Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Au pârjolit totul în cale! Rusia susține că Armata Ucrainei a distrus culturile de cereale (Maria Zaharova)

Publicat

in

Partea rusă deţine dovezi despre distrugerea deliberată de către Forțele Armate ale Ucrainei a culturilor de cereale și minarea terenurilor arabile, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în timpul unui briefing de presă, anunță Tass, potrivit Rador.

„Avem, de asemenea, dovezi ale faptelor de distrugere deliberată a culturilor de cereale de către Forțele Armate ale Ucrainei și naționaliști şi de minare a terenurilor arabile și a altor suprafeţe agricole. Materialele în acest sens sunt disponibile în spațiul public” – a spus aceasta. Un exemplu izbitor de astfel de crime, Zaharova a numit distrugerea deliberată a unui grânar din Mariupol, unde au au fost arse 50.000 de tone de grâu.

„Spuneți-mi, vă rog, cine la Washington, Londra și Bruxelles, nu vorbesc deja despre Kiev, se gândea chiar în acel moment la cele mai sărace țări? Da, nimeni, pentru că pentru ei scopul scuză întodeauna mijloacele” – a subliniat diplomatul rus. Potrivit afirmaţiilor Mariei Zaharova, Statele Unite ale Americii livrează Kievului arme, cu care se aplică lovituri inclusiv asupra întreprinderilor agricole.

Reprezentantul MAE rus a reamintit, de asemenea, declarațiile comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei, conform cărora toate țintele sistemelor americane MLRS HIMARS sunt coordonate cu Pentagonul. „Atacurile sunt aplicate inclusiv asupra întreprinderilor agricole, care produc produse necesare celor mai sărace ţări, aşa cum spune Occidentul. Dar când loviturile se fac cu armele americane, Statele Unite ale Americii uită pentru o vreme de cele mai sărace ţări” – a conchis diplomatul rus.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cupa Mondială 2022: Programul fazei eliminatorii

Publicat

in

De

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

1 Decembrie – România sărbătorește Ziua Națională

Publicat

in

De

România sărbătorește astăzi Ziua Națională. În 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a adoptat rezoluția Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, informează Rador.

Evenimentul este marcat la 1 decembrie, începând din 1990. Festivitățile oficiale dedicate Zilei Naționale a României au început ieri la Alba Iulia, orașul Marii Unirii. A fost arborat drapelul național în Piața Tricolorului și au avut loc depuneri de coroane de flori. Astăzi, autoritățile locale așteaptă peste 25.000 de oameni la parada militară.

În București, în Piața Arcului de Triumf, parada militară va începe la ora 11:00. Vor defila 1500 de militari români și 150 străini, unii dintre ei dislocați în România, în cadrul unor misiuni NATO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend