat-o, a hotărât-o”.

Întrebat dacă asta practic înseamnă că Parlamentul a încălcat flagrant Constituția, Zegrean a răspuns:

„Da, da. Da, deci la noi se negociază totul. Părerea mea e că nimeni nu-și dorește această moțiune să treacă și de aceea o țin așa și poate nici n-o să mai fie. Am mai avut vreo trei moțiuni în decursul anilor care nu au mai ajuns să fie dezbătute în Parlament”.

Augustin Zegrean a precizat apoi că nu e treaba CCR să verifice semnăturile de pe o moțiune de cenzură.

Acesta s-a arătat apoi mirat că instituția a hotărât să dezbată abia pe 28 septembrie.

„Nu are nicio legătură ce va spune Curtea cu dezbaterea sau nedezbaterea moțiunii. Nu era cazul să se facă această sesizare. Curtea soluționează conflicte juridice de natură constituțională, adică atunci când o instituție, o putere a statului hotărăște într-un domeniu care nu-i aparține sau refuză să rezolve o problemă într-un domeniu care îi aparține. Ăsta e conflictul juridic. Asta că unul a semnat cu stânga și altul cu dreapta nu e conflict juridic, e o sfidare la adresa Constituției și a statului de drept. Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV până la sfârșitul lumii. Dacă așa ne comportăm, așa vom fi tratați”, a mai declarat Augustin Zegrean, conform b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Ludovic Orban continuă atacul la adresa lui Klaus Iohannis: ‘Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, sunt posibile alegerile anticipate. Nu exclud posibilitatea ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD’

Publicat

in

De

Ludovic Orban a declarat marți, pentru B1 TV, că nu e exclus să se ajungă la alegeri anticipate dacă președintele Klaus Iohannis se mai încăpățânează să desemneze premieri care nu pot forma o majoritate. Asta pentru că, la momentul actual, trei partide parlamentare sunt în situația de a dori un astfel de scrutin.

Ludovic Orban, despre scenariul anticipatelor

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate.

Contextul politic parlametar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Orban nu exclude varianta ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD

Ludovic Orban a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis e, de fapt, liderul PNL, nu Florin Cîțu. Și a susținut că nu exclude varianta ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD.

„Eu nu pot să îmi găsesc nicio explicație legată de atitudinea domnului Iohannis față de mine. Eu sunt un om corect, un om care respectă toate înțelegerile, un om care a colaborat extrem de bine intenționat, un om de bună credință și nu există niciun fel de motiv care să poată să justifice o atitudine atât de încrâncenată din partea lui Iohannis împotriva mea. Probabil altele sunt explicațiile și le vom afla în curând. Eu nu exclud posibilitatea ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD”, a afirmat Ludovic Orban, informează b1tv.ro

Citește și:

Jocul politic îl poate costa pe Klaus Iohannis! Ludovic Orban: ‘Poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza’

PNL are nevoie de un reset! Ludovic Orban: Mi-aș dori din toată inima, să se elibereze de toate comenzile care sunt venite de la Cotroceni

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Incendiu în Argeș, la Valea Danului – Un sătean dă foc la clăile de fân

Publicat

in

De

E alertă maximă în comuna Valea Danului, in satul Vernești – Banicesti. Un puternic încendiu a cuprins câteva clăi de fân. Potrivit martorilor, un sătean ar fi dat foc la clăi și ar fi încercat să incendieze o casă ” Veniți la Vernești. Neveste frică. Cineva da foc la clăile de fân și la o casă”, a fost mesajul trimis de un sătean.

La fața locului intervin pompierii cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Chestionați de redactorii PROFIT, reprezentanții ISU Argeș spun că “din primele informații ar fi vorba de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend