Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Augustin Zegrean ceartă Guvernul că s-a dus cu moțiunea de cenzură la CCR: Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV-ul până la sfârșitul lumii

Publicat

in

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat joi, la B1 TV, că nu era cazul ca Guvernul Cîțu să sesizeze CCR cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS. Acesta a punctat că nu e treaba Curții să stabilească dacă semnăturile de pe moțiune sunt valide, cine a semnat cu stânga și cine cu dreapta. De altfel, conflictul juridic reclamat de premierului Florin Cîțu nici nu există.

Zegrean a mai spus că Parlamentul încalcă flagrant Constituția prin faptul că moțiunea de cenzură nu a fost votată în termenul prevăzut de Legea Fundamentală.

Totodată, fostul președinte CCR a mai afirmat că, în această situație, nu ar trebui să ne mirăm că nu vom scăpa de MCV nici la sfârșitul veacurilor.

Întrebat ce legătură are congresul PNL cu o decizie privind respectarea sau nu a Constituției, dat fiind că termenul fixat de CCR pentru analiza sesizării e 28 septembrie, după congres, Augustin Zegrean a răspuns: „Nu are nicio treabă, absolut niciuna. În Constituție, chiar la articolul 1 spune ”În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor e obligatorie”. Constituția, mai departe, când vorbește de moțiunea de cenzură, spune că se dezbate în trei zile după ce a fost prezentată în Parlament. Dacă Parlamentul nu respectă Constituția și legile, nu mai putem spune că e un stat de drept, că un stat de drept e cel în care legea e respectată inclusiv de cel care a dat-o, care a promulgat-o, a hotărât-o”.

Întrebat dacă asta practic înseamnă că Parlamentul a încălcat flagrant Constituția, Zegrean a răspuns: „Da, da. Da, deci la noi se negociază totul. Părerea mea e că nimeni nu-și dorește această moțiune să treacă și de aceea o țin așa și poate nici n-o să mai fie. Am mai avut vreo trei moțiuni în decursul anilor care nu au mai ajuns să fie dezbătute în Parlament”.

Augustin Zegrean a precizat apoi că nu e treaba CCR să verifice semnăturile de pe o moțiune de cenzură.

Acesta s-a arătat apoi mirat că instituția a hotărât să dezbată abia pe 28 septembrie.

„Nu are nicio legătură ce va spune Curtea cu dezbaterea sau nedezbaterea moțiunii. Nu era cazul să se facă această sesizare. Curtea soluționează conflicte juridice de natură constituțională, adică atunci când o instituție, o putere a statului hotărăște într-un domeniu care nu-i aparține sau refuză să rezolve o problemă într-un domeniu care îi aparține. Ăsta e conflictul juridic. Asta că unul a semnat cu stânga și altul cu dreapta nu e conflict juridic, e o sfidare la adresa Constituției și a statului de drept. Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV până la sfârșitul lumii. Dacă așa ne comportăm, așa vom fi tratați”, a ma declarat Augustin Zegrean.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

`Un moment foarte greu pentru un medic este când trebuie să anunţe un deces. Devine şi mai greu atunci când trebuie să anunţi o mamă…`, spune un medic

Publicat

in

De

Medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara relatează că a fost nevoit să anunţe decesul unei femei de 46 de ani, sunând-o pe mama acesteia, potrivit news.ro

“Momentul acesta devine şi mai greu, atunci când trebuie să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul, iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani! Consider că atunci când eşti stâlpul casei şi încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil şi să te protejezi”, afirmă el.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

“Un moment foarte greu pentru un medic este atunci când trebuie să anunţe un deces! Aseară a trebuit să anunţ decesul unei doamne de 46 de ani, iar la numărul de contact era trecută mama! Momentul acesta devine şi mai greu, atunci când trebuie să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul, Iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani!”, a afirmat Amin Zahra, într-o postare pe Facebook.

El consideră că “atunci când eşti stâlpul casei şi încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil şi să te protejezi”

“Pentru că doar aşa având grijă de voi, puteţi  şi voi la rândul vostru să aveţi grijă de alţii şi astfel, veţi putea trece peste această perioadă cât mai bine!”, adaugă medicul.

Amin Zahra este medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, dar în această perioadă lucrează la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Premierul desemnat, cu jalba în proțap la USR: Nicolae Ciucă discută cu Dacian Cioloș la parlament

Publicat

in

De

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va discuta luni cu reprezentanţi ai conducerii USR. Reprezentanţii USR au anunţat că liderul formaţiunii, Dacian Cioloş, va avea o întâlnire cu Nicolae Ciucă la ora 12.00.

“Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat şi a fost reconfirmată in această după-amiază”, au transmis reprezentanţii USR.

Anterior, PNL anunțase că duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuţiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de experţi ale Partidului Naţional Liberal şi ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezenţa preşedinţilor Florin Cîţu şi Hunor Kelemen.

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, după numai o întâlnire. Echipa condusă de Florin Cîțu și cea condusă de Marcel Ciolacu au discutat, duminică, la prânz, la Vila Lac, dar nu au ajuns la o înțelegere.

Potrivit informațiilor de la negocieri, liberalii au pus condiția ca PSD să nu vină cu nicio pretenție legată de programul de guvernare. După ce Marcel Ciolacu anunțase că social-democrații au 10 condiții, PNL a spus, din capul locului, că nu acceptă niciuna. Ciolacu a refuzat situația expusă de liberali și a plecat de la discuții.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend