Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AU SPERIAT VIRUSUL CU EUFORIA LOR! Elevii din Argeș s-au adunat pe terase să… stropească revederea și să alunge COVID-ul

Avatar

Publicat

in

Cu mari ezitări și scandaluri politice, astăzi a avut loc deschiderea noului an şcolar… pandemic, unul cum nu a mai fost si nu va mai fi vreodată! Un moment mult asteptat de circa 90.000 elevi din Argeș. I-au desparțit lunile lungi de vacanta si perioada de pauza impusa de Coronavirus in care nu s-au vazut si erau nerabdatori sa-si povesteasca aventurile dar, astazi, în sfârșit, s-au reîntâlnit. Desigur, mai întâi în curtea școlii, acolo unde au dat piept cu restrictiile si distantarea socială dar și cu ascultarea unui lung sir de masuri care vor trebui să le respecte de-acum încolo. Eliberati de partea oficială din curtea sau sălile de clasă ale școlilor, elevii din Argeș au dat buluc la terase sa sarbatoreasca noul an scolar, uitând deja de masurile pe care abia le ascultaseră de la dascăli. Centrele orașelor din judet au devenit adevarate furnicare, dominate de gupuri mari de elevi care au marsăluit în căutarea unei terase mai libere. Încă de la ora 11, terasele s- au umplut rapid, puştanii dorind depene la un pahar…de vorbă amintirile strânse în pauza de aproape 6 luni. La Curtea de Argeș, de exemplu, orasul a fost sufocat preț de cateva ore, circulația rutieră fiind aproape paralizată. Trotuarele rasunau de chiotele gastilor de elevi iar patronii teraselor nu mai stiau cum sa faca in asa fel încât toata pustimea sa aiba loc la mese. Agitația din oraș și vremea frumoasă, combinate cu veselia și ținutele de fițe al puștoaicelor sau cu zumzetul motoarelor turate ale masinilor, îți dădeau impresia ca orasul regal a devenit pentru o zi un veritabil Vevey sau Monte Carlo. Apropos de Monte Carlo, unii elevi au insistat să facă niște bani chiar din prima zi de școală, pășind in salile de păcănele… Una peste alta, in ciuda Cornonavirusului, a fost o atmosfera specială in orașele din Argeș, una – să recunoaștem- frumoasă și pe care tinerii nu o vor uita mult timp de aici înainte.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Cozmin Gușă, dezvăluiri de ultim moment: ‘Disperarea lui LuCOVID e-n creștere!’

Avatar

Publicat

in

De

Analistul politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, a afirmat că Guvernul  Orban ar lau în calcul prelungirea programului de vot de la alegerile locale de duminică.

”Ultima știre despre alegeri: Disperarea lui LuCOVID e-n creștere! Se discută chiar acum despre prelungirea programului de vot după orele 21.00, plus introducerea polițistului MAI ca șef de obiectiv peste poliția locală! Să vedem HG-ul …”, a scris Cozmin Gușă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, ieșire furibundă: ‘Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat că ”România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD”.

„Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească, acuz PSD că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi mai ales provocând consecinţe dramatice pentru România. Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD care, ca să mai obţină câteva voturi prin minciună şi prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu şi lung”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că prima tranşă de majorare aprobată de Guvern, de 14%, reprezintă cea mai mare creştere a punctului de pensie decisă până acum în România.

Publicitate

„În ceea ce ne priveşte, aşa cum am anunţat, am crescut punctul de pensie cu 177 de lei. Este cea mai mare creştere, ca şi sumă, a punctului de pensie care a fost vreodată, în condiţii de criză economică generată de pandemia care a afectat întreaga lume. Din Europa, doar Germania a mai crescut pensiile şi pensiile au fost crescute (…) cu 3,1%. (…) Creşterea este mare, ţinând cont de situaţia economică şi de criza provocată de pandemie”, a menţionat Ludovic Orban.

El a subliniat că o creştere nesustenabilă a pensiilor ar avea drept consecinţă incapacitatea statului de a mai susţine cheltuielile, inclusiv cele cu pensiile şi salariile.

„Bugetul României nu este un sac fără fund, bugetul României este alimentat din taxele şi impozitele plătite de români şi orice cheltuială trebuie dimensionată în funcţie de venituri”, a mai spus premierul Orban, informează agerpres.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend